Колко сме със Z-ки...?
Модератор: Технически модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Колко сме със Z-ки...?
ildivvy написа:Променя се с някой от софтуерите, но не помня с кой! Не е проблем - мога да следя за маслото и така
вие по доста км правите щом си ги следите да не превишите.
Аз сега направих справка, по около 2500 съм правил последните години и всеки сезон смяна на маслото.
Но някакви големи трипове не съм правил, пътувам до обичайно място през уикенда и тук там някой път разнообразие до някъде ако излезе. На 110к стана моята. Това лято доста пътувах с нея, но сега ще отсъствам за някоя друга седмица и в общи линии сезонът ѝ поприключва. Почнат ли дъждове и студове, ще сменя на друга кола.
Диего, съжалявам за колата. Скоро видях една с твоя цвят и се сетих за теб.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами чак много... Просто ми ги показва всеки път, когато дам на контакт и затова им обръщам внимание! То, аз си им обръщам внимание и без това, разбира се, но си ги следя на 'дигиталния бележник'. Колата я имам от края на м.Май, но я карам от средата на Юни. Подминах 2000км вече... Сезона, според мен, е дълъг (сравнявам го с мото-сезона, като с кабрио мисля, че е и по-дълъг), та мисля, че ще направя още доста тази година. Догодина смяна на маслото, разбира се, 'ресет' на показанието (за да не ме дразни) и така! На другата ми кола също има 'следене' на тези пробези в 'компютъра' на колата, но разстоянието и времето можеш сам да си ги зададеш. В менюто и за 'поддръжка' има възможност за 'следене' и на доста други неща...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Каква е тази друга кола ако не е тайна?
Иначе по принцип може до късна есен, но аз не обичам да ми вали гюрука като цяло, нищо че го импрегнирам и реално не попива в него. Въпреки всичко в лошо време предпочитам да не я карам. Имам още един хоби автомобил, така че веднага превключвам на него.
Между другото по повод моторите, аз карам в града един голям скутер, тази пролет си купих престилка от урбано тускано и реално си удължиха сезона с месец поне в началото още. При 12 градуса имах комфорт на крака и гърди. Сега си мисля, че ще го избутам и до ноември, че знае ли се...
Иначе по принцип може до късна есен, но аз не обичам да ми вали гюрука като цяло, нищо че го импрегнирам и реално не попива в него. Въпреки всичко в лошо време предпочитам да не я карам. Имам още един хоби автомобил, така че веднага превключвам на него.
Между другото по повод моторите, аз карам в града един голям скутер, тази пролет си купих престилка от урбано тускано и реално си удължиха сезона с месец поне в началото още. При 12 градуса имах комфорт на крака и гърди. Сега си мисля, че ще го избутам и до ноември, че знае ли се...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Другата кола не е тайна, има я под аватара ми... Лексус ГС430 (голям седан представлява). В купето има мултифункционален дисплей с размер 7', на който излиза всичко за визуализиране - борд-компютъра, навигация, музика, ДВД-плеър, телефония, климатизация, както и подменю за поддръжката и профилактиката на колата. Именно това меню визирам - има поне 20-ина 'точки', които могат да се следят. Моторно масло, маслен филтър, възд.филтър, гуми (както и разстояние, след което можеш да ги завъртиш, примерно), масло на скорости, спирачна течност, сп.дискове и накладки и т.н. Задаваш километри и/или време по календара. В интерес на истината, календара 'изтече' в началото на тази година и вече не мога да задавам 'време', но километрите са си достатъчен репер. За всичките си МПС-та си водя 'дигитален бележник' в www.spritmonitor.de (там съм със същия никнейм) и си отбелязвам всичко, което правя по тях.
Z-ката също не мисля да я карам в лошо време и дъжд през късна есен и зима. Сега, ако ме завали 'извънредно' през лятото или пролетта, какво да се направи? Вдигам гюрука и карам! Въпреки всичко, предвид, че е кола, мисля, че до Ноември включително, ако е сухо, няма да и се размине! Имам дрехи, имам желание, близо съм до Родопите... Все ще става за едно бързо 'кръгче' в хубавата част на деня! Какво да иска повече човек?
Зимата ще сменя дискове и накладки и моторчето на хидравликата за вдигането на гюрука. Най-вероятно ще си ушия нов подлакътник и маншон за ръчната спирачка... Има време, има и желание! Надявам се за следващия сезон почти да няма дразнещи неща по нея!
Z-ката също не мисля да я карам в лошо време и дъжд през късна есен и зима. Сега, ако ме завали 'извънредно' през лятото или пролетта, какво да се направи? Вдигам гюрука и карам! Въпреки всичко, предвид, че е кола, мисля, че до Ноември включително, ако е сухо, няма да и се размине! Имам дрехи, имам желание, близо съм до Родопите... Все ще става за едно бързо 'кръгче' в хубавата част на деня! Какво да иска повече човек?
Зимата ще сменя дискове и накладки и моторчето на хидравликата за вдигането на гюрука. Най-вероятно ще си ушия нов подлакътник и маншон за ръчната спирачка... Има време, има и желание! Надявам се за следващия сезон почти да няма дразнещи неща по нея!

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Зимното каране със свален таван е най-якото нещо с кабрио
Мисля само миналата зима пропуснах да извадя моята от гаража през зимата. Избирам си дните със "сух" студ: много ниска температура, сухо време и слънце. Пускам подгрева на седалката, на волана, парното на високи градуси и по-силна степен на вентилатора, слагам поло и каскет и паля на разходка из кафетата в центъра
Това на Лексуса е много яка екстра, аз лично съм голям педант в поддръжката и обичам да си следя всичко.

Мисля само миналата зима пропуснах да извадя моята от гаража през зимата. Избирам си дните със "сух" студ: много ниска температура, сухо време и слънце. Пускам подгрева на седалката, на волана, парното на високи градуси и по-силна степен на вентилатора, слагам поло и каскет и паля на разходка из кафетата в центъра

Това на Лексуса е много яка екстра, аз лично съм голям педант в поддръжката и обичам да си следя всичко.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
ildivvy написа: и моторчето на хидравликата за вдигането на гюрука
Него пък защо?
Не работи ли добре? Някои хора ги местят за да не се прецакват. А също така мисля от някаква друга кола пасваха, ако потърсиш, ще намериш, да имаш предвид.
Има едни дренажи, които е важно да се отпушват периодично. Под калниците
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ами изобщо не работи! Така я взех... Типично слабо място на модела! Разположено е в ниша, която се пълни с вода, ако е запушен дренажа. Освен това ръждясва, макар и да работи и така... Затова го пробват и сменят, ако е нужно и го местят в багажника (има една ниша пред калника и става съвсем културно). Има го моторчето, като тези от али-то също работели без проблемно. Не е скъпо!
Този дренаж достъпен ли е под колата или е зад някой подкалник?
Този дренаж достъпен ли е под колата или е зад някой подкалник?

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Някой да не каже, че само си приказваме... Надвечер, след карането сложих претапицираните кори на седалките и им направих поредния 'курс' с препарат за кожа. Този път ползвах другия, който имах, за да видя какъв ще е ефекта! Доволен съм - хубав ден!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Супер изглежда количката и си направил топ разходка днес….аз борих трафика по магистралата от морето към София
Скъсах си нервите
Ако ме мине котка път ще разходя моята за дългия уикенд в началото на Септември, като в момента чертая план за това къде да се разходим пеша. След това я прибирам и ще чакам час да я вкарвам за отваряне на мотора
Какви са процедурите и процесите за разработка на двигателя след такъв основен ремонт?

Скъсах си нервите

Ако ме мине котка път ще разходя моята за дългия уикенд в началото на Септември, като в момента чертая план за това къде да се разходим пеша. След това я прибирам и ще чакам час да я вкарвам за отваряне на мотора

Какви са процедурите и процесите за разработка на двигателя след такъв основен ремонт?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
Don_Diego написа:Супер изглежда количката и си направил топ разходка днес….аз борих трафика по магистралата от морето към София![]()
Скъсах си нервите![]()
Ако ме мине котка път ще разходя моята за дългия уикенд в началото на Септември, като в момента чертая план за това къде да се разходим пеша. След това я прибирам и ще чакам час да я вкарвам за отваряне на мотора![]()
Като с нов. Подходящо масло, някакви км под определени обороти, после може и високи обороти без да задържаш за дълго време. След това се води готова и сменяш маслото и слагаш каквото трябва. Според мен 1000-2000км разработка целенасочена.
Иначе дренажите съм ги виждал но не са лесно достъпни, трябва да се разглабя. Няма да е зле да проверя какво става с моя двигател(на гюрука) в някакъв момент....
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Почти си събрах 'комплект' за резервна гума ('патерица', крик и ключ). Остана само ключ за болтовете и тази 'точка' ще е приключена успешно!

- sub_eleven
- ентусиаст
-
Днес забелелязах, че ми е паднала емблемата на предния капак. Някога бях сменял на едно друго бмв, но не помня откъде взех. Даже май беше необходима пластмасова шпатула някаква за да се извади старата. Откъде да я купя? Олх ли?
Около 7см е
Около 7см е
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
sub_eleven написа:Днес забелелязах, че ми е паднала емблемата на предния капак. Някога бях сменял на едно друго бмв, но не помня откъде взех. Даже май беше необходима пластмасова шпатула някаква за да се извади старата. Откъде да я купя? Олх ли?
Около 7см е
Ако искаш оригинална - колегата laviatan
Ако не ти дреме - olx
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Събрах комплекта за резервната гума!
Тази емблема не е ли с нитове от долу?

- sub_eleven
- ентусиаст
-
ildivvy написа:Събрах комплекта за резервната гума!
Имам спомен за пластмасови щипки. Тя винаги се разпада на половина. Отдолу остава алуминия. Изпада горната част с картинката.
Иначе за резервната гума си държа комплект боза + помпа аз лично. Вместо нея имам предвид.