СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от streetz » 26 Авг 2025, 9:36

И аз съм хвърлил око на същите рампи барабар с туба-леген за източване на старо масло, след като последния път ме ожулиха с 600+ лв за 6 литра масло, филтър и страшния труд за смяната. Иначе канал има при баща ми, ама не влизам в гаража - тесен е, не е мислен за широки над 2 метра коли. И помпичка имам, но като няма щека няма къде да се вкара :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2025, 9:55

Аз не бих се доверил на пластмаса за такива неща.
С каквито и добавки да е, с времето пластмасата си старее.
Да не стане голяма беля след година 2-3, тъкмо когато си им свикнал и не го мислиш много-много. Здраво жИлязУ трябва да си е.

streetz - с кой мотор си на г20-ката? Шот много г20/г30-ки си имат щека, но хората си мислят, че няма защото е скрита под кората на мотора.
Моята си има, скрита под кората.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 26 Авг 2025, 10:09

B48B20A. Свалял съм кората няколко пъти и не съм забелязал щека. При дизелите май я има все още.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 26 Авг 2025, 10:59

И да има щека не е много сигурно че ще го източи докрай, зависи от конкретния картер как е направен. Аз съм пробвал на 4-5 коли и на 2 от тях остана по близо 1 литър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Авг 2025, 12:53

enigma написа:
Jordana написа:
Другия вариант е ако имаш яки крака и ти теснеят панталоните - да се притиска ключа в джоба и да се натиска копчето :ok:

Може да е нещо по тривиално , например в колата се е заселил полтъргайст и се гъбарка с алармата ... :dunno:

Не. Ако е полтъргайст няма да се отървеш толкова лесно само с отключени врати. Най-малкото ще ти отвори всичките прозорци по време на дъжд да се наводни всичко. Ще ти препрограмира всички радиостанции на разни рок енд рол от 60те и 70те. Ще намираш кръв и остатъци от животинки по предната броня. Понякога нощем като караш в гръмотевична буря ще го виждаш в огледалото - с азиатски тигров камуфлаж от Виетнам да пуши пура ухилен и да си подкастря брадата с в42 стилет. Единственият ти шанс да се отървеш от него е да засилиш колата във водоем от някой мост и да се надяваш ти да изплуваш…

Това е някакъв американски полтъргайст - бадка , тука нашите не са такива . Културни особености несравними с България . Българското Кики най много да ти бърника в комфорт модула на колата за да я отключи .. :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 26 Авг 2025, 22:31

Да добавя, че ключа даже не е в джоба ми... Благодаря за помощта колеги, утре ще викам поп, ако не помогне - екзорсист. Като се замисля, последните два пъти като се самоотключи е валяло :dunno: Дали е възможно някакъв друг сигнал да я отключва, дано не е много тъп въпроса ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 26 Авг 2025, 22:50

Моджо написа:190 лв в емаг
https://www.emag.bg/hidravlichna-povdig ... DNGV88BBM/

За 1 брой ;)

Superexstatic написа:Някой ползвал ли е такива рампи?
https://www.emag.bg/komplekt-ot-2-avtom ... um=android

Не бих се доверил !
Преди няколкогодини бях пускал снимки тук на евтинджос стойки за подпиране , купени от хипермаркет, които просто се строшиха от леко залюляане на автомобила.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2025, 23:00

streetz написа:B48B20A. Свалял съм кората няколко пъти и не съм забелязал щека. При дизелите май я има все още.

Да, май само дизелите останаха с щеки :dunno:

Иначе колата си мери точно - пробвал съм я като ми сменяха маслото.
Казах им умишлено да налеят до половината между макс и мин. на щеката - толкова си го измери и колата.
Последна промяна carmanf1 на 26 Авг 2025, 23:06, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2025, 23:05

.
Последна промяна carmanf1 на 26 Авг 2025, 23:06, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2025, 23:06

Само метални рампи…

За изсмукването на маслото- според картера. Доста коли имат щека за масло, но през нев не може да се смуче- картера долу е на отсеци (особено ако някакъв по- спортен мотор) и най- много да докопаш литър- два… също така смукането е вредно защото най- лошото (калта) остава на дъното и не се изсмуква.

Лягате си отдолу и го източвате като хората за да спите после спокойно…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 26 Авг 2025, 23:38

С пластмасови рампи съм на кемпера - 3,5 тона, 5 години ги ползвам поне по 30 пъти на година, и на сняг и на кал и на пясък на камънак и наклони... никакви ядове. По спомен 60 лв. двете от кемпер магазин.
За маслото - точно с вакум помпа се изсмуква всичко, и утайките, особено на картери със секции - най добрия начин за източване на масло.
Да не се ползва помпа от Тему :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата