Могат ли куките да пишат акт без да имаш талон
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
naskoksan написа:естествено че ще ти напишат акт и още как
значи когато нямаш талон трябва да имаш АКТ от предишно нарушение
а той се явява заместител на талона и по този начин те ти пшишат акт за настоящото нарушение взимат ти стария акт и го връщат в КАТ вместо талончето като ти си караш с новия АКТ и като дойде време за наказателното постановление те одрусват едно хубаво:):):)
Говоря, не ако са ти взели талона и караш със акт, а ако все е дно си го изгубил или "забравил"

Castor написа:xaoc написа:баща ми прави следното
а моя си превежда сумата за данъците по банков път или беше със запис и ми каза, че не могат да не ти приемат парите и да те накарат да си платиш първо глобите по този начин
да не цитирам и останалите (нищо лично)...
това уроци по тарикатлък ли са?

Мисля, че всеки трябва да носи ОТГОВОРНОСТ за постъпките си

Колкото до 20-те лева, проблема с полицаите е че има кой да им дава!
Който е достатъчно бабаит да нарушава закона, трябва да е достатъчно смел да си понесе последствията (приказката за брадичката и гребенчето)
Това ми прилича на случай, в който невнимателен шофьор удря човек и бяга след това

Аз, понеже съм "балък" си плащам гяволъка редовно, щото се надявам нещо в тази държава да се подобри.
Мога още много да кажа по тая тема, но ще се въздържа засега...
ДА! Урок по дяволък е. И ще ти кажа защо Чефо. Защото куките те спират с намерение да "снесеш: някой лев. И като видят че не ти се дават пари, почват да те бавят, демек "аре поразтърси се за някой лев". И вече като видят че не могат да измъкнат, за да ти е напук, пък и да се отчетат, ти пишат акт! Нищо лично, ама живееме в България, и аха се завъртиш на едната страна и ти го слагат. Щото като се случи наистина нещо, куките идват след минимум 30 минути, с намерение да е минало всичко, за което си ги викнал. Обаче като е за лапачка, и 10 куки ще ти се накачат. А много добре знаят че заплатата им е от нашият джоб!!!
Който иска нека да поспори по това мое твърдение.
И на разни от сорта - "не всички са такива" "има и съвестни" и темподобни съм се наслушал. 1% може да са такива, ама останалите 99% ги мачкат и затриват с техните измекярщини!
Който иска нека да поспори по това мое твърдение.
И на разни от сорта - "не всички са такива" "има и съвестни" и темподобни съм се наслушал. 1% може да са такива, ама останалите 99% ги мачкат и затриват с техните измекярщини!
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
С това мислене ще си останем със "шибаната държава" още неопределено време. Вие това ли искате?
Все някой трябва да направи първата крачка, но всички се мислят за по хитри: "защо пък точно аз?"
Вярно е, че куките в 90% от случаите те спират за да те "изтърсят" с някой лев, но това ще се промени, сигурен съм. Когато съм в нарушение си плащам глобата, това си част от ежедневието, досега никога не са ми се заяждали, пък и аз не съм правил такива зловещи нарушения. Веднъж само съм бутнал, и то 7 (!!!) лева по един, щото нямах други дребни, на радар след тунела на АМ "Хемус" до Правец (направо ми паднаха в очите!) те тогава си ги изпросиха, това е изключението.
Вярно е, че те застават някъде с идеята да изхващат някого в нарушение, а не за да предотвратяват такова, но и това ще се промени. С две ръце гласувам ЗА поставянето на камери на опасните места (със съответната сигнализация), защото тях не можеш да ги подкупиш.
Бил съм известно време в Англия и видях ефекта от тях. Невероятно спокойно и подредено движение, но най-вече безопасно!
Освен всичко очаквам този форум да не толерира проявите на незачитане на законите в страната, колкото и несъвършени да са те!
това е от мен, идеалист съм, понякога страдам от това, но никога няма да стана друг!
peace!
Все някой трябва да направи първата крачка, но всички се мислят за по хитри: "защо пък точно аз?"
Вярно е, че куките в 90% от случаите те спират за да те "изтърсят" с някой лев, но това ще се промени, сигурен съм. Когато съм в нарушение си плащам глобата, това си част от ежедневието, досега никога не са ми се заяждали, пък и аз не съм правил такива зловещи нарушения. Веднъж само съм бутнал, и то 7 (!!!) лева по един, щото нямах други дребни, на радар след тунела на АМ "Хемус" до Правец (направо ми паднаха в очите!) те тогава си ги изпросиха, това е изключението.
Вярно е, че те застават някъде с идеята да изхващат някого в нарушение, а не за да предотвратяват такова, но и това ще се промени. С две ръце гласувам ЗА поставянето на камери на опасните места (със съответната сигнализация), защото тях не можеш да ги подкупиш.
Бил съм известно време в Англия и видях ефекта от тях. Невероятно спокойно и подредено движение, но най-вече безопасно!
Освен всичко очаквам този форум да не толерира проявите на незачитане на законите в страната, колкото и несъвършени да са те!
това е от мен, идеалист съм, понякога страдам от това, но никога няма да стана друг!
peace!
LuBo1 написа:На мене пък никога нещат ми зимат кинтитеСигурно е заради номера ми казват някои
Това има голямо значение... И мен се опитват да ме мачкат в провинцията, но по повечето дистинации, където пътувам, знам къде може да са постовете и внимавам!
Но е ималои случай /1 единствен/, когато просто не ми взеха парите. Мотивът беше "Вие софийски гъзенца ще си плащате глобите". Еми добре, няма проблеми, и без това беше фиш!

Важно е обаче отношението към полицая - трябва да демонстрираш уважение и да покажеш колко съжаляваш за грешката. Ако щом те спре му кажеш "абе дай да почерпя", в повечето случаи няма да стане.
Иначе лично аз вече не карам толков абързо и се стремя да спазвам закона, но това не винаги е възможно. Просто не мога да карам по бул. България с 50 - невъзможно е просто! Или пък тия колани - ми немога да се примиря, че някой ще ме задължава насила да си слагам колана! Това трябва аз сам да си преценя!
Chefo, този линк е за теб.
http://www.redlineauto.com/shopping/shopexd.asp?id=2
и не мога да разбера с твоята честност, от каде пари да караш BMW:) (майтапя се)
http://www.redlineauto.com/shopping/shopexd.asp?id=2
и не мога да разбера с твоята честност, от каде пари да караш BMW:) (майтапя се)
Заначи имам доста прясна информация по въпроса на хаос.......преди месец ми писаха акт за превишена скорост + без колан.....точно вчера му истече срока и трябваше да ходя за постановление....добре но на 27-и пък ме удариха и ми написаха на мен акт-а....а аз НЕ БЯХ ВИНОВЕН
както и да е написаха ми новия АКТ и прибраха стария......Аз естествено не се подписах на АКТ-а ...писах че несъм съгласен и в4ера ходих да го обжалвам.....Писах 2 страници обяснения......непропуснах да напиша и че куките са се държали арогантно и не са ме изслушали....след тва на 32 гише където се получават и наказателните постановления се връчва и възраженията за обжалване.....там жената видя че съм имал и стар акт на който наказателното постановление вече е готово......тогава взе новия акт за ПТП-то написа на него един изходящ номер на възражението ми....след което ми върна АКТ-а и талона
и ми каза след празниците да ида да проверя паднал ли е акта или ме наказват.....та в момента си имам и талон и Акт....чудя се ако ме спрът какво да покажа 

quixzole написа:та в момента си имам и талон и Акт....чудя се ако ме спрът какво да покажа
естествено че акта:) (имам предвид да не се случва, ама ако се наложи да ти пишат акт, показваш акта. Така че като те спрат и видят че си с акт, или ще се смилят да не ти пишат акт или ще си кажат "тоя пари не дава, щом колегите са му написали акт, я да се маха, че изпускаме много пари..." Е не ти пожелавам 3тия случай в който ти пишат нов, ама дори и това да се случи, те ти вземат стария и ти връчват новия, който няма да даваш в КАТ, защото талона си е в теб... Дори не се притесниявай да го ползваш и след 2-3 месеца (е да не са повече) просто го духат...

- tarantulata-320i
- кандидат ентусиаст
-
А какво се слу4ва когато те спрат и видят 4е колата ти не е минала техни4ески преглед.Само акт ли се пи6е? 

320i
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3