айде и аз E36 320i COUPE колко струва?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
айде и аз E36 320i COUPE колко струва?
Темата е стара но е на дневен ред и е актулна като от днес (09.05.2012) съм я актуализирал. На 3-та страница в края е същинската обява, която ще публикувам.
инфо: E36 320i Coupe 09.02.96 по VIN
на 204 хил.км. в БГ е от почти 7 години, за което е изминала 61 хил.км., разполагам с копие на оригиналния италиански талон
екстри:
- музика в момента радио SONY (с падащ панел) с 10 дисков чейнджър (има и дистанционно, което може да се монтира до волана - бонус още един 10 дисков чейнджър)
- кожен салон, рекаро с подгрев в идеално състояние и подглавници на задните седалки
- подлакътник с барчето и пакет за непушачи/пушачи
- 3-ти стоп
- задна щора в кората
- ел. предни стъкла
- ел. огледала с подгрев
- аларма с централно и комфорт модул (с 2 дистанционни + карта и документи за вадене при загуба или друго събитие)
- пълен комплект инструменти в багажника (кърпата остана за да е 100% FULL)
- оригинална аптечка, триъгълник и фенерче в жабката
- гуми с лети джанти style 13 - бирени капачки (5бр.) с летни GOODYEAR EAGLE F1, 1см. грайфер, високоскоростни 205/60/15 (откраднати , в процес на събиране и окомплектоване)
- гуми със стоманени джанти (5бр.) зимни с Malatesta ICEGRIP 195/65/15 (като нови) със 6 таса
- 2-зонов дигитален климатроник
- 2 еърбег-а
- халогени
- бели мигачи отпред, отстрани и отзад
- голям борд компютър с командване от лоста за мигачите и чек контрол модул
- M52B20 двигател
- стелки комплект (перфектни зимни и летни оригинални)
* - ANGEL EYES на оригиналните фарове (скоро и BI-xenon)
- ///М - ков волан (големия трилъчев)
- електрохроматично огледало за задно виждане
- темпомат (автопилот/cruise control)
- осветление в краката
- теглич пълен комплект (в момента е с шишове до 500кг.)
- оригинални държачи за коланите на предните седалки
- задни вентилирани дискове (от 328) сменени на 26.04.2012 (+накладките) BREMBO
- покривало от ВАЗ, което перфектно пасва
!
5310 лв.
допълнително към нея:
- ///М предна броня FULL (броня, греда с буферите, лайсни, решетка (нова), нож, стойки с халогени, легена под радиатора(нов), въздуховоди и "бомбетата" отдолу (нови) - (зимата карам с обикновенната) - 200лв.
- ///М задна броня FULL (броня, лайсни, добавка, греда, буфери) - 150лв.
- комплект оригинална музика (6 дисков чейнджър, касетофон, усилвател и окабеляване) - 80лв.
- комплект BLAUPUNKT (6 дисков чейнджър + касетофон, усилвател, задни говорители (в кората) с кутии за Е36 и Bluetooth модул) - 120лв.
- комплект странични ///М лайсни с чисто нови щипки - 60лв.
- комплект ///М лайсни на степенките (праговете) на вратите с чисто нови щипки - 40лв.
- 5 броя ///М 17' лети джанти style 68 (2х7,5J и 2x8,5J + резервната не помня колко и беше) с гуми GOODYEAR EAGLE F1 8мм грайфер - бонус чисто нов комплект капачки за централния отвор и 1 оригинална ///М лепенка - 800лв. - в момента са на колата!!!
- обикновенното вътрешно огледало за задно виждане - 10лв.
- 3 пластмасови прагове (2 леви) с чисто нови щипки - 40лв.
- ///М прагове с комплект чисто нови щипки - 60лв.
- оригинални шаблони за монтиране на пластмасови прагове - 20лв.
- 4 лъчевия ///М волан с бег прясно претапициран -
- преден ляв калник с мигач и лайсна изправен и пребоядисан след натискане (няма удар) - 20лв.
- преден десен калник изкърпен и пребоядисан - 15лв.
- махагон (ръчна, над жабката (комплект с жабката), скоростен лост, под OBC-то, пепелниците (с барче за подлакътник), корите на вратите + задните (и самите кори - сиви) и...
едната дръжка - 30лв.
- гредата за теглича с шишовете за ремаркета до 750кг. - 20лв.
- оригиналното барче + пепелниците, с което пристигна колата - 10лв.
- централната конзола - 5лв.
- 2 работещи чек контрол модула - 20лв.
- предна маска - неоригинална - 10лв.
- комплект оригинални бъбреци - 20лв.
- пръскалки на фаровете с маркучите, казанчето с моторчетата и лоста за чистачките с функцията за тях - 40лв.
- пръскалки с подгрев (тези които са на капака) - 10лв.
- комплект странични огледала с подгрев (+1 ляво бонус) 20лв.
- чисто нов датчик за външната температура - 20лв.
- комплект въздуховоди - 10лв.
- задно оригинално гърне (двуцевка от 328) с 2 вида добавки за задна броня (със и без капака за теглич) - 50лв.
- малкия борд с часовник и дата - 10лв.
- капачки на мястото на халогените в предната броня - бонус
- пръскалки за предното стъкло с подгрев - бонус
- задни спирачни апарати от оригиналните дискове - бонус
1890 лв.
други:
кара се само и единствено с масла, филтри, течности и ремъци, ролки на БМВ
забележки по външния вид:
- лявата лайсна над вратата и страничния прозорец е за смяна защото майстора се осра със смяната и трябва нова
- външно уплътнение на стъклото на шофьорската врата
- предна дясна врата има дупка в тапицерията в долния преден край като от химикалка - fix-нато е но има малко козметика да му се направи за да е на 100% невидимо
- шофьорската седалка има около 5см захабено по страничния външен ръб на горната част (не е паднала кожата
).
Предстои:
- смяна предни спирачни дискове и накладки
- компютърна диагностика
- светлините за задна
- за смяна са външните уплътнения на задните прозорци (налични)
Прясно сменени:
- 2 подкалника
- кора под чистачките
- жило на предния капак
други:
* Това със забележките е за да е на 100% перфектна!
* снимки в галерията ми.
* Каско за 7200к в БУЛИнс, всичко за което се сетите като такси, данъци, винетки е платено.
* фактури от ДАРУ-Кмор-Вари-Аутофешън 3003, част от сервизната история докато е била в Италия
* Пълна сервизна история от както съм я купил (като нов внос)
* има 3 неоригинални елемента в нея: челното стъкло, шоковия датчик и +са за буксата на теглича
* съхранява се в подземен отопляем гараж
* разхода е точно такъв, какъвто го дават и в книжката
по-изчерпателен не мога да бъда, колата няма удари, течове по двигателя, по нея не са правени измислени тунинги и простотии.
инфо: E36 320i Coupe 09.02.96 по VIN
на 204 хил.км. в БГ е от почти 7 години, за което е изминала 61 хил.км., разполагам с копие на оригиналния италиански талон
екстри:
- музика в момента радио SONY (с падащ панел) с 10 дисков чейнджър (има и дистанционно, което може да се монтира до волана - бонус още един 10 дисков чейнджър)
- кожен салон, рекаро с подгрев в идеално състояние и подглавници на задните седалки
- подлакътник с барчето и пакет за непушачи/пушачи
- 3-ти стоп
- задна щора в кората
- ел. предни стъкла
- ел. огледала с подгрев
- аларма с централно и комфорт модул (с 2 дистанционни + карта и документи за вадене при загуба или друго събитие)
- пълен комплект инструменти в багажника (кърпата остана за да е 100% FULL)
- оригинална аптечка, триъгълник и фенерче в жабката
- гуми с лети джанти style 13 - бирени капачки (5бр.) с летни GOODYEAR EAGLE F1, 1см. грайфер, високоскоростни 205/60/15 (откраднати , в процес на събиране и окомплектоване)
- гуми със стоманени джанти (5бр.) зимни с Malatesta ICEGRIP 195/65/15 (като нови) със 6 таса
- 2-зонов дигитален климатроник
- 2 еърбег-а
- халогени
- бели мигачи отпред, отстрани и отзад
- голям борд компютър с командване от лоста за мигачите и чек контрол модул
- M52B20 двигател
- стелки комплект (перфектни зимни и летни оригинални)
* - ANGEL EYES на оригиналните фарове (скоро и BI-xenon)
- ///М - ков волан (големия трилъчев)
- електрохроматично огледало за задно виждане
- темпомат (автопилот/cruise control)
- осветление в краката
- теглич пълен комплект (в момента е с шишове до 500кг.)
- оригинални държачи за коланите на предните седалки
- задни вентилирани дискове (от 328) сменени на 26.04.2012 (+накладките) BREMBO
- покривало от ВАЗ, което перфектно пасва

5310 лв.
допълнително към нея:
- ///М предна броня FULL (броня, греда с буферите, лайсни, решетка (нова), нож, стойки с халогени, легена под радиатора(нов), въздуховоди и "бомбетата" отдолу (нови) - (зимата карам с обикновенната) - 200лв.
- ///М задна броня FULL (броня, лайсни, добавка, греда, буфери) - 150лв.
- комплект оригинална музика (6 дисков чейнджър, касетофон, усилвател и окабеляване) - 80лв.
- комплект BLAUPUNKT (6 дисков чейнджър + касетофон, усилвател, задни говорители (в кората) с кутии за Е36 и Bluetooth модул) - 120лв.
- комплект странични ///М лайсни с чисто нови щипки - 60лв.
- комплект ///М лайсни на степенките (праговете) на вратите с чисто нови щипки - 40лв.
- 5 броя ///М 17' лети джанти style 68 (2х7,5J и 2x8,5J + резервната не помня колко и беше) с гуми GOODYEAR EAGLE F1 8мм грайфер - бонус чисто нов комплект капачки за централния отвор и 1 оригинална ///М лепенка - 800лв. - в момента са на колата!!!
- обикновенното вътрешно огледало за задно виждане - 10лв.
- 3 пластмасови прагове (2 леви) с чисто нови щипки - 40лв.
- ///М прагове с комплект чисто нови щипки - 60лв.
- оригинални шаблони за монтиране на пластмасови прагове - 20лв.
- 4 лъчевия ///М волан с бег прясно претапициран -
- преден ляв калник с мигач и лайсна изправен и пребоядисан след натискане (няма удар) - 20лв.
- преден десен калник изкърпен и пребоядисан - 15лв.
- махагон (ръчна, над жабката (комплект с жабката), скоростен лост, под OBC-то, пепелниците (с барче за подлакътник), корите на вратите + задните (и самите кори - сиви) и...

- гредата за теглича с шишовете за ремаркета до 750кг. - 20лв.
- оригиналното барче + пепелниците, с което пристигна колата - 10лв.
- централната конзола - 5лв.
- 2 работещи чек контрол модула - 20лв.
- предна маска - неоригинална - 10лв.
- комплект оригинални бъбреци - 20лв.
- пръскалки на фаровете с маркучите, казанчето с моторчетата и лоста за чистачките с функцията за тях - 40лв.
- пръскалки с подгрев (тези които са на капака) - 10лв.
- комплект странични огледала с подгрев (+1 ляво бонус) 20лв.
- чисто нов датчик за външната температура - 20лв.
- комплект въздуховоди - 10лв.
- задно оригинално гърне (двуцевка от 328) с 2 вида добавки за задна броня (със и без капака за теглич) - 50лв.
- малкия борд с часовник и дата - 10лв.
- капачки на мястото на халогените в предната броня - бонус
- пръскалки за предното стъкло с подгрев - бонус
- задни спирачни апарати от оригиналните дискове - бонус
1890 лв.
други:
кара се само и единствено с масла, филтри, течности и ремъци, ролки на БМВ
забележки по външния вид:
- лявата лайсна над вратата и страничния прозорец е за смяна защото майстора се осра със смяната и трябва нова
- външно уплътнение на стъклото на шофьорската врата
- предна дясна врата има дупка в тапицерията в долния преден край като от химикалка - fix-нато е но има малко козметика да му се направи за да е на 100% невидимо
- шофьорската седалка има около 5см захабено по страничния външен ръб на горната част (не е паднала кожата

Предстои:
- смяна предни спирачни дискове и накладки
- компютърна диагностика
- светлините за задна
- за смяна са външните уплътнения на задните прозорци (налични)
Прясно сменени:
- 2 подкалника
- кора под чистачките
- жило на предния капак
други:
* Това със забележките е за да е на 100% перфектна!
* снимки в галерията ми.
* Каско за 7200к в БУЛИнс, всичко за което се сетите като такси, данъци, винетки е платено.
* фактури от ДАРУ-Кмор-Вари-Аутофешън 3003, част от сервизната история докато е била в Италия
* Пълна сервизна история от както съм я купил (като нов внос)
* има 3 неоригинални елемента в нея: челното стъкло, шоковия датчик и +са за буксата на теглича
* съхранява се в подземен отопляем гараж
* разхода е точно такъв, какъвто го дават и в книжката
по-изчерпателен не мога да бъда, колата няма удари, течове по двигателя, по нея не са правени измислени тунинги и простотии.
Последна промяна turboto на 09 Май 2012, 17:14, променена общо 37 пъти
- turboto
- ентусиаст
-
допитвам се до хората за да си изясня сам за себе си дали да и търся парите които мисля ако реша да я продавам.
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
Няма шанс да се избиеш или да неси много вътре...да е**м и евро съюза му с тез падания на митата
По добре си я караи количката изглежда страхотно

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- turboto
- ентусиаст
-
LAST RIDE написа:Няма шанс да се избиеш или да неси много вътре...да е**м и евро съюза му с тез падания на митатаПо добре си я караи количката изглежда страхотно
Проблема е друг (ако може да се каже че изобщо има някакъв проблем де

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Andronoff
- триногата
-
Хубава колица.. всеки уважаващ марката би я харесал, но едва ли цена от сорта на 10+ хиляди би го очаровала.. 9к ако й вземеш е добре според мен, въпреки, че има неща, които струват доста парички.. лип , подлакътник , бронята..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ми те цените не са за да очароват, според мен колата си струва повече от 9к, виждал съм я и е много хубава. А който иска има и по 5к 91ва 316 на по 80к километри
прясно внесени от Германия където качествено са поддържани от съвестни немски пенсионери само в най-добрите сервизи и с най-скъпите части.

- Andronoff
- триногата
-
vitamincpp написа:Ми те цените не са за да очароват, според мен колата си струва повече от 9к, виждал съм я и е много хубава. А който иска има и по 5к 91ва 316 на по 80к километрипрясно внесени от Германия където качествено са поддържани от съвестни немски пенсионери само в най-добрите сервизи и с най-скъпите части.

Всички авто-търговци така говорят

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
пазара не го следя от известно време сериозно...
но моето мнение: ако наистина е читава както я описваш, реално 11к - 11.5 макс, за ценител. само дето мноооого дълго има да я продаваш, с адски много нерви, предвид бг манталитета 'ми кво кат са бели и м броня, и без тях движи, аз ни са пудпиръм на пудлакатникъ то у ладата неаше таковъ, ма шо ми е щора, е и кви са тез температури ми светкат' и отива и си зима трошката за 3-4к.
та като я пуснеш за 11, вероятно след 5 месеца ще ти писне и за макс 9.5 на магия 10 може да мине, с нерви изхабени завинаги
другия вариант ако до месец не и вземеш парите, тука съм убеден ще те разграбят на части за 0 време с тея бели пакети подлакътници и т.н.
- правиш я стандартна и за около 8к аре и колата
общо може и да ги избиеш, кой знае
но моето мнение: ако наистина е читава както я описваш, реално 11к - 11.5 макс, за ценител. само дето мноооого дълго има да я продаваш, с адски много нерви, предвид бг манталитета 'ми кво кат са бели и м броня, и без тях движи, аз ни са пудпиръм на пудлакатникъ то у ладата неаше таковъ, ма шо ми е щора, е и кви са тез температури ми светкат' и отива и си зима трошката за 3-4к.
та като я пуснеш за 11, вероятно след 5 месеца ще ти писне и за макс 9.5 на магия 10 може да мине, с нерви изхабени завинаги

другия вариант ако до месец не и вземеш парите, тука съм убеден ще те разграбят на части за 0 време с тея бели пакети подлакътници и т.н.

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не съм автотърговец, може би трябва да стана
явно имам талант. Не съм съгласен че така говорели автотърговците, понеже точно те заливат пазара с най-големите боклуци на най-ниските цени които могат да намерят в Европата, точно заради нас. Като ви се вижда много 10к за е36 те ще ви намерят и за 4к. Все е36 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vitamincpp написа:Като ви се вижда много 10к за е36 те ще ви намерят и за 4к. Все е36
.... като ще си приличат само като силует....

Иначе българина лесно не дава пари за нещо, па било то и хубаво... зат'ва верно е по-добра идея да я направи stock и така да я продаде, а aftermarket частите да ги шитне отделно... така не само той, не само новият собственик на готината кола, но и разни тунинг маняци ще са доволни

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Най неприятното ,е че ако я пуснеш ефтино ще си мислят ,че нещо и има,ако я пуснеш скъпо (9к и нагоре е дебела цена за тоя модел)
Ще си виси все пред вас и няма продаване и като остарее с още година още повече ще и падне цената.
Според мен реалната цена около 8500лв. нито е висока нито е ниска.
Естествено пазърлък му е майката и в края на краищата всичко е на късмет.
Но ако колата има стойка и лови окото може и повече да и вземеш ,не знам просто не съм я виждал.Това с екстрите е много относително.

Ще си виси все пред вас и няма продаване и като остарее с още година още повече ще и падне цената.
Според мен реалната цена около 8500лв. нито е висока нито е ниска.
Естествено пазърлък му е майката и в края на краищата всичко е на късмет.
Но ако колата има стойка и лови окото може и повече да и вземеш ,не знам просто не съм я виждал.Това с екстрите е много относително.