Отново с е60!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Отново с е60!
Така и няма звук и моя милост като един виден бмв-ист с опит реших, че проблема е в CCC модула и така викам айде дойде момента да минем на CIC. Ето и комплекта който взех:

Значи говорим си с колегата от който я купувам е честно няма такъв пич, един път да попадна на такъв готин и точен човек и му споменавам за причината заради която я взимам и той погледна колата и ме пита с Logic 7 ли е и има ли head up. Тя е и с двете колата, но предишния спобственик ми беше споделил, че head up-а му прави проблем и верно като го пусках стой един червен прозорец и нищо друго, сега го пуснахме въобще не тръгна. И човека вика проблема ти е, че като изгори head up-a и колата е с оптика всичко по веригата натам спира и за късмет имаше head up, купих и него и ме прати при брата на жена му защото заради head up-а трябва да се сваля и цялото табло и от Пловдив направо поех към София при Влади и Custom coding. Значи за Влади мога да кажа само няма такъв човек просто всяко движение премерено, като машина доста разглобихме и нищо не счупи и ми обърна внимание в неделя за което само мога да бъда благодаре.

Тук е момента да направя паралел и да обвържа timeline- a с темата на Кроки, това цялто нещо се случва точно по времето в което четох във феиса драмата как жената на този пич в Бургас дето реже на машина ластните за по-големия контролер е сгазила неговата ластна и са я счупили. Начи бая треперах като пращах другата седмица моята щото този пияно лак няма намиране, опаковах я здраво и стисках палци да не я сгазят. След 2 дни пристигна обратно.

Значи говорим си с колегата от който я купувам е честно няма такъв пич, един път да попадна на такъв готин и точен човек и му споменавам за причината заради която я взимам и той погледна колата и ме пита с Logic 7 ли е и има ли head up. Тя е и с двете колата, но предишния спобственик ми беше споделил, че head up-а му прави проблем и верно като го пусках стой един червен прозорец и нищо друго, сега го пуснахме въобще не тръгна. И човека вика проблема ти е, че като изгори head up-a и колата е с оптика всичко по веригата натам спира и за късмет имаше head up, купих и него и ме прати при брата на жена му защото заради head up-а трябва да се сваля и цялото табло и от Пловдив направо поех към София при Влади и Custom coding. Значи за Влади мога да кажа само няма такъв човек просто всяко движение премерено, като машина доста разглобихме и нищо не счупи и ми обърна внимание в неделя за което само мога да бъда благодаре.

Тук е момента да направя паралел и да обвържа timeline- a с темата на Кроки, това цялто нещо се случва точно по времето в което четох във феиса драмата как жената на този пич в Бургас дето реже на машина ластните за по-големия контролер е сгазила неговата ластна и са я счупили. Начи бая треперах като пращах другата седмица моята щото този пияно лак няма намиране, опаковах я здраво и стисках палци да не я сгазят. След 2 дни пристигна обратно.

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Тук е времето да питам, че не съм на ясно значи има уж два варианта да осъвременим CIC, решил съм да сменя hdd-то с ssd, уж респонс тима се подобрявал, но това е едно на ръка.
1 вариант - combox от е90 даже мисля че Влади има един.
2 вариянт - Android CarPlay.
Гледах че това второто като натиснеш два пъти menu бутона и се връща обратно в оригиналното меню което е яко, но тия китаици не знам колко ще е надежно и да не разбазика CICa нещо и малко се притеснявам. Ако някой има опит нека сподели.
1 вариант - combox от е90 даже мисля че Влади има един.
2 вариянт - Android CarPlay.
Гледах че това второто като натиснеш два пъти menu бутона и се връща обратно в оригиналното меню което е яко, но тия китаици не знам колко ще е надежно и да не разбазика CICa нещо и малко се притеснявам. Ако някой има опит нека сподели.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз съм с вариант 2, мми бокс. Използвам си го и работи добре, за мен беше важно да е решение, което е в допълнение на CIC-а, а не да слагам чист андроид дисплей.. Всичко си е супер!!!! Аз го взех предимно да си гледам waze там, а не да седи долу телефона и да пропускам нещата.. 
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Nukem написа:Продадох зимните джанти, те бяха и с втулки явно не бяха за е60:
Джантите са Rial Salerno. Карах такива на моето Е60 и да бяха със втулки. Не бяха топ джанти, ама и не са супер зле. Все пак горе долу всеки сезон изправях поне по една.

don_gori написа:Страхотна тема отново, върна ме в добрите стари времена с Е36ците![]()
Ако знаеш някой който слага добре фолио (предпазно) на фарове и броня в града мога да мина да пием по кафе
![]()
Съвета ми е на тези нови светулки отпред задължително да им лепнеш едно фолио.
Заповядай,че няма много фенове в тоя град...тряя се сбираме малкото да държим фронта
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Много харесвам такива теми, следях преди с Е36-цата, сега следя тая на колегата Кроки и твоята. Браво! 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Благодаря, надявам се да е интересна и да се следи с удоволствие.
Така до тука като гледате ще си помислите, че само "кичим" и не се грижим технически за колата, а то на нас попринцип там ни е силата в механиката, по токовете сме слаби общо взето. Започнахме по списъка на Мирафиори и нашата инспекция която най-после направиихме. Смених следните неща като обслужване:
- двата пистови ремъка.
- всички ролки + обтегача.
- масло + филтри.
- 2 махшона един отпред и един отзад, е този предния е причината да сменя предните полуоски по назад където бях писал, много често недоглеждане при инспекция.
И започваме с ремонтите:
- един носач и един шарнир отпред в ляво.
- тампона на раздатката, ето го колко е зле:

- задния диф и по-точно:
- семеринг диф.
- тампон диф.
- масло диф + малко козметика.

- гарнитура капак.
- 6 дюзи на стенд, 4 от тях извън норми и пулно рециклиране + дифтунги.
- реле подгревни свещи (ОЕМ), тва къде е навряно да го... .
- гарнирура смукателни тръби. Взех комплект с метални тапи, пеперудките се оказаха махнати вече.
Да не повярваш нямаше нито една изгоряла подгревна свещ, тук може да попитате така или иначе сме свалили всичко защо не сме сменили и 3-ника и останалите пластмаси по охлаждането, но това решихме и го оставихме догодина като сменяме веригата, че тогава и повдигачите ще сменим и още някои неща съм намислил там. Демферната шаиба е ок.

- водната помпа смених оем мисля беше, че я чакахме помня, ето старата как се чува оста, отделно леко си виеше:
https://photos.app.goo.gl/AC5yaH9s7MgLp1TU6
Хах това всичкото няма да пиша колко излезе.
Така до тука като гледате ще си помислите, че само "кичим" и не се грижим технически за колата, а то на нас попринцип там ни е силата в механиката, по токовете сме слаби общо взето. Започнахме по списъка на Мирафиори и нашата инспекция която най-после направиихме. Смених следните неща като обслужване:
- двата пистови ремъка.
- всички ролки + обтегача.
- масло + филтри.
- 2 махшона един отпред и един отзад, е този предния е причината да сменя предните полуоски по назад където бях писал, много често недоглеждане при инспекция.
И започваме с ремонтите:
- един носач и един шарнир отпред в ляво.
- тампона на раздатката, ето го колко е зле:

- задния диф и по-точно:
- семеринг диф.
- тампон диф.
- масло диф + малко козметика.

- гарнитура капак.
- 6 дюзи на стенд, 4 от тях извън норми и пулно рециклиране + дифтунги.
- реле подгревни свещи (ОЕМ), тва къде е навряно да го... .
- гарнирура смукателни тръби. Взех комплект с метални тапи, пеперудките се оказаха махнати вече.
Да не повярваш нямаше нито една изгоряла подгревна свещ, тук може да попитате така или иначе сме свалили всичко защо не сме сменили и 3-ника и останалите пластмаси по охлаждането, но това решихме и го оставихме догодина като сменяме веригата, че тогава и повдигачите ще сменим и още някои неща съм намислил там. Демферната шаиба е ок.

- водната помпа смених оем мисля беше, че я чакахме помня, ето старата как се чува оста, отделно леко си виеше:
https://photos.app.goo.gl/AC5yaH9s7MgLp1TU6
Хах това всичкото няма да пиша колко излезе.
- Kroki
- Дон Кроки
-
Аз знам. Тия неща не ги коментираме. 
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Kroki написа:Аз знам. Тия неща не ги коментираме.
Дам, ти ме разбираш, като се прави както трябва си вървят, пък и колата си заслужава още при моя приятел от когото я купих както и при мен колата се плзва само за дълги пътувания, не е ползвана за евридейка и винаги е държана в гараж.
Така да продължим темата, след като малко се позанимавахме с механиката, да се върнем и към визията малко и някой дребни неща който дразнят.
Още като я взехме светеше тази грешка на таблото при палене:

Та още от е46 знам че БМВ въвеждат акумолаторните батерии в ключовете, на е46та я сменях даже беше 15лв пущината и беше запоена за платката, та даже се режеше ключа, при положение че не се кара много решихме, че просто се е разредила от стоене и моя майстор все ми напомняше слагай го този ключ в слота на волана да се зарежда като тръгнеш за някъде по-далеч. По това време ми предстоеше едно състезание в Бургас и този път не забравих да сложа ключа да се зарежда и ето и няколко снимки от Бургас:

Връщам се и пак свети същата грешка, викам айде да почетем. Оказа се че когато е60то е с безключов достъп батерията не е акумолаторна а обикновенна cr2032. Тук е важно да се отбележи по-възможност купете Varta малко са по скъпи но има защо, и по точно ето защо:

На последната снимка се вижда maxell-а който беше в ключа и творчеството което е проявил незнаиният войн защото е тоя махел е точно наполвина по-тънък от vartata, начи играл си е да изрязва кръгли лисчета и да ги лепи за да уплътнят.
Та не случайно качих снимките от Бургас, на последната като се загледах и накрайниците на гънетата ми избодаха очите/като се абстрахираме че задната бороня е за боя/. Тук отново се намеси Кирил/hummer/, прави там негови магии и резултата е налице:

Освен че дразни отзад, имаше нещо което ме дразнеше и отпред, по точно две неща но всичко по реда си. Начи, много мразя в една кола да мажат, стържат и да дразнят чистачките. Първото го реших лесно, като отнесох много базик в сервиза, че съм пълен ненормалник да си поръчам оригнални чистачки бош за е60 на стойност 100лв, но пък са перфектни, от там рамента на чистачките който са на човек постоянно пред очите и те ръждясали аве грозна картинка, начи с раменете на чистачките може да се сетите кой се зае, за позналите черпя по едно кафе:

И сложихме чистачките и като във всяка добра история, пробваме и установихме че не пръскат дюзите на капака. От там сега да се оправдая първата неоригинална част сложена по колата, но ми предстоеше пътуване и трябваше да вземем каквото има в наличност, все пак живеем в провинцията и къде са го навряли това моторче, при е36 беше къде къде по-лесно.

Та като играхме долу по подалниците таз дупка по декоративните пластмаси на броята ми избоде очите и трябваше да се заема:

След всички интервенции една автомивка вътре и вън, намазах кожата и я прибрах в гаража:

Другата седмица ще пусна какво направихме по спирачките.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Баси, остаряха и Е60-тките. А какво се случи с Е36-цата, там съм изпуснал ?
- Kroki
- Дон Кроки
-
Ние слагаме Филипс батерии и са топ също.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Nukem написа:Връщам се и пак свети същата грешка, викам айде да почетем. Оказа се че когато е60то е с безключов достъп батерията не е акумолаторна а обикновенна cr2032. Тук е важно да се отбележи по-възможност купете Varta малко са по скъпи но има защо, и по точно ето защо:
На последната снимка се вижда maxell-а който беше в ключа и творчеството което е проявил незнаиният войн защото е тоя махел е точно наполвина по-тънък от vartata, начи играл си е да изрязва кръгли лисчета и да ги лепи за да уплътнят.
Колега от къде взе батерията , че на предишната кола имах същия проблем, изяждаше батерията за 3-4 месеца , оказа се че има много залежали партиди. Въпреки марката като е стояла години по някакви складове и капацитета й е намалял драстично. Утре съм в М Кар Пловдив за обслужване, та се чудя дали да не им кажа да ми дадат някоя батерия, че и на мен ми светна преди няколко дни аларма че батерията е разредена

- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ganchev__ написа:Баси, остаряха и Е60-тките. А какво се случи с Е36-цата, там съм изпуснал ?
Старички са да, доста се чудих дали да не взема една g30-ка вместо пак да се връщам към коли който съм карал преди 12 години, но чакам една спецялна на един познат купи я чисто нова от АутоБавария и не я карам много и като реши да я маха, ще продам тази и мисля да взема неговата. Вече след 8 бмв-та нямам сантиментална привързаност, излиза оферта и махам взимам следващата. Иначе за е36-та, преместихме се от къщата и нямаше къде да я държа, затова я махнах, чисто финансово си беше доста загуба, но така е с проектите. Така и не можах да я продам цяла и свалих доста неща, даже съм забравил паролата за една измислена борса и обявата още стой, за съжаление никой не я купи тогава:
https://www.auto.bg/obiava/29398591/bmw-318-is
Kroki написа:Ние слагаме Филипс батерии и са топ също.
Дам явно важното е да е от по-реномираните марки.
don_gori написа:Nukem написа:Колега от къде взе батерията , че на предишната кола имах същия проблем, изяждаше батерията за 3-4 месеца , оказа се че има много залежали партиди. Въпреки марката като е стояла години по някакви складове и капацитета й е намалял драстично. Утре съм в М Кар Пловдив за обслужване, та се чудя дали да не им кажа да ми дадат някоя батерия, че и на мен ми светна преди няколко дни аларма че батерията е разредена
Писах л.с.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Така остана едно нещо от пъвоначалния списък с което не се бяхме заели а именно спирачките. Който следи темите знае, че имам един фетиш на всичките коли слагам спирачни маркучи с метална оплетка, не че е кой знае каква разлика чисто от и аз незнам какво го правя. Поръчах си маркучи на любимата марка, правят се уж в Англия и досега не съм имал проблеми, разбира се и нова спирчна течност, много хора го подценяват това, но при бмв-тата си я сменям винаги на 2-3 години.

И поръчах Оем предни дискове, по мой наблюдения всичко друго се криви, даже имах един скандален случай на първия ден още. Трябваше да ги почакаме една седмица, но пристигнаха точно навреме.

Тук е момента Кирил да ме нареди защо съм оставил така апаратите и може би ако иска да пусне как направи неговите наскоро. Получихме и подарък от сервиза на последната снимка:

Така общо взето това е за тази година, останаха няколко дредни неща който ще свърша до края на годината, но не си заслужава да се отбележат. За съжаление не остана време за боя, тя ще остане за догодина.
За тогава планирам и веригите, заедно с главата и повдигачите, тук пак не е наложително, но от сервиза предложиха и при положение, че не плащам труд и съм на 45% отстъпка от повечето части ще се заемем. Казвам, че не е наложително защото мотора е на 90 000км, когато моя приятел вкара колата в бг 2014-та на втората седмица и гръмна мотора и той го смени с нов, това беше и една от главните причини заради която взех колата миналата година, дет се вика едно нещо знаехме че е като ново.
Ще сменя също маслото на кутията и едно посещение още до влади за комбокс и карплей.

И поръчах Оем предни дискове, по мой наблюдения всичко друго се криви, даже имах един скандален случай на първия ден още. Трябваше да ги почакаме една седмица, но пристигнаха точно навреме.

Тук е момента Кирил да ме нареди защо съм оставил така апаратите и може би ако иска да пусне как направи неговите наскоро. Получихме и подарък от сервиза на последната снимка:

Така общо взето това е за тази година, останаха няколко дредни неща който ще свърша до края на годината, но не си заслужава да се отбележат. За съжаление не остана време за боя, тя ще остане за догодина.
За тогава планирам и веригите, заедно с главата и повдигачите, тук пак не е наложително, но от сервиза предложиха и при положение, че не плащам труд и съм на 45% отстъпка от повечето части ще се заемем. Казвам, че не е наложително защото мотора е на 90 000км, когато моя приятел вкара колата в бг 2014-та на втората седмица и гръмна мотора и той го смени с нов, това беше и една от главните причини заради която взех колата миналата година, дет се вика едно нещо знаехме че е като ново.
Ще сменя също маслото на кутията и едно посещение още до влади за комбокс и карплей.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3