България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Spunky » 25 Авг 2025, 10:02

При преговорите е главно подготовка и после оправност в ситуацията на място от натрупан опит някакви дадености, като интелект . Тия “тренираните” биват сготвени от всеки един опитен и често няма и да разберат какво им се е случило. Същите могат да имат някакъв успех срещу други такива тренирани и са безнадеждни срещу нетренирани, случайно попаднали(както алх ни показва) и срещу опитните 8)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Авг 2025, 10:24

Баси и американския спам в темата за смъртност на пътя :kuku: Няколко страници за колко добре лъжем във форума и как всички се връзват :lol:

По темата - един приятел преди години не беше пил 3 дена и му отчете 0,3 промила - всичко е менте и манипулирано. А с тея тестове за наркотици - аз лично много внимавам какви хапчета за глава пия, да не взема да светна.

Четох тея дни мнение на адвокатка. Нашите полеви тестове всъщност се използват и в други страни и са доста популярни. Само че подхода е друг. Ако "светнеш" - веднага кръвна проба. И докато не излезне - няма последствия. Само че и там излизат резултати в рамките на часове или макс ден. А тука - 1 година. Та тук всичко е сбъркано.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Авг 2025, 10:44

По повод "балъшкия" коментар, че само на наркоманите светкали... Да не ти се налага...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Авг 2025, 12:00

балъшки последно в кавички ли е или съм си балък, па само ти си тЕрикат :mhihi:

TNT написа:По темата - един приятел преди години не беше пил 3 дена и му отчете 0,3 промила - всичко е менте и манипулирано.

един приятел пък беше пил 3 дена подред и му отчете 0.00 :bchug: :drinking:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Авг 2025, 14:53

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pijan-s ... brovo.html
А тука един пиян пак в автобус се врязал. На всичко отгоре с книжка от чужбина, ама я нямал, вероятно пак е някой благороден метал от индийски произход. Тука някои ги бъркат с тракийци, ама...
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 25 Авг 2025, 15:22

Top Gun Maverick написа:https://btvnovinite.bg/bulgaria/pijan-shofyor-se-vrjaza-v-avtobus-s-kolata-si-mezhdu-sevlievo-i-gabrovo.html
А тука един пиян пак в автобус се врязал. На всичко отгоре с книжка от чужбина, ама я нямал, вероятно пак е някой благороден метал от индийски произход. Тука някои ги бъркат с тракийци, ама...

положително от целата работа е, че е тарикат, а не балък :mrgreen: много тарикати, малко балъци :ok:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 25 Авг 2025, 15:35

Бах, тия промили за нищо ги нямат. Вчера ходихме на кръчма и ме возиха, в колата беше служебния дрегер-сертифициран и проверен на 6 месеца, та след 100гр Бургас 63 реших да се пробвам, показа 0,18 и почна да пада. Ракията ли беше менте или за 2 промила трябва да изпия шише.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Авг 2025, 16:22

Аз за тва писах преди време , като искаха даже 0,0 промила. И едва ли не всеки, дето е пил 1 бира с приятели, е най-големия боклук. Колко новини прочетохте с ПТП с човек с 0,2-0,6 промила :dunno: Някой си позволил втора бира, вместо само една... глупости. Масово се кара на шише ракия/шише вино или половин каса бира. Изобщо не е някой решил да пийне едно и да се прибере с колата, а хората си сядат леш пияни зад волана. За 2 промила с бутилка Бургас 63... може и да не стигне. Питах чатГПТ и за "моите размери" казва , че ако съм я изпил за 4 часа ще съм на 1,8-2 промила :dunno: Та "аз тука пийнах малко с приятели" представлява "аз изпих шише ракия с приятели".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Авг 2025, 16:37

Толкова е си е. Всеки 50 мл са горе долу 0.2-3 след 2 часа и след това падат за няколко часа до 0.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 25 Авг 2025, 16:40

steeN написа:Толкова е си е. Всеки 50 мл са горе долу 0.2-3 след 2 часа и след това падат за няколко часа до 0.

самата истина, тествана многократно... смятайте ги в % алкохол, ако Ви е по-лесно на бираджиите (като мен)

истината е, че не трябва да се кара пил/недопил/допил си/след пил/след тежка нощ пил цела нощ и т.н.

не е адекватно, не е нормално, и ако се обърка нещо ще страдате много

п.с. виж за балъците дет не си позволяват да карат на една бира нищо не се казва :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 25 Авг 2025, 16:46

И като някой водещ гонещ 2 метра го хванат с 1,75 и каже "ей тука пийнах едно вино", да се отчита "една кана вино" :bchug: Или ония готвача с белия пикап, дето полежа малко... "аз бях изморен". Ей дришльо , поркаш от 10ч сутринта сигурно :banghead:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Авг 2025, 16:49

За мен повече от 1 голяма бира или едно малко си е проблем дори и да е в законовия лимит.
А хамериканците ги пускат с до 0.08... понеже там всичко е по-голямо все пак :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Авг 2025, 16:51

Да погледнем малко по-ведро на нещата... Вчера за пръв път ДВЕ коли отбиха и пропуснаха движението след тях в планински участък! Махнах им поздравително с ръка, а исках да сляза и да ги разцелувам!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Авг 2025, 16:51

Lenco написа:Бах, тия промили за нищо ги нямат. Вчера ходихме на кръчма и ме возиха, в колата беше служебния дрегер-сертифициран и проверен на 6 месеца, та след 100гр Бургас 63 реших да се пробвам, показа 0,18 и почна да пада. Ракията ли беше менте или за 2 промила трябва да изпия шише.

За един мъж 80 кила примерно това дето си написал ми звучи коректно…
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Авг 2025, 16:54

steeN написа:За мен повече от 1 голяма бира или едно малко си е проблем дори и да е в законовия лимит.
А хамериканците ги пускат с до 0.08... понеже там всичко е по-голямо все пак :lol:

Освен ако не си под 21 … тогава има нулева толерантност… щото нали под 21 така или иначе не може да се пие…
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата