Кой е фен на марката?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко сте фен на марката?

БМВ до живот
21
35%
Харесваха ми по- старите БМВ-та, но новите не толкова
34
57%
Не ми харесваха по- старите БМВ-та, но новите ме кефят
2
3%
Индиферентен съм към БМВ
2
3%
Не съм харесвал никога БМВ
1
2%

Общо гласове : 60
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Кой е фен на марката?

Мнение от enigma » 22 Сеп 2025, 20:54

Spunky написа:
enigma написа:Е ти на това здрави ако викаш :mhihi:
Е60ката ми изкарваше нечовешки тормоз, това си представям днешните , един ден и е в бокса :mrgreen:

Намери с какво да сравняваш :mhihi: След 2010-15та насам, колите са доста по-здрави от преди това и не е дори малка разликата. Е тия дядовци се хвалят, че карат 10 годишни ягуари щото не се чупят, а аз имам бая опит с продукти на JLR и БМВтата са няколко нива нагоре в качество и вече са от или най-здравите нови коли.

Не знам защо се получава това разминаване в представите … вярно, че не съм ги карал дълги години, имам предвид проблеми по нови коли до 2г примерно. Само с Х5 4.8ис имах проблем скоро след като го взех , спомням си седя дълго в дилъра и не знаеха какво да го правят , консултираха се там с експерти от кораба майка :ok:

Коли след 2010 и от 3те премиум немци са ме оставяли на пътя.

Е92 м3 също беше нещо невероятно. Един приятел имаше такова, като се возех при него нямаше магистрална он/офф рампа да не вземе с дрифт. Като идва рампа си знаех да хвана дръжката :mhihi:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Сеп 2025, 21:03

Според мен, предвид възрастта на пишещите, нищо чудно, че повече се харесват старите модели! Новите са правени и за новите поколения, които вече рядко са типични 'петрол хед' (с бензин в кръвта), както и азиатските клиенти (които явно са повечето) така, че резултата поне за нас е ясен...

Четвъртия вариант за отговор не го разбирам... Думата ми е непозната!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 22 Сеп 2025, 21:50

ildivvy написа:Според мен, предвид възрастта на пишещите, нищо чудно, че повече се харесват старите модели! Новите са правени и за новите поколения, които вече рядко са типични 'петрол хед' (с бензин в кръвта), както и азиатските клиенти (които явно са повечето) така, че резултата поне за нас е ясен...

Четвъртия вариант за отговор не го разбирам... Думата ми е непозната!

https://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B8% ... 0%B5%D0%BD
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: Скучно E91 с N46B20
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от turbo_k27 » 22 Сеп 2025, 22:54

Старите БМВ-та дадоха свободата да ремонтираш и променяш какеото ти харесва както по самата платформа така и по силовия агрегат. Електрониката не беше сложна, нямаше нужда от специални инструменти. Това беше един голямо лего.
Реално промените започнаха с е60 и е90. Това бяха моделите, които оформиха днешната визия на БМВ. Ако проследим моделната гама на 3 и 5 серия, ще откриеш приемственост в дизайна. Обаче след е46 и е39 дизайна на двете от най-любимите серии изведнъж се преобрази тотално. Появиха се е60 и е90. Нищо общо с предшествениците им. В началото е60 беше мразен заради дизайна си. Сега е еталон за дизайн. Модела остаря и сякаш времето го настигна за да разкрие красотата му. Така ще стане и със сегашните модели. Тези модели дават нови дефиниции за марката. Дали ние, като фенове на определена възраст, ще ги харесваме, няма да има значение. Тези коли не са създадени за нас (поне не за мен). Аз ги виждам като донори за старите БМВ-та. Сега в е36 раздела се заформя страхотна тема - s55 двигател в е36. Аз се кефя на тов, защото съм от това поколение ама дали някой на 18-20 години ще се кефи? Сигурно ама ще се броят на пръсти
Марката се развива и създава автомобили за съответното поколение. Ние изживяхме нашите златни мигове с марката сега е време на новото поколение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Сеп 2025, 23:33

За мен друго няма :nono:
Като ученик съм си купувал жигули и трабанти.От както се легализирах преди 18 години , стартирах с 36ца и пари за друга марка автомобил до ден днешен не съм давал.Друг автомобил не ми е вариант.Не ме интересува.Може би някой ден ако мога да купя R34ка ще е първия който не е от марката.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 23 Сеп 2025, 9:18

Май ще е доживот. :roll:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Сеп 2025, 10:18

И аз спада към тези до живот. Да, харесват ми старите модели, но не виждам защо фен трябва да се обвързва само ако купува чисто ново. :shock: И от новите има ставащи, да нещата не са същите, но марката трябваше и да предприеме някои жертви за да може все пак да произвежда и още хубави неща. Примерно ние си имаме 4.4, двата конкурента отдавна свалиха размера. Да не говорим за гаврата на Мерцедес да убие Ц63 АМГ, буквално. Ние си имаме истинска М4-ка, която е сред масовите коли на Нюрбургринг, имаме си М2 също за там, М8 все още, айде М5 го прецакаха, ама в следващите няколко години не виждам защо трябва да има драма. Сувчетата никога не са ми били по вкуса, та все ми е тая какво правят с тях, все ще има няколко голям ако толкова ми се кара.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Сеп 2025, 10:44

нормално да си в бмв форум и да караш други кръшове... нещо като веган в месарска група :lol: :D

бензиновите ги карам аз

Изображение

а жената кара черно е60 530д м57 8) :mhihi:

2004-та година отидохме на Събор с Ати с жълтата е21-ца 320, а 2006-ста си купих е30-ската 323и и така досега

ако мога да си позволя 911 ще си взема, ама дотогава ще си карам бендветата и не искам да чувам за друго, приятелите ми и познати са бмв-джии, а тия приятели които не караха бмв-та ги конвъртнах към правата вяра :mrgreen: :smoke:

не разбирам хората които карат рено и хюндай, а и не искам да ги разбирам :ok:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Сеп 2025, 12:06

streetz написа:Новите коли са зле, но останалите марки са още по-зле, така че положението е ясно.

:yes: :yes: :yes:

До Е46/E39/E38 нещата са нагоре, после надолу. Последните години поне започнаха да се подобряват нещата откъм здравина, спрямо другите марки. N-моторите определено не бяха най-надеждните.

Ако ще сменям марката, вероятно ще е с нещо американско.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Сеп 2025, 12:34

Интересното при мен е, че започнах да харесвам и по-точно оценявам старите бмвта, след като ми допаднаха някои от новите. В момента новите са коли на крайностите: брутална техника в много предизвикателна обвивка, определено се изисква време за да свикнеш с актуалния дизайн на марката.
Жалко, че много хора преценяват по външния вид дали харесват една марка, а не по техниката която има в моделите на марката. ХМ, бобрите и 7 серия страшно много страдат от незаслужен хей според мен. Но трябва да се отбележи, че в директно сравнение с конкурентите от Германия са отново най-красиви. Мерцедес си правят ритуално самоубийство с новия дизайн :kuku: . Ауди абсолютно нищо ниво не представят, дори развалят хубавото, което имаха :dunno:

Имам старо, сравнително старо и чисто ново BMW в гаража + няколко служебни, чисто нови от високия клас на марката - всяко си има своите положителни и отрицателни черти.
39та: идиотски здрава и лесна за поддържане кола, но вече морално остаряла най-вече откъм сигурност. Докато окончателно не грохне ще ми бъде в гаража :bowdown: . Тя обърна представите ми за марката и ме запали
Z4 E89: импулсивна покупка от моя страна, zero regrets :ok: . Всяко качване в нея е съпроводено с усмивка до уши, пА нека някой ми казва че било женско и подобни. От тези години не се сещам за по-красиво кабрио сред нормалните марки.
Х1 U11: надеждна, евтина за всекидневна употреба, градска количка, която с лекота прави и средно дълги пътувания без да те уморява. Забележките ми са свързани основно с регулациите на ЕУ, заради които колата не е сметната правилно като задвижване :banghead:
Само за справка М760е дава по-нисък разход на бензин на магистрала, движейки се с 20-30км/ч по-бързо и с включени всички възможни глезотии вътре. За комфорта не мисля, че има нужда да отварям дума :conf: . Градско нещата също са на кантар при идентични режими и начини на употреба: едното е 580кс и почти 3т, другото 250кс и над 1т по-леко от другото :ranting:

Гласувам "До живот" защото наистина не се виждам в нещо друго, напълно ми покриват нуждите и изискванията
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 23 Сеп 2025, 14:57

Не знам дали съм фен, но първата ми кола беше бенве, втората също, четвъртата и петата също.

Новите модели не ги следя, нямам възможности да поддържам такива. Затова вероятно и следващата кола няма да е от марката, по финансови причини.

Сега имам Е39, както доста колеги се изказаха - много надежден автомобил, но и вече доста стар и вече му се обаждат годинките. Приятелите и познати, че и жени даже вече ми се чудят защо това лято си играя да я кърпя, боядисвам, освежавам спирачки, че даже добавям и екстри. Даже и аз се зачудих защо просто не си взех някаква нормална по-нова кола да си возя задника. Може би защото не съм я карал от месеци и ми липсва усещането при шофиране, което да ме върне в пътя. А истината е, че за сравнително малко пари ще мога да изпитвам удоволствие от шофирането още доста години, без да фалирам. Или просто съм влюбен в скапаната кола и не ми се разделя. Или просто /и най-вероятно/ съм тъп да съживявам 25 годишна кола. Не знам.

От по-новите има също модели, които ми харесват, но не мога да си ги позволя. Ама то и небенве май не мога да си позволя по-ново, като гледам колегите как плащат по 30 хиляди за 10 годишни кии. Та ще се порадвам още 7-8-10 години на 39ката, после ще я пиша за писта, пък ще се надявам на по-добри времена да си позволя пак евридейка, която да ми носи истинско удоволствие от шофирането, пък дали ще е от нашата вяра, не знам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 23 Сеп 2025, 15:09

Проблемът не е причинен от външният вид, той е само симптом на това, че целта е да се харесат на по-широка публика, което неизбежно води до загуба на фокус. Ясно е, че старите модели не могат да се конкурират в контекста на днешните коли по никакви параграфи освен носталгия, но позиционирането им беше по-изразено и ясно когато бяха в продажба. Сега се опитват да са всичко за всеки.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 23 Сеп 2025, 15:30

drifty написа:Новите модели не ги следя, нямам възможности да поддържам такива. Затова вероятно и следващата кола няма да е от марката, по финансови причини.

кажи-речи във всеки бюджет има адекватни коли...

G серия (3 и 5) има от 30к до 100к на вторичния пазар - всичките са сравнително здрави и безпроблемни коли

че си купим киа пред G20/G30 ... аааайде, бе :lol: :D

аз мисля, че финансовите причини са оправдание, ясно е, че малко хорат имат пари за м3 и м5, ама и 320д/520д вършат работа и то чудесна... и не са кия... :idea:

преди 2-3 години имах евридей 116i - не е срамно, топ количка е - кефеше ме и отвън, и отвътре и как се кара, и на новия собственик служи вярно и й се радва

ако човек си търси причина, винаги ще намери такава

--> бенвето е със задно и не върви зимата :oops: , нали така беше :smoke: :mrgreen:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 23 Сеп 2025, 15:32

steeN написа:старите модели не могат да се конкурират в контекста на днешните коли по никакви параграфи

Освен по един!
Зимъс смених Е46 за G30.
Eй ги, предават си щафетата на семеен ежедневен автомобил! Баба Ингрид и кака Грети. Винаги си кръщавам колите...
bmw.jpg

Понеже Ингрид е при приятел имам възможност от време на време да ѝ се радвам.
На първото сядане след 3-4 месеца с Грети се чудех дали въобще ще мога да я подкарам.
Мии, седнах, подкарах я като в доброто старо време от раз и завойче тук, завойче там, бреххх, това нещо все едно рисува по асфлата, а рейката имаше луфт и не беше сменена. Стоплих с полу-заспалия си към момента мозък и като пуснах лайномета, два дена не спрях да кълна като дърта циганка по темата елетрически рейки и издродът, дето ги е съчинил!
За всичко останало по новите коли съм съгласен, времената са такива, удобствата и безопасността са безспорни, но това да ми отнемеш връзката с пътя...
Масовката иска да ѝ е лекинко воланчето. 'ви не ЕПМ и уроди нефелни! :ranting: :ranting: :ranting:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 23 Сеп 2025, 16:05

В нашата фамилия всички сме до живот. Харесваме по-старите, да можем да си ги чоплим.
Работя на бюро и много се кефя да се изцапам като почивам.
Първото е21 беше далечната 1994 г. Последното го бракувах 2014 г. ръждата не прощава. Беше си малък Франкенщайн, но на магистралата си вървеше с 250, само задното стъкло беше оригинално.
От многото скрап във фамилията разбрах, че за да тръгне една кола (и да спира и завива, естествено) си отива цената като на М-модел. Последния филм с е93/335и също го потвърди.
Живот и здраве ако някой ден не мога да се цапам и съм изплатил ипотеките, мога да си взема едно MANHART MH2 GTR (F87) да си пия чайчето пред него.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата