СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Моджо » 30 Окт 2025, 8:16

Нещо ми се струва, че не четете какво се пише.
Не коментирам цените и дали е скъпо или не е скъпо.
Коментирам ценообразуването, че за едно и също се взимат различни пари.
Капиш ?
И по тая логика какво гледаме само 20 цола..ами 15 и 16 цола не са ли на различно пари и те ? Май да.
По каква логика ? По никаква. Нито са много по-тежки 16, нито нещо специално треа да им внимаваш, нито нищо.
И очевидно някъде по света цените не се определят от цолажа, което за мен е по-логично.
Иначе ако ми е скъпо щях друго да пиша.
И понеже Немо ме подсети.
Кога последно ви се налага да сваляте джанта сами. Ама не щото така сте решили, а инцидентно.
Аз поне от 20 години такова нещо не съм правил. А гума не съм пукал със сигурност от 10, а вероятно са доста повече. Пежото даже няма резервна гума, ни патерица, ни нищо.
А на бай Ники бурята да му кажа, че на камионите дето съм карал едната гума е къде 50 кила и повече и съм си ги сменял сам и инцидентно и не съвсем. Включително и лепене и сменяне на вътрешна гума.
Та така де, не сме расли в саксии. Даже с единия си знаех, че ще сменям поне 2 на пътуване и возех по 3 резервни с мен :)) Ахахахаа...да видиш у в нищото, в 2 часа сабале как се сменя 50 кила гума. С механичен крик и много псувни.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Окт 2025, 10:16

Коментирам ценообразуването, че за едно и също се взимат различни пари.
Същото като при фризьорките , 25лв мъжко подстригване да ти отреже няколко косъма / 250лв дамско да отреже няколко косъма ...Просто приеми че като имаш големи джанти те "подстригват" по тарифата за женки ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Окт 2025, 10:22

b_u_b_o написа:То хубаво гуми с джанти, ама пак трябва да отидеш на баланс преди да ги сложиш.

:yes:

А зимни/летни... всеки монтаж/демонтаж на гума крие рискове да преебат нещо, но и аз обмислях да си продам зимните джанти и да взема направо гуми за летните джанти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 30 Окт 2025, 10:39

Като ви чета проблемите и тънките сметки, някак втора година с всесезонките ми става една идея по благо на душата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Окт 2025, 10:52

В София вече отива 300-450лв на сезон смяна на гуми с хотел и всесезонни гуми не са лош избор за голяма част от хората и автомобилите. То на 2-3 сезона отиват 1 комплект гуми + време се губи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Окт 2025, 11:15

Да оставим малко гуметата...
иде Коледа...време е да пишем писма.
малката си е написала, там е лесно :))
Каката си строши малко матрицата на лаптопа и са иска ремонта да и е подаръка за Коледа...ама не върви някак си това да е подарък, нищо че не е евтин.
Одавна иска фотоапарат за моменти снимки...поразгледах..такива дето ми харесват /да не прави снимка с размер на кредитна карта/ са 400+ лв. като консуматива е скъп. 16 снимки са 80 лв..примерно. Гледах в Тему обаче там нищо не мога разбера с какъв тип хартия работят и съответно да видя колко пари е. И зех да се чудя дали да не и взема един фотопринтер...от телефона да печати снимката. Там още не съм разглеждал какви има и колко им е консуматива.
Ама приемам съвети. Имайки предвид ремонта, бюджета не е неограничен... да се знае.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Окт 2025, 13:12

Ето що сме толкова просто население :mhihi:
https://offnews.bg/obshtestvo/trend-2-m ... 54479.html

Тренд: 2 милиона българи ходят на ясновидки, 65% вярват, че всичко се връща

38% или малко над 2 млн. от българите признават, че са посещавали гледачка или ясновидка, а 14% – астролог. Жените значително по-често прибягват до подобни консултации. Посещения при екстрасенси (11%) и нумеролози (9%) са сравнително редки,

Повече от половината българи (58%) вярват, че има хора със свръхестествени способности, докато 30% не споделят това мнение. Подобен дял (56%) вярва в проклятия и урочасвания.

Почти всеки втори българин (47%) е на мнение, че съществуват тайни общества, които управляват света
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Окт 2025, 13:24

Само където ходещите на ясновидки и вярващите, че всичко се връща(като мен)по един или друг начин, не трябва да вървят ръка за ръка и не виждам къде е общото. Темата е много дълга да обясня как всичко се връща по един или друг начин рано или късно, но да, всичко се връща.

Относно енергиите...не знам, има някакви енергии, ама дали някой има умението да ги насочва силно ме съмнява.

Що се касае до тайните общества, едно време може да си били тайни, ама сега не с много тайни. Общо взето, който има финикийски знаци може да упражнява влияние върху хора на ръководни постове, а когато това е обединено в едно(например Тръмп)резултата е впечатляващ :mhihi: и определено може да управлява много неща.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 30 Окт 2025, 13:33

Петък 13 е доказано фатален ден , който не вярва си е за негова сметка . Астероида Апофис ще премине край земята на 13 април петък 2029г на около 30 000 км ....това е вероятност за удар от 4-5% по предварителни изчисления . Чудовището е с тегло 27 милиона тона , ако шибне земята това ще е началото на края ..А такава вероятност за удар по космическите стандарти е брутално висока . Апофис ще мине дори по близо от спътниците за глобално позициониране GPS, ГЛОНАСС и Галилео които са на 32 000км орбита. Траекторията му е само приблизително изчислена тъй като гравитационното въздействие на други космически тела постоянно я променят . Тоест докато не наближи земята през 2029г нищо не се знае ...петък 13ти 2029г идва !!! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Окт 2025, 14:33

b_u_b_o написа:То хубаво гуми с джанти, ама пак трябва да отидеш на баланс преди да ги сложиш.

Не съм напълно съгласен с това…на Х1то и на Е39 съм с по два комплекта гуми с джанти, които ми седят в гаража и си ги сменям сам. Баланс при първия монтаж, записване коя гума къде е и това е. Няма тресене, треперене и подобни…а Х1то напоследък върти доста километри извънградско и си го напъвам както трябва….

Важно уточнение, че гумите и на двете са по-високи и това сякаш “обира” ако има нещо. На нископрофилни и твърди гуми обаче си трябва баланс :yes:
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Окт 2025, 15:08

Jordana написа:Петък 13 е доказано фатален ден , който не вярва си е за негова сметка . Астероида Апофис ще премине край земята на 13 април петък 2029г на около 30 000 км ....това е вероятност за удар от 4-5% по предварителни изчисления . Чудовището е с тегло 27 милиона тона , ако шибне земята това ще е началото на края ..А такава вероятност за удар по космическите стандарти е брутално висока . Апофис ще мине дори по близо от спътниците за глобално позициониране GPS, ГЛОНАСС и Галилео които са на 32 000км орбита. Траекторията му е само приблизително изчислена тъй като гравитационното въздействие на други космически тела постоянно я променят . Тоест докато не наближи земята през 2029г нищо не се знае ...петък 13ти 2029г идва !!! :mhihi:

На мен пък ми върви на петък 13-ти, все изкарвам хубав оборот. :mhihi: Та ден като ден.

Данчо, ей айя ще те бие по каската сега, че пак хвърляш в паника света и форума: :mhihi:

Шансът е нулев.
Ключово заключение
Астероидът Апофис няма да удари Земята през 2029 г., което е потвърдено от най-новите и точни научни данни и пренасям мнението в темата за космоса. :ok: Тука говорете за гуми, муми и екстрасенси. :mrgreen:
Последна промяна Top Gun Maverick на 30 Окт 2025, 15:19, променена общо 2 пъти
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 30 Окт 2025, 15:13

Тамън щях да напиша същото къде ги чете тея небивалици че има 5 процента шанс да удари Земята :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Окт 2025, 15:15

А аз щях да местя мнението в темата за космоса, че да не разваляме спама тука, ама ти си писал и ме затвори с обиколка. :mhihi:
Сега само ще го поправя и пак ще го пренеса де, Данчо там да спори с ей айя. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 30 Окт 2025, 17:09

Тук по Търново е около 70-80лв смяната на 4 18ки - сваляне от джанти, качване на другия сет гуми, баланс, монтаж. Аз за 100лв си купих обикновени 15ки алуминки за 39ката още като я купих и минавам пролет и есен само за баланс, последно май платих 28лв като правих баланс, сега може би ще е нагоре вече цената. За толкоз години съм поспестил някой лев така мисля. Иначе летните са 17ки, отзад 9ки, с гума 255/40/17, гумаджията при когото ходя отказва да ги монтира и си казва, че бордът е много твърд и може да нарани джантата без да иска при монтажа, та тях ги монтирам на друго място като се наложи да сменям.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата