България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TheDriver » 05 Окт 2025, 18:47

И аз нямам доверие на полевия тест.
Но пък и съм виждал колеги да сядат да обядват с 1-2...4 бири и след това да са на пистата. Та знам 'тестът с дрегер' колко е тест.
Като относително редовен зрител на планинско знам колко са безотговорни хората. Аз също съм седял от външната страна на завой зад мантинела....
Ние не сме изключение, навсякъде в Европа го има тоя 'феномен'. Контролът над публиката на рали винаги е бил проблем и винаги ще бъде.
Единичният стюард(често доста млад) е много трудно да се пребори с тълпа от 20-30 мъже. Полиция обикновенно има само на най-конфликтните места.... Дълга тема като цяло.
Колкото и да не харесвам АФБ, ако наистина е имало табела и наистина стюардът е направил забележка - вината е изцяло на зрителите

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Top Gun Maverick » 05 Окт 2025, 19:43

Кофти работа, не трябва да се стои от външна страна. Преди години рали Шипка заради това го бяха спрели. Един пак имаше загинали, мой приятел се "размина" с отрязан крак, беше футболист...
Та на рали, винаги някъде горе, ама горе-горе, ако няма горе, търся къде има. Скоро не съм и ходил де, но си имам две-три наум ако се наложи някой път.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Предишна

Назад към Извън Темата