Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от steeN » 09 Сеп 2025, 9:15

Какви блицкригове, какви брадлита...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 09 Сеп 2025, 10:28

steeN написа:
alx написа:...

Ферари никога не са ме интересували, нито са ми интересни, просто илюстрация, че 90% от ситуацията с лостчетата е свързана с маркетинг и навици.

Не ги карат много, не са хубави :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 10 Сеп 2025, 13:33

Омв маха газта на 30 бензиностанции и я заменя с ток :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 10 Сеп 2025, 14:59

b_u_b_o написа:Омв маха газта на 30 бензиностанции и я заменя с ток :bchug:

Ще махнат и обслужващия персонал по колонките, както вече при лук ойл.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 10 Сеп 2025, 15:05

Баси тъпото мериндЖейско решение, ко пречи да продават и двете :dunno:
Все ми е на акъла, че от газта поне за сега в БГ се печели доволно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Сеп 2025, 15:09

То ако Форд е питал хората на времето какво да им продава са щели да кажат по-бързи коне, та ще видим колко е тъпо.

Tenata написа:Ще махнат и обслужващия персонал по колонките, както вече при лук ойл.

Това ще е супер, ако стане най-накрая, чакам от години да може да си плащаш директно на колонката навсякъде.
Има разни на Петрол такива тук и там от доста години, ама не ме радва да зареждам на Петрол.
Последна промяна steeN на 10 Сеп 2025, 15:18, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 10 Сеп 2025, 15:14

Много силно се съмнявам да не са си направили сметката, тва е частна компания която работи за печалба :mhihi: Най-вероятно няма място и за двете, като разкарат колонката за газ и цялата инфраструктура(надземен резервоар и място да идва цистерната да я зарежда) и ще си освободят място за поне 4 ел коли да зареждат. Освен това за газта трябва да държат и човек който да я обслужва, докато тока няма никаква намеса от тяхна страна, идва някой закача кабела, зарежда, откача кабела и тръгва. И е силно вероятно и да печелят повече, защото на газта ме съмнява да е повече от 10ст/л маржа, а при тока е повечко, тука зависи колко ще се ползва, ама както казах ще съм изненадан да не са го сметнали...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 10 Сеп 2025, 15:29

Като гледам какви са опашките на газовите колонки, особено на Лукойл на Тракия около Пловдив, май е рано за замяната им с ток.
Събота пътувах към Маказа, пуснах едно Порше Тайкан пред мен. Имаше сериозен трафик и в комбинация с пресечения терен, нещо странно ми направи впечатление, аз като върна газта без да натискам спирачка на поршето светваха стоповете, след няколко километра започна да дразни. Това сигурно е шофирането с един педал?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 10 Сеп 2025, 16:38

Точно това е, при електричките няма такова нещо като вдигам крака от газта и колата продължава, спреш ли да подаваш ток забива муцуната и започва да спира. Мисля че стоповете светкат дори когато отнемеш част от натиска, а не целия, защото колата започва осезаемо да намаля тогава. Все се каня да пробвам някоя вечер на тъмно и да няма трафик да гледам в огледалото кога започват да светят, ама все не се сещам. Предполагам са го сметнали при какво G да светва стопа, ама със сигурност светят по-често от на кола с двг..

https://www.youtube.com/shorts/jviIfeb48kw

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Сеп 2025, 17:04

При нормалните електрички ако леко върнеш газта стоповете не светят… само малко по- агресивно ако го направиш - светват.

При Тайкана - те ги променят периодично, но при моя по спомени стоповете светеха само като пипнеш спирачката независимо дали си на coast, regen или automatic. Демек тоз пред тебе е бил спирачки редовно…. Искам да отбележа, че при Тайкана риджен-а е много слаб.. и на практика не става за еднопедално каране- трябва си да се ползва педала на спирачката…
алекс
трабант 601с
разни други возила

Предишна

Назад към Извън Темата