СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от немо » 19 Сеп 2025, 15:22

Авенсис дизел 2019 за същата работа 390лв.
Бонусът е ,че сутринта взимам от тях колата,вечерта я връщам.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Сеп 2025, 15:42

Еееее, това е голям бонус. Ама другото...хем те цакат ЯКО с цената на маслото и филтрите(минимум 35-40% от тази цена е за майстора)хем ти вземат едни 100 лв...за да качат колата на канал/крик и да отвият и завият пробка. Мисля, че скоро ще се върне времето на сервизите, които са специализирани в отиването и завиването на пробки. :mhihi:
Я да видим М Кар колко пари е взела тука на един познат преди време...42 лв. за смяна. :mhihi:
Само предполагам, че ЯВНО да смениш маслото на Мазда и Тойота е 2.5 пъти по-сложно отколкото актуалния модел М4 в ОФИЦИАЛЕН сервиз на марката. :ahah:
Та не знам дали някой цака някого, всеки сам си преценя и избира. Докато им се дава, ще вземат.

Сега държа да кажа, че за обикновена кола, Зафирата, вземам си маслото каквото реша, филтрите и т.н. всичко с отстъпка 35-40% и си ги давам на майстора, който ми сменя абсолютно всичко по колата и таксата ми за смяна на масло е 0, държа да кажа НУЛА лева и го имам за нормално. При това, че маслото не е от него както казах! И не е гаражен майстор, има супер вървежен сервиз в който се правят и сериозни коли.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 19 Сеп 2025, 15:55

немо написа:Авенсис дизел 2019 за същата работа 390лв.
Бонусът е ,че сутринта взимам от тях колата,вечерта я връщам.

380 при мен значи си е толкова, мерси
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 19 Сеп 2025, 16:09

Top Gun Maverick написа:Еееее, това е голям бонус. Ама другото...хем те цакат ЯКО с цената на маслото и филтрите(минимум 35-40% от тази цена е за майстора)хем ти вземат едни 100 лв...за да качат колата на канал/крик и да отвият и завият пробка.

Аз пък не мисля , че сядането в таксито ( преди да започне возенето) трябва да струва 2.50 , ама не рева , щото като не ми изнася маам крачоли.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Сеп 2025, 16:21

Цената не трябва ли да е на час ? Щото според мен е. А не дали е развиване на пробка..в смисъл не е дали е лесно или трудно. Та ако по книжка го дават примерно час и половина процедурата толкова се и фактурира. Освен това не е сигурно дали е само масло..нулират ти интервала най-малкото, може и други проверки да се правят. Ако колата е гаранционна пък не виждам какво има да се коментира. На Пежото е по-скъпо едно ТО:))
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 19 Сеп 2025, 16:26

Моджо написа:Цената не трябва ли да е на час ? Щото според мен е. А не дали е развиване на пробка..в смисъл не е дали е лесно или трудно. Та ако по книжка го дават примерно час и половина процедурата толкова се и фактурира. Освен това не е сигурно дали е само масло..нулират ти интервала най-малкото, може и други проверки да се правят. Ако колата е гаранционна пък не виждам какво има да се коментира. На Пежото е по-скъпо едно ТО:))
Не е гаранционна , цялото нещо отне 24 минути

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Сеп 2025, 16:26

2.50 е за да не ти каже, че му е много късо разстоянието или като го викнеш някъде като дойде да ти каже дай 5 лева отгоре. :mhihi: Нооооо, с всяко едно такси може да се пазириш за цена. На 95% от майсторите като им кажеш да си донесеш част, казват ти "оооо", нали излизат с аргумента, че гарантират, което го разбирам и сме го дискутирали, но истинската причина я знаем - 10% да не объркат частта и 90% защото отстъпката си е за тях.
Въпросът е маслото защо не се навиват да им носиш масово, за да не объркат и него ли? :mhihi:
Та пак казвам, всеки сам си преценя. Моето масло го сменят за 10 мин, 15 макс. Дали го смяташ на час или не, аз си знам какво и как бих дал.

ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА ДАВА ПО 100 ЛЕВА ЗА ТРУД ЗА СМЯНА НА МАСЛО НА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ И МАЙСТОРА НЕ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ГИ ИСКА И МУ ГИ ДАВАТ!!! :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 19 Сеп 2025, 16:29

ivanski_2 написа:
Моджо написа:Цената не трябва ли да е на час ? Щото според мен е. А не дали е развиване на пробка..в смисъл не е дали е лесно или трудно. Та ако по книжка го дават примерно час и половина процедурата толкова се и фактурира. Освен това не е сигурно дали е само масло..нулират ти интервала най-малкото, може и други проверки да се правят. Ако колата е гаранционна пък не виждам какво има да се коментира. На Пежото е по-скъпо едно ТО:))
Не е гаранционна , цялото нещо отне 24 минути

То може и 5 минути да отнеме, въпроса е колко е записано като процедура колко продължава. Иначе ако не е в гранция можеш и друг сервиз да ползваш...едно 100-на лв може би ще спестиш ако си купиш и сам материалите.
Маверик какво е това 15 минути бре...аз като си сменям маслото сам поне 20 минути чакам да се изтече хубаво старото. С навирането някоколко пъти в канала, с всичко, под час трудно ми се получава :)) Айде 45 минути. Ако това същото го правя на друг човек 20 лв нема да ми е цената, даже и 50 може и да не е.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Сеп 2025, 16:39

Top Gun Maverick написа:2.50 е за да не ти каже, че му е много късо разстоянието или като го викнеш някъде като дойде да ти каже дай 5 лева отгоре. :mhihi: Нооооо, с всяко едно такси може да се пазириш за цена.

В София са друга порода таксиджиите и тия неща са им чужди..искат курсове само за по 20+лв, в приложенията вече има опция да им слагаш бакшиш и ако не си за дълъг курс почти никога не ти взимат поръчката ако не добавиш бакшиш :bang:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от немо » 19 Сеп 2025, 16:42

Top Gun Maverick написа:2.50 е за да не ти каже, че му е много късо разстоянието

Ами приеми , че като си донесеш всичко за мен това е "къс курс" , не ме кефи и ти отказвам :lol:

Частни случаи няма нужда да даваш за пример.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Сеп 2025, 16:52

Приел съм го, затова казах, че не обвинявам майстор, който ги иска, нали така? Мераклиите са най-много на този свят, едни искат, други дават, щом има кой да дава, значи е ок.
Поради същата причина храните в България са колкото и над тези в Европа, а не защото са по-качествени. :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Сеп 2025, 20:15

Абе уж ми каза един колега, който беше в Норвегия няколко години(допреди 5 години някъде)ама пак да питам във форум татко.бг. Големият ще ходи на един семинар по Айкидо, ще се събират там не знам си какви клубове от не знам си къде, та се пита дали може само с лична карта без международен паспорт? На 99.9 мисля, че е така защото все пак са в Шенген. Преди колегата вика и той, че така са пътували, ама да нямало нещо ново. Та някой тук не знае предполагам да има някаква промяна, нали?

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 19 Сеп 2025, 20:32

За сервизите:
Официален Опел - няма и 350 за корса.
Официален Мерцедес, мотор 642 - няма 600, за w221.

Имах и оферта около 600лв. за Astra G 2.0DTL....

Говоря за масло, маслен, въздушен и филтър купе (Маверик ги е изпуснал след масления, предполагам защото ги сменя сам).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 19 Сеп 2025, 20:49

Top Gun Maverick написа:Абе уж ми каза един колега, който беше в Норвегия няколко години(допреди 5 години някъде)ама пак да питам във форум татко.бг. Големият ще ходи на един семинар по Айкидо, ще се събират там не знам си какви клубове от не знам си къде, та се пита дали може само с лична карта без международен паспорт? На 99.9 мисля, че е така защото все пак са в Шенген. Преди колегата вика и той, че така са пътували, ама да нямало нещо ново. Та някой тук не знае предполагам да има някаква промяна, нали?

За Норвегия не мога да ти кажа със 100% сигурност, но в Швайц се влиза с БГ лична карта -мисля същата ситуация е, в Шенген и европейската икономическа зона.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар

СПАМ ТЕМА

Мнение от ivanski_2 » 19 Сеп 2025, 20:53

Това горе не е официален сервиз дори …
Нищо де аз нямам против просто ми е любопитно как вървят цените за такова нещо понеже маздата не я караме много и я карам веднъж в година само за масло в сервиз, благодаря на включилите се.

Последна промяна ivanski_2 на 19 Сеп 2025, 21:02, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата