Домашно аудио / саунбар
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Домашно аудио / саунбар
Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/ 

Re: Домашно аудио / саунбар
Няма са плашиш от блутут- от доста години модерния блутут им бит рейт една идея по- висок от този и на най- качествените цд-та 
Мисли го така- за да имаш качествен звук идеалното е да имаш отделни мембрани и усилватели за отделните честоти- баси, мид-бас, средни и високи. Също и пред усилвателите и крайните стъпала е хубаво и те да са отделни. Като го написах това- За една малка домашна система (каквито са 99% от нуждите на хората) това е непрактично и ако трябва да съм откровен- няма смисъл.
Какво искаш? Филми ли да гледаш или да слушаш музика? Или и двете? Саундбар-а е най- лошия компромис, но пък най- лесен за инсталация и ме се занимаваш с глупости. Иди чуй няколко хубави саундбара и ако ти хареса- не чети по нататък.
Аз лично за апартамент бих потърсил процесор със вградени крайни стъпала (всичко в една кутия) и поне 5.1 канала. Лявата и дясната колона трябва са максимално големи и качествени и двулентови (средни и високи). За ляво/ дясно поне 50 вата rms. Централния канал трябва да има хубави средни- хубавите високи са лукс и не играят толкова. Съб-а трябва да е поне 60 вата rms. Говорителя в него трябва да е поне 8” (абсолютния минимум) Сателитите отстрани е … все едно какви са- много малко саундтраци на филми ги ползват агресивно така или иначе. Всъщност толкова са малко, че се знаят кои са и се ползват за демонстрации…
Фирми за процесори/ усилватели- колкото по- скъпо- толкова по- добре. Хубаво е процесора да подържа някакви по- модерни кодец-и за звук- Dts примерно… Atmos не ти трябва щото ти трябват специални колони (с говорители дето сочат нагоре) за да го симулираш… или да правиш дупки в тавана и да слагаш там говорители- предполагам не е практично в случая.
С две думи- взимаш най- скъпия процесор/ усилвател дето има поне мощности дето съм ги написал, най- големите / хубави двулентови колони (аз лично ги предпочитам пред три лентовите) дето се събират и вас и си ти… ако има нещо - питай…
Темата е огромна и колкото хайфисти попиташ толкова различни отговори ще чуеш ама… това е моето мнение.
Мисли го така- за да имаш качествен звук идеалното е да имаш отделни мембрани и усилватели за отделните честоти- баси, мид-бас, средни и високи. Също и пред усилвателите и крайните стъпала е хубаво и те да са отделни. Като го написах това- За една малка домашна система (каквито са 99% от нуждите на хората) това е непрактично и ако трябва да съм откровен- няма смисъл.
Какво искаш? Филми ли да гледаш или да слушаш музика? Или и двете? Саундбар-а е най- лошия компромис, но пък най- лесен за инсталация и ме се занимаваш с глупости. Иди чуй няколко хубави саундбара и ако ти хареса- не чети по нататък.
Аз лично за апартамент бих потърсил процесор със вградени крайни стъпала (всичко в една кутия) и поне 5.1 канала. Лявата и дясната колона трябва са максимално големи и качествени и двулентови (средни и високи). За ляво/ дясно поне 50 вата rms. Централния канал трябва да има хубави средни- хубавите високи са лукс и не играят толкова. Съб-а трябва да е поне 60 вата rms. Говорителя в него трябва да е поне 8” (абсолютния минимум) Сателитите отстрани е … все едно какви са- много малко саундтраци на филми ги ползват агресивно така или иначе. Всъщност толкова са малко, че се знаят кои са и се ползват за демонстрации…
Фирми за процесори/ усилватели- колкото по- скъпо- толкова по- добре. Хубаво е процесора да подържа някакви по- модерни кодец-и за звук- Dts примерно… Atmos не ти трябва щото ти трябват специални колони (с говорители дето сочат нагоре) за да го симулираш… или да правиш дупки в тавана и да слагаш там говорители- предполагам не е практично в случая.
С две думи- взимаш най- скъпия процесор/ усилвател дето има поне мощности дето съм ги написал, най- големите / хубави двулентови колони (аз лично ги предпочитам пред три лентовите) дето се събират и вас и си ти… ако има нещо - питай…
Темата е огромна и колкото хайфисти попиташ толкова различни отговори ще чуеш ама… това е моето мнение.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз си взех това. Доволен съм.
https://www.emag.bg/sistema-za-domashno ... EY5QNBBBM/
Има диск, има блутут, има радио.. Сръбските ритми и попфолк балади добре минават през процесорите..
https://www.emag.bg/sistema-za-domashno ... EY5QNBBBM/
Има диск, има блутут, има радио.. Сръбските ритми и попфолк балади добре минават през процесорите..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- c04
- Кръстникът
-
Благодаря за насоките, ще видя сега нещо на "черния" дали няма да излезе 
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
c04 написа:Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/
В зависимост от това какъв ти е бюджета влизаш тук и гледаш:
https://eu.ultimea.com/
Ако цениш високото качество - Skywave серията е уникална.
Ако търсиш нещо по-бюджетно - Poseidon серията е твоя вариант.
Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- c04
- Кръстникът
-
skipper написа:c04 написа:Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/
изглежда доста прилично , само от сд-то трябва да се лиша
skipper написа:c04 написа:Струва ми се, че има доста хора наясно с темата, та на въпроса. Трябва ми нещо за слушане на музика в хола. Гледах разни 5.1ци, саунбарове и т.н, ама... Няма да се слуша толкова силно, че да събаряме стени, та по-скоро се търси качество на звука. Да може блутут, но ми се ще да има и за СДта / блутут и качество нещо не ми вървят заедно та/
Аз лично бих ги подминал само защото са решили, че тия кибритени кутийки са “professional grade”. Няма схема една фирма да е сериозна и да направи такова изказване. Чисто за принципа.
Ако аз трябваше да реша тази задача- щях да търся на старо процесор/ усилвател от утвърдена фирма- onkyo, denon/ marantz, Sony, Yamaha и тн… най- хубавите лява и дясна колона която мога да си позволя и съб-че според грубите параметри дето написах в предишния си пост…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Бюджета е ключов при аудиото. Лично ползвам ресивър Onkyo с аудио на B&W и саундбар на Naim. След покупката на саундбара другата ситема не съм я включвал въобще. Също търсих качеството. Както казаха колегите бюджета е ключов и мнения много.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тези усилватели на старо вече са с цени, които... Даже из 'тубата' има видеа по темата (за цените им) на чужд език!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- c04
- Кръстникът
-
Щеше ми да се побера в 1000лв +200/300, като гледам за тия пари Ултимеата се класира, баровете на Jbl под 800w също
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
c04 написа:по-скоро се търси качество на звука.
Ако не ти се занимава с отделни усилватели, басове и т.н... цена/качество бих казал, че са ТОП!
https://audiopro.com/products/a38-w.
Авера е с по-стария модел А38, а тези А38W били още по-добри
Всяка година отлагам покупката, поради ограниченото ми време в България.. но догодина ще взема направо А48W
Exclusive89 написа:c04 написа:по-скоро се търси качество на звука.
Ако не ти се занимава с отделни усилватели, басове и т.н... цена/качество бих казал, че са ТОП!
https://audiopro.com/products/a38-w.
Авера е с по-стария модел А38, а тези А38W били още по-добри![]()
Всяка година отлагам покупката, поради ограниченото ми време в България.. но догодина ще взема направо А48W
Стрийминг качеството е много добро- 24/96 е по- добро от цд качеството… само не ми харесва, че са написали “frequency response- TBA”… това е най- важната характеристика на една колона а те не са я оказали…
Общо взето лявата и дясната колона и съб-а им трябва обем. Избягвайте за тези елементи малки кутийки- да се направят да звучат добре особено ако ще слушаш една идея по- силно- е много трудно…. Да не кажа, че не става
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
alx написа:най- големите / хубави двулентови колони (аз лично ги предпочитам пред три лентовите) дето се събират и вас и си ти… ако има нещо - питай…
Седни, слаб 2
От тук нататък лично за мен мнението ти за аудио тежи колкото перце на колибри.
Ма ако си купя Вайпър ще те потърся за тунинга. Да не стане да ме бият некви Миати на Калояново.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
немо написа:alx написа:най- големите / хубави двулентови колони (аз лично ги предпочитам пред три лентовите) дето се събират и вас и си ти… ако има нещо - питай…
Седни, слаб 2![]()
От тук нататък лично за мен мнението ти за аудио тежи колкото перце на колибри.
Ма ако си купя Вайпър ще те потърся за тунинга. Да не стане да ме бият некви Миати на Калояново.
Разбирам… радвам се, че имаш мнение по въпроса…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
14 мнения
• Страница 1 от 1