България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от ///M Power » 17 Сеп 2025, 0:19

steeN написа:
///M Power написа:
steeN написа:Колкото и да са ми на сърце тези машини (rooting for the underdog) си е самата истина, особено това поколение.

Тези машини са много странни птици, в БГ нямат никакво сцепеление. Като ги знам масовия човек по света какъв е, трябва в САЩ да се пребиват яко с този въртящ момент, освен ако там сцеплението не е поне 2 пъти по-добро...

Ето това съм го писал още преди 10на години за ГТ от същото поколение на митичния американски асфалт.
Твоето мнение на какво точно се базира? Да, кофти е това шаси, следващото поколение с независимо окачване има разлика от земята до небето.

viewtopic.php?f=1&t=264366&p=3837003#p3837003

За американките принципно говоря... голям въртящ момент, само на задно и като дойдат и тия с компресорите....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Сеп 2025, 6:45

Зак, това е камионче някакво, не е кола и ако имаше контакт, този щеше да спре да свидетелства после или в последствие да дойде да каже, че колата го е прелетяла. Минимум по камерите може и да са го издирили да го питат.

Преди време бях пускал компилации с Мустанг да питам във форума как може да има толкова катастрофи с този автомобил, ама масово го отдавахте на това, че...са масово в САЩ. На второ място вече идваше спецификата на колата и карането често от неможачи или такива, които подценяват нещата. На трето идваше, че просто са тенденциозни тези клипове.
Бая на брой неможачи ги карат, вижте третия случай със сивия дъргел:
https://youtu.be/sWCBhmx8478?si=dlLVbE7acUjl-8Qg

А тука не знам колко случая с падания от рампи. Чак дотам стига манията да влезеш от един камион в друг, вместо да слезеш от единия и после да се качиш в другия: :dummy: https://youtu.be/DPx5aBI8UTQ?si=0LJH_9qkycZmpPeG
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 17 Сеп 2025, 8:49

Не е камионче, а нещо тип Голф. Първо го разминава Мерца(или каквото е), а в следващия момент вижда отзад, че го застига и Мустанга. Възможно е човекът да се е стреснал и да е чукнал волана, което да е наложило допълнителна корекция и при Мустанга, освен че вече е бил във фаза на слалом из лентите и това да допринася още повече за камшика. Иначе в края на клипчето се вижда, че май отбива.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата