СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Ное 2025, 9:04

Паякът с тези 75 евро хич няма да се вижда малко на някои, отделно колко ще те щавят на час на наказателния паркинг, отделно ще дадеш за такси да идеш дотам, отделно нерви и време...лоша работа ще е. Гледам някаква мания стана и в малките градове обаче решаването на проблема с паркирането. При нас буквално няма къде да паркираш безплатно в центъра или близките улици. Навсякъде се сложиха еднопосочни улици за да има къде да се паркира...платено. :ok: Явно вече сме голям европейски граддд.
Някак и е София сега гледам летят едни милиони:
https://trud.bg/a/articles/%D1%81%D0%BA ... 1%82%D0%B0
Та явно като целта е да събират пари, да бяха вдигнали данъка на живущите, че да им оправят тротоарите, че и нашите данъци за да платим тротоарите в София, все пак то така е и устроено, някои от данъците към общините пак се разпределят от министерски съвет за София колко да има и т.н.
Та да ги бяха вдигнали още и толкова. Малко това увеличение на цените води до поредното социално неравенство и накрая ще паркират само богатите в центъра. Можеше и безплатно да е до 1 час или символична сума и всеки да се оправя като да имаш право на час и толкова, после солена глоба. :mhihi: Ако се остави изцяло безплатно ще е най-добре. Живущите ще могат да си узурпират местата, да слагат бидони с минерална вода, другите пък да ги местят и толкова. :mhihi: Щеше да има вдигнати чистачки, за второ провинение счупени такива, спукана гума и т.н.
Току виж се изнесли половината неща от центъра към други квартали и преоткрили, че не всичко е задължително да ходи в центъра. :idea: Защото нали, като няма в работен ден къде да паркира клиента ти, просто намаляват клиентите защото някой друг е отворил офис да предлага същата услуга като теб някъде на къра, където може да паркираш с кеф и айде ти оставаш без клиенти и се изнасяш.
Досега не съм видял проблема с паркирането са се решава с много високи такси, вероятно ако станат крайно непосилни няма никой да паркира, само богатите както казах, за София май е идеално, че там има голямо класово разделение видно по автопарка даже.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 16 Ное 2025, 9:20

Ами то идеята у целия свет е масовката плебеи да се возят у градският транспорт, за да се облекчава трафика. За да може такива кът теб и мен, дето сме зад геврека професионално да не висим кът прани кюлоти по задръствания. Или сутрин да зяпаш по светофарите как кифльочите се гримирват у колата си :ok:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Ное 2025, 9:46

Тоест искаш да ми кажеш, че в големите градове по света проблема с трафика в центъра е решен чрез високите такси за паркиране? :ok:
У наше село задръстванията по центъра са повече откакто не може да паркираш свободно първо защото колите са повече, но второ защото не може да паркираш почти никъде, понеже всичко е узурпирано от служебни абонаменти или някой си е платил там за час или колкото е, но някаква кола обикаля улиците да търси свободно платено място, ама с нея става и още една :smoke: кола, стига до място уж свободно, спира да паркира като те спира теб отзад и създава трафик така защото се оказва, че това свободно не е свободно, ами е служебно и айде дава назад, през това време освен теб е станала и колона, в някои случаи тръгва напред до следващо такова "празно" място и ти ми кажи я този случай как спомагат тези места за намаляване на трафика? :ahah:
Последна промяна Top Gun Maverick на 16 Ное 2025, 9:49, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Ное 2025, 9:48

Каква масовка , те разчертали София до околовръстното платена зона . Тука Варна същата работа , само Възраждане и Владиславово остана без платено . Само че тия неща не стават с 2 баки боя и баданарката да разчертаваш наред и да рекетираш. Колко обществени паркинга направиха за тия години да облекчат паркирането в зоните ? Нула ! Плащаш и пак паркирате един върху друг . Хубава работа ама българска , видяла жабата че коня вземал пари за паркиране и тя хванала четката с боята да изкара някой лев.... :kuku:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 16 Ное 2025, 9:55

Тук всичко е извратено, цялата администрация от паразити допусна 3-4 града да са свръх пренаселени, за 35 години близо 50 % от населелението се разсели. Няма инфраструктура, която да понесе тази тежест.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Ное 2025, 9:56

