Датчици за налягане в гумите на американска кола?

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 14 Авг 2025, 14:48

Здравейте. Имам американка f10 2012 535i. Смених гуми и джанти и от там ми започна филма с датчиците. Едни казват, че американките са на 315mhz, а европейските 433mhz.
Това добре, имам вече 2 комплекта 433, които мойта кола не ги чете. Търся 315 да и сложа американски, за да се оправят нещата, да но няма...
От друга страна, разрових се в realoem и по вин, мойта кола излиза с 433 датчици, а пише че е американка.....?! Което е странно. Намерих едно момче в нета, което ми обясни, че трябва да проверя по вин, както и направих и след това да търся същите номера датчици, на самите модели. От там, няма значение дали са 433 а колата е американка - номера отговаря ли, ще станат?
Та малко разновидни мнения, а аз си купувам датчици и си давам пари за монтаж демонтаж като луд и за да избегна тези ненужни разходи, моля колеги просветлете ме!

Колата ми е с tpms и да, на навигацията имам визуализация за темп и налягане.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Датчици за налягане в гумите на американска кола?

Мнение от gromovich » 14 Авг 2025, 15:05

Колега и аз карам американка, само че чалънджър и щях да напиша, че съм почти сигурен, че са на 315 Mhz. Преди година доста се мъчих да си подкарам garage door opener-а в колата и след доста четене се оказа, че в щатите всички модули на гаражните врати са на 315 MHz, т.е. това е установената (легална) честота, докато в Европа е 433 MHz. Сега проверих в този сайт www.rockauto.com/en/catalog/ откъдето си поръчвам частите и там ги дават, че са 433 MHz :dunno:
Вкарай си данните и виж какво ти дава за твоя автомобил. Даставката идва за 2-3 дни с DHL. Ако решиш да поръчваш ще ти помогна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 14 Авг 2025, 21:54

Tsureto написа:Здравейте. Имам американка f10 2012 535i. Смених гуми и джанти и от там ми започна филма с датчиците. Едни казват, че американките са на 315mhz, а европейските 433mhz.
Това добре, имам вече 2 комплекта 433, които мойта кола не ги чете. Търся 315 да и сложа американски, за да се оправят нещата, да но няма...
От друга страна, разрових се в realoem и по вин, мойта кола излиза с 433 датчици, а пише че е американка.....?! Което е странно. Намерих едно момче в нета, което ми обясни, че трябва да проверя по вин, както и направих и след това да търся същите номера датчици, на самите модели. От там, няма значение дали са 433 а колата е американка - номера отговаря ли, ще станат?
Та малко разновидни мнения, а аз си купувам датчици и си давам пари за монтаж демонтаж като луд и за да избегна тези ненужни разходи, моля колеги просветлете ме!

Колата ми е с tpms и да, на навигацията имам визуализация за темп и налягане.

Колега, как разбра от реалоем-а, че за твоята кола са на 315mhz, би ли споделил какво точно ти излиза по вин? Питам, защото и аз съм с американка и след като зачетох темата, проверих и аз по моя вин не мога да разбера нищо конкретно:

123.JPG

Явно tire pressure display се предполага, че имаме, но radio frequency = 315mhz, как да се разбере дали го имам, след като и кодовете на двете опции ги нямам във ВИН листа (поне аз не ги намирам).

Хубаво, че писа, защото не бях наясно с този казус, а купих наскоро джанти за зимата, окомплектовани с датчици. След като прочетох темата ти, ги проверих и са на 433 mhz. Така че вероятно сме да един хал :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 LCI 530xD
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.

Мнение от mrwrong » 19 Авг 2025, 12:58

Най-лесният начин да разберете какви са ви датчиците е да идете на някой гумаджия, да демонтира една от гумите и да видите каки са ви оригиналните датчици. На всеки датчик освен парт номера си пише и работната честота. След което от Алиекспрес си поръчвате точните датчици. След като смените джантите с новите датчици, пускате калибрирането от менюто на наигацията и след около 10-20 миути каране вече имате опознати новите датчици.

ентусиаст
Аватар
Кара: 318Ci E46, 530GT

Мнение от MMG » 31 Авг 2025, 18:48

Тези от Aliexpres карат ли им батериите?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 LCI 530xD
Мечтае да кара: Самолет
Детайли за колата: Убава йе. Има 4 колелета.

Мнение от mrwrong » 01 Сеп 2025, 14:10

MMG написа:Тези от Aliexpres карат ли им батериите?

аз вече 4 година съм с такива на зимния комплект и си работят безотказно

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 01 Сеп 2025, 16:44

Да, но вече като съм сменил 3 комплекта и съм загубил оригиналните от смени и тестове и т.н. Не мога да видя оригиналните, но пък в real oem ми излиза, че са като европейските, които не стават...
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

ентусиаст
Аватар

Мнение от MMG » 01 Сеп 2025, 18:09

Tsureto написа:Да, но вече като съм сменил 3 комплекта и съм загубил оригиналните от смени и тестове и т.н. Не мога да видя оригиналните, но пък в real oem ми излиза, че са като европейските, които не стават...
Ако погледнеш трансмитера ще се ориентираш. Намира се отдолу под задната броня.
На него пише на колко mhz е.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от MMG » 02 Сеп 2025, 7:48

mrwrong написа:
MMG написа:Тези от Aliexpres карат ли им батериите?

аз вече 4 година съм с такива на зимния комплект и си работят безотказно
Това звучи добре, че на летните ми гуми дава слаба батерия на 4-те сензора, при сканиране и трябва са ги сменям следващия сезон.

Назад към F07/F10/F11