Спират MTV

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Спират MTV

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Окт 2025, 9:54

https://www.google.com/amp/s/fakti.bg/a ... spirat-mtv

Чух по радиото и някак много тъпо ми стана. Това беше...всъщност който е над 35 в този форум, едва ли има нужда да му обяснявам какво беше МТВ 90-те години да речем. Уау, лягах и ставах с тази телевизия когато не бях на училище.
Не знам, много тъжно някак. В САЩ щяла да остане с концентрация върху риалити предавания.

Ехххх, какви времена бяха, какво ни даваше тази телевизия, няма как да се обясни даже за който не го е изживял.
Нямаше ни джи ес еми ни интернет...даже и оня чалгар даже още го нямаше.
От този канал струеше...музика, мода, култура...тъжно, тъжно, тъжно, ама неизбежно е как се променят някои неща.
Скоро гледах пак 80-те и 90-те каналите им. То и тогава беше най-най-музиката всъщност ако трябва да посоча две десетилетия, тези са без конкуренция.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Спират MTV

Мнение от Lenco » 14 Окт 2025, 11:36

И аз съм израснал с тази телевизия, но времената се менят. Сега срещу 13лв в тубата може да гледаш/слушаш всичко без реклами.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 14 Окт 2025, 11:40

Вече над 20 години от както мтв не е музикална телевизия, а се превърна в реалити такава. Отдавна съм я прежалил :mhihi: Нормалния ход на нещата, очаквам скоро всички телевизии да последват тази съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Окт 2025, 11:40

То това не е ли стара работа , аз някъде го четох това още преди години или повече че имат мерак да го спират това нещо . Бяха модерни 90те години , като нямаше много подобно съдържание по телевзиите . Даже е учудващо че издържаха толкова дълго ... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 14 Окт 2025, 11:42

Последните месеци си пусках много MTV'90s, която най-точно ме връщаше в годините, за които говориш. Да, няма как да пресъздадеш точно какво е била тази телевизия на по-младите хора, колкото и да им говориш. За тях това е просто "interesting facts", но не може да събуди емоция, както при нас. Опитвал съм многократно обясня на детето ми каква беше музиката по наше време и как си я "набавяхме" тогава, за разлика от сега, когато всичко ти е на 1 клик и когато имаш поне няколкостотин видеа в мрежите на любимата ти група/изпълнител... Музиката от онова време остана завинаги и до ден днешен ни кара да се чувстваме яко като я слушаме за хиляден път, за разлика от сегашната, която е бездарна и еднодневна, незапомняща се... Мое мнение само.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d

Мнение от stean » 14 Окт 2025, 15:19

goppe написа: Опитвал съм многократно обясня на детето ми каква беше музиката по наше време и как си я "набавяхме" тогава, за разлика от сега, когато всичко ти е на 1 клик ...

Моя синковец(20) слуша музика от онова време, без да съм му повлиявал по някакъв начин, но твърди че и сега има достойна за слушане музика, просто трябва много ровене и търсене. Докато с киното е някакъв потрес! Пуска си някакви класики с Клинт Истууд, цялата филмография на Серджо Леоне, даже наскоро ме подсети за Бъд Спенсър и Теранс Хил - след две, забравени отдавна филмчета ми се оправи настроението за седмици напред..

А заведенията със сателит и MTV бяха предшественик на интернет залите. Най класни бяха с по няколко телевизора, на единия върви MTV, на другия някакъв спортен - я Формула, я Снукър..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 14 Окт 2025, 16:36

RIP. Beavis and Butt head :cry:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 14 Окт 2025, 20:38

Аз ярко си спомням видеото на "Money for Nothing" като излезе... беше нещо невероятно . :shock:

"Money for Nothing" was the first video played on MTV Europe when it launched on August 1, 1987.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 15 Окт 2025, 7:59

enigma написа:Аз ярко си спомням видеото на "Money for Nothing" като излезе... беше нещо невероятно . :shock:

"Money for Nothing" was the first video played on MTV Europe when it launched on August 1, 1987.
В която Стинг не пееше ли ,,I want my MTV

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Окт 2025, 9:54

https://www.google.com/search?q=money+f ... TF-8#ebo=1

Много правилно, в началото и във финалната част на песента. А клипът беше от емблематичните:
https://youtu.be/wTP2RUD_cL0?si=e0K4MOPIjxqXC_ID
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 15 Окт 2025, 10:17

Да не говорим за клиповете - много от тях имаха някъв плот, нещо, което се развива в клипа - действие или кадри от филм ако щеш когато е филмов саундтрак. Сега над 90% от клиповете са хора облегнали се на Ламбо или Г-класа... Вярно, че тук всички сме автомобилни фенове, ама чак пък такава бездарност, айде ся... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 15 Окт 2025, 11:54

enigma написа:Аз ярко си спомням видеото на "Money for Nothing" като излезе... беше нещо невероятно . :shock:

Хахаа, къде ме върна :ok: Аз за клипа имам спомен на една по-късна възраст (да речем от 90-та година насам), понеже не знам кога точно е бил излъчван за пръв път по нашата телевизия по онова време. Но баща ми го беше записвал на VCR-то ( :mhihi: ), та явно там някъде и е бил излъчван. Беше купил "видеото", както той го наричаше 89-та година края, мисля :ok:

И като цяло бях останал с впечалението, че тоя клип нарочно е правен с такава ръбава графика (понеже ми беше избледнял спомена от коя година е), ама като видях сега 87-ма... :roll:
:OT: Оприличавах го на едно детско от ония години. Но да, явно това е било нивото на техногията, всъщност, по онова време :ok:

:arrow: Та ей за това се сетих - "Капитан пауър и войниците на бъдещето", както го превеждаха нашите :) Суарон, Бластър, Танк, хахаха :mhihi: Танк и Бластър ми бяха любимците, съответно от "добрите" и "лошите" :ok:

ПП: Хахаха, то и това било от 87-ма :mhihi: Ама графиката е малко по-гладка, де, явно са имали повече време за рендване с 286/386-ците - на 15-та секунда :mhihi:

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 15 Окт 2025, 13:30

Е... аз се радвах, че се развиват и в момента има няколко MTV-та, и си ги гледам и в момента.
Но някак си предвиждах, че може да стане нещо такова, тъй като MTV участваха в производството на няколко сериала, например King of Tulsa, но не участват за новия сезон, който върви сега..
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Окт 2025, 14:03

Nickelback написа:...

О това не вярвам да е рендър, а проста анимация. Само това 5 минутно видео през 1988 е струвало $300К. Пиксар - другият стартъп на Стив Джобс.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Окт 2025, 14:49

goppe написа:Да не говорим за клиповете - много от тях имаха някъв плот, нещо, което се развива в клипа - действие или кадри от филм ако щеш когато е филмов саундтрак. Сега над 90% от клиповете са хора облегнали се на Ламбо или Г-класа... Вярно, че тук всички сме автомобилни фенове, ама чак пък такава бездарност, айде ся... :mhihi:

Говори ми, говори, тогава клиповете с коли бяха по-различни, а не да покажем, че имаме кошник на всяка цена:
https://youtu.be/u9WgtlgGAgs?si=i275PE4QlSNLVxW4
Свободата изискаха да се покаже, свободата.
А тук Натали е носела широки гащи само защото се е притеснявала да не изглежда дебела, което чух скоро по радиото, споменала го в бякаквяио интервю години след това. Пък хората мислеха, че налага нова мода:
https://youtu.be/VV1XWJN3nJo?si=_eaoufRfxYuxN3kg

Като говорим за клипове, ей този на Бон Джоуви от Young guns много ми беше повлиял от него да си имам една мечта някой ден да видя Гранд Каньона:
https://youtu.be/MfmYCM4CS8o?si=TNjl-YyVZGXY3Dak

I don't know where I'm goin'
Only God knows where I've been
I'm a devil on the run
A six gun lover
A candle in the wind...
Какво знаят сегашните изобщо относно такава музика и колко от тях могат да я оценят? МТВ не беше музикална телевизия по онова време, беше...МТВ.

Еееееее, после всичкото било случайно, докато пиша това и по Фокус ми пуснаха Blaze if glory. :ok:
Сега остава да сменя на Радио 1 рок и да пуснат пак неговата Wanted dead or alive. :bowdown:

Следваща

Назад към Извън Темата