Точно Данчо, ако пуснат всеки да спира без пари, ефекта ще е същия, само където няма да се плащат пари на някакви да ходят да боядисват и на други да слагат скоби на тези места. Паякът си е паяк, той върши работата на милиционерите защото те са заети много и не могат да ходят да глобяват за паркиране, не им достигат кадрите. Особено онези пенсионираните, които едвам си носят тулумите и реално не могат да ходят да гонят престъпници, ама явно и на таблет да цъкат и да лепят фишове по стъкла и чистачки пак не могат. А хем не е като едно време да се налага да плюе всеки път по фиша и да го лепи, откриха, че може и лесно на чистачката, пък ти ако искаш го плащай.
Нашите тука си обикалят нощем и слагат фишове, не знам колко е трудно.

Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 16 Ное 2025, 10:02

Ма тя идеята е колата да седи пред местоживеенето ти, и да отидеш на работа с градският транспорт- без значение дали работиш в центъра или в покрайнините. Кой ти е казал, че некой трябва да ти осигури парко място за всяка кола, като си ербап си плащаш за лукса да си возиш гъза от вас до работа с колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Ное 2025, 10:20

Абе стига си измисля несъществуващи правила . Има ЗУТ и правилник за управление на транспорта в урбанизираните територии . В таблица 5 е указано как се обособяват паркоместата в жилищни сгради - 1 паркомясто на апаратамент / ателие . 1 паркомясто на офис до 80м2 рзп ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 16 Ное 2025, 10:29

Колко от работещите пътуващи със собствените си коли до местоработата си работят на бюро в офис , и ако имаш 20 служители всички ли треа им осигуриш парко места.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Ное 2025, 15:43

Ивайло Димов написа:Колко от работещите пътуващи със собствените си коли до местоработата си работят на бюро в офис , и ако имаш 20 служители всички ли треа им осигуриш парко места.

Три етажа офиси. Само в нашия бяха 12 човека. Долните два не знам. Плюс места за гости (клиенти) на офисите. Варненският архитект и гаражостроител да даде идея, как тук ще вкара +30 коли.

https://www.google.com/maps/place/Sofia ... FQAw%3D%3D
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 16 Ное 2025, 16:10

За офис/ тъговски сгради са други изискванията за паркоместа . Аз съм написал за жилищни сгради или смесени какви са . Никъде не става въпрос за брой служители или брой хора в едно домакинство .

Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 16 Ное 2025, 16:17

Това важи за ново строителство и паркомястото си го плащаш, старите панелни блокове ситуацията е коренно различна. В нашия 12 етажен блок има 60 апартамента, пред блока преко сили се събират 25 коли максимум, положението е кофти, особено 2-3 семейства са с по 3 коли. Та кво точно тря направи общината :dunno: . И това е така в повечето градове, инфраструктурата е от бай Тошове време но автопарка се е увеличил многократно.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Ное 2025, 18:22

Jordana написа:За офис/ тъговски сгради са други изискванията за паркоместа . Аз съм написал за жилищни сгради или смесени какви са . Никъде не става въпрос за брой служители или брой хора в едно домакинство .

Сградата от линка е жилищна. Апартаментите са дадени под наем за офиси. Едно време само на последния етаж в таванското имаше постоянно живеещи хора. Хайде, давай идея, къде ще е паркинга :ok: Директен пример, не бла бла "Обшината е длъжна". Груйо може да има яхта и самолет и общината е длъжна да му построи летище и пристанище, защото той плаща данък?
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 16 Ное 2025, 19:23

Пак се започваме с правенето на 'дръж ми шапката'.... В единия град не строят, защото ще 'влезеш' в 'бизнеса' на някаква мутра, в другия град човека иска да го направи (разбирай - ще реши безплатно проблем на общината), но пак не му дават (най-вероятно защото нямат файда от паркинги - те искат да събират такси, а не да има къде да се паркира), защото пак настъпва нечий интерес! Долна територия сме и това си е...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Ное 2025, 19:32

Стига теории. Дайте подходящи общински терени, на които биха могли да се построят паркинги.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата