Как подготвяте колата за зимата и какви трикове ползвате?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Как подготвяте колата за зимата и какви трикове ползвате

Мнение от BMW_POWER » 04 Окт 2025, 14:15

seimo написа:Аз пък от горния пост се сетих за това видео :mhihi:
https://youtu.be/6oa1YRzVNkc?si=lFtFhFo7guYZVZyT

Kenny U-pull е тази моргата. Там има наистина свежи неща.

Ето гумите, които си намерих изхвърлени
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Окт 2025, 17:30

Малко клошарско ми идва...ама вие си знаете :dunno: щом някой ги е изхвърлил сигурно има някаква причина/балон,спукани,криви/ и на финала като платиш 2 пъти монтаж/демонтаж- ей ти 1/3 от цената на гумите

Аз няма какво да подготвям, освен да налея зимна течност понеже на всесезонките това ще им е 3та зима и все още са свежи, догодина в олх и нови :mrgreen: но чистачките ме изненадаха :mrgreen: вчера на дъжда се разскърцаха гадно. Отивам да ги меря пък то се оказа,че са и оригиналните :shock: Проверих няколко сайта за бош чистачки, поръчах комплект 2бр за 63лв с някви отстъпки ала-бала, отивам по друга работа в практикер и случайно хвърлих един поглед на чистаките, пак бош моя размер по 1бр на цена 30лв..бахти в опаковка по 2 по скъпи от опакова по 1

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Окт 2025, 17:49

enigma написа:В Канада не може ли да си набереш нови гуми от магазина, нали са длъжни да ти съдействат ? Кой ще се мъчи да рови по моргите … :dunno:
Ето затова целия свят ви обича , първо им лепвате ембарго и вдигате митата на братята канадци после им се подигравате че нямат пари за гуми !!!! Само така напред и нагоре ! :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Окт 2025, 20:34

kiko написа:Малко клошарско ми идва...ама вие си знаете :dunno: щом някой ги е изхвърлил сигурно има някаква причина/балон,спукани,криви/ и на финала като платиш 2 пъти монтаж/демонтаж- ей ти 1/3 от цената на гумите

Аз няма какво да подготвям, освен да налея зимна течност понеже на всесезонките това ще им е 3та зима и все още са свежи, догодина в олх и нови :mrgreen: но чистачките ме изненадаха :mrgreen: вчера на дъжда се разскърцаха гадно. Отивам да ги меря пък то се оказа,че са и оригиналните :shock: Проверих няколко сайта за бош чистачки, поръчах комплект 2бр за 63лв с някви отстъпки ала-бала, отивам по друга работа в практикер и случайно хвърлих един поглед на чистаките, пак бош моя размер по 1бр на цена 30лв..бахти в опаковка по 2 по скъпи от опакова по 1

Принципно си прав. Има риск. Седяха една година при мен. Бяха с джанти, които пасваха на малката ми кола, но бяха много ръждиви. Това лято ходих до механика ми (Бог живот и здраве да му дава!!!) и правихме големи врътки. Купих лети джанти ($140CAD за 4 бр) и тези гуми ги монтирах на тях. Старите ми летни бяха "последен сезон" и ги монтирах на "ръждивите" джанти. Отделно завъртях зимните ми гуми от едни джанти на други. Цялата тази играчка ми излезе $0, защото механикът ми ми е приятел. Шапка долу, за което. В нормален сервиз монтаж и демонтаж на три чифта гуми е $300. Та сега имам "зимни" на летите джанти (видя колко им е протектора), зимни със зимни и още едни стари летни с ръждиви джанти, с които в един момент ще иде за скрап. Имаше риск с тези, дето ги намерих, но излязоха читави и вече няколко месеца ги карам. Не бият и учудващо, не са шумни.

Тук често хората оставят пред вратите си нещо, което не им трябва. Минават скрападжии или някой, който му върши работа и го взима. Миналата година намерих 4 мишелинки, но не бяха моя размер. Пуснах ги за $300 в маркетплейса и един ги отнесе за $250. Жената беше така :shock: Това видео е правено в един от най-големите "моргаджии" в страната. Няма да сбъркам, ако кажа, че 85-90% от колите там отиват на собствен ход. Имаш стара кола, на която ти обаждат ремонт от $$$$ и ти си правиш сметка, че няма смисъл да товариш и я караш там.

https://kennyupull.com/sell-your-car/

Гледай го тоя:

https://kennyupull.com/part/bmw_x3_2007 ... l_1030174/

Даже и VIN има. Може да му провериш и историята.
Не виждам нищо, което да пречи да иде "нов внос" в Дупница.

Отплеснахме се от темата. Днес тука е 22С и всички са по къс ръкав. Обаче се разминах с един, дето вече беше монтирал шиповете и по сухия асфалт издаваше еваси и звуците. Октомври се започва монтирането на зимни гуми, защото после стават луди опашки и може да ти дадат час след месец или повече.

Предишна

Назад към Извън Темата