Как подготвяте колата за зимата и какви трикове ползвате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Как подготвяте колата за зимата и какви трикове ползвате

Мнение от TNT » 08 Окт 2025, 9:19

BMW_POWER написа: Освен че работи, икономисва и много течност за чистачки.

И чистачките се движат по-мазничко. Помага много и при инцидентно пръскане на вода от мост/локва или нещо друго. При дъжд на фарове също е много по-добре. От години карам целогодишно с репеленти и си е супер, макар и да не заменя напълно чистачките. Rain-x не съм пробвал, но следващия път мисля да взема Glaco, казват че това е най-доброто.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 08 Окт 2025, 9:44

Много ми го хвалят този Rain-X , но май го няма по нашите ширини. От къде го поръчвате?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Окт 2025, 9:45

Аз съм пробвал два (едното рейн Х)...не е моето. Между другото на автомивките за левче има режим вакса - същия ефект е. Пробвайте.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Окт 2025, 10:44

Това на левчетата пада след 3 минавания на чистачките :mhihi:

Аз съм най-доволен от Nanolex - и двата им варианта вършат супер работа. Евтиното си трябва периодично нанасяне, но можеш и сам да си го правиш. Другото, което си се води керамика държи супер много време и дори чистачките го свалят трудно, Проблема при него са новите стъкла...намажеш ли ново BMW стъкло с него и става страшно с чистачките: подскачат, стържат, скърцат и нищичко не чистят.
Някакъв феномен в световен мащаб е, много се оплакват навсякъде :dunno: .

Понеже нямам време напоследък да мажа си карам с керамичната вакса на Nerta, но нея чистачките бързо я свалят :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 08 Окт 2025, 10:44

Намазах преди месец с ей туй цялата кола и засега е добре. Не вярвам да е наистина керамично покритие, по-скоро хидрофобно действа само, течна вакса.

Изображение
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 08 Окт 2025, 11:54

Ауууу Optimum имаха един Hyper Seal преди време - извънземна работа :kuku:
Блясък, водоотблъскване, трайност...без аналог на пазара :bowdown: . Обаче го водеха само за професионална употреба и техните детайлъри да го слагат на техните покрития при подръжка. Mollov да каже защо го крият това съкровище :lol:

Аз още малко напреднах с подготовката: стелките на всички коли в ///MWоnderland са тук, днес имам да им врътна по едно почистване вътре и ги слагам :lalala:
Запазих час и за гумите на G70, че ще пътувам извън страната и не ми се рискува...макс го дават 15 градуса и то на места. Остана ми само да врътна още 200км и да я вкарвам за масло и филтри (много малоумна политика на сервизите, че трябва да си под 2к км до смяна за да ти е безплатно :kuku: А лампата с предупреждение светва на 5к :conf: )
Изображение

Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 08 Окт 2025, 12:10

Това също е много добро но не е удачно за автомивките на самообслужване, трябва кофа и ръкавица за миене, сиреч домашни условия.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 08 Окт 2025, 15:48

Аз на самообслужването си нося гъба, четка, ръкавица, препарат за насекоми, за джанти, за пластмасите, та 5-10 литра туба вода и една кофа няма да са кой знае колко в повече :D
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Окт 2025, 16:17

steeN написа:Т.е. не само софиянци строят по дерата по южното черноморие, а и варненци ли? :help:

Като стана дума за дъжд, rain x е много добре, аз си мислех, че е пълна глупост.

Всъщност е ужасно. Малко като се износи и почва едно мазане и нищо не се вижда… явно е въпрос на човек… ако толкова искаш да виждаш добре- едни поляризирани очила и си ти….

Измиваш си стъклото хубаво (и от двете страни) със препарат за стъкла (с амоняк) след това изтъркваш със вестници … хубави чистачки и няма драми.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 08 Окт 2025, 16:52

streetz.... Четката предполагам е само за джантитв и гумите , гъбата за прозорците,а ръкавицата за купето и броните. Този шампоан е много добър но оставиш ли го да изсъхне колата стои на бели петна и за това се мие на части . Моята я пастирах с 3в1 на koch chemie и след това с този шампоан ....колата издържа 5-6 автомивки с пяната и ръкавица.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Окт 2025, 17:08

alx написа:...

Поляризирани очила, да - много харесвам, без такива не карам. Това с мазането не съм го забелязал да се случва, след известно време течността просто го отмива.
Аз и не позлвам оригиналното от едновремешните реклами, което се търка с кърпа 5 часа на стъклото... а спрей 2 in 1 който се пръска и после с няколко махания на чистачките се образува филм.
Може би ако имаш само вода в казанчето може да стане и така както го описваш или ако е много концентрирания препарат.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 08 Окт 2025, 17:14

Специално за лятото най-доброто е течен препарат за съдомиялни( за стъклени чаши и чинии) и дестилирана вода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Окт 2025, 17:20

За лятото аз си купувам нормална течност и не го мисля. Ако са хубави чистачките нищо повече не е нужно както се каза.
Само ако е много зле положението с някви масла да са се лепнали сипвам и обезмаслител (примерно Меглио).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Окт 2025, 17:21

Мазане и нищо не се вижда е с евтините тип препарати тип "търтъл вакс". Макар че за първи път пробвах такъв и ставаше, но после смениха формулата и стана... само мазане, без отблъскване на водата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 08 Окт 2025, 17:49

streetz написа:Аз на самообслужването си нося гъба, четка, ръкавица, препарат за насекоми, за джанти, за пластмасите, та 5-10 литра туба вода и една кофа няма да са кой знае колко в повече :D

Покрай нас доста мрънкат, ако започнеш да се 'заиграваш' с колата по тези автомивки... Търся по-странични и в по-ненатоварено време. Иначе, и аз мисля, че е страхотен вариант!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата