Бързи въпроси и отговори за G30
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- n.metodiev
- Потребител
-
Re: Бързи въпроси и отговори за G30
Моето 520d отваря горните клапи, когато е с пуснат климатик. Долните никога не съм го виждал да ги затваря. Даже наскоро разбрах, че има и долни.
Случвало ми се е и дори след кратко каране, когато загася двигателя и я заключа да остане доста време да върти перлата с отворени клапи. Някъде бях чел, че когато стане така, била започвала да прави регенерация.
Хайде сега един интересен казус. Днес забелязах, че има някакво странно разминаване в положението на колата в навигацията. Въртеше се около Костинброд и Бояна, а аз бях в Младост и после по северната тангента. My BMW приложението пък си показва точната локация на последното паркирано място. Някой с предложения какво може да е станало?
Случвало ми се е и дори след кратко каране, когато загася двигателя и я заключа да остане доста време да върти перлата с отворени клапи. Някъде бях чел, че когато стане така, била започвала да прави регенерация.
Хайде сега един интересен казус. Днес забелязах, че има някакво странно разминаване в положението на колата в навигацията. Въртеше се около Костинброд и Бояна, а аз бях в Младост и после по северната тангента. My BMW приложението пък си показва точната локация на последното паркирано място. Някой с предложения какво може да е станало?
Моята съм я виждал само на място да отваря но едновременно горни и долни - 530D MHEV
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
Здравейте, може ли вътрешната част дневни светлини при лазерните фарове да се кодира като мигач?
Или мигат само външните и това е…
Или мигат само външните и това е…
- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
Здравейте, някой знае ли колко ампера е предпазителят на извода за 12 V в багажника на 530e G31 MY22?
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
hotblooded написа:Здравейте, някой знае ли колко ампера е предпазителят на извода за 12 V в багажника на 530e G31 MY22?
20А, F273 е предпазителя.

- hotblooded
- Потребител
-
- Кара: G30 530i
- Мечтае да кара: E31 850 CSi
AlonsoBest написа:hotblooded написа:Здравейте, някой знае ли колко ампера е предпазителят на извода за 12 V в багажника на 530e G31 MY22?
А дали Body Controller следи консумацията, и при надвишаване на 20А, да изключва извода?
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
hotblooded написа:AlonsoBest написа:hotblooded написа:Здравейте, някой знае ли колко ампера е предпазителят на извода за 12 V в багажника на 530e G31 MY22?
А дали Body Controller следи консумацията, и при надвишаване на 20А, да изключва извода?
Не мисля, захранването идва диретно от задната бошунера. По скоро ще ти изгори предпазителя.

- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Здравейте. Мин.седмица пътувах за море и преди да тръгна реших да видя нивото на маслото на щеката. Познайте...беше на минимума, а бях изминал само 5000 км от смяната (сменям го на 10 000 км). И понеже не знаех какво да направя, просто взех 1 литър с мен масло в случай, че по пътя някъде ми светне лампа. Но отидох, почиваме, върнах се и лампи не са светели. Та въпроса ми е трябва ли да ме притеснява това ниво и да доливам ли, не знам какво да правя. Чувал съм, че не е добре ,когато нивото на маслото е ниско. А до следващата смяна имам още 4500 км . Маслото е на bmw 5x30
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
equipment написа:Здравейте. Мин.седмица пътувах за море и преди да тръгна реших да видя нивото на маслото на щеката. Познайте...беше на минимума, а бях изминал само 5000 км от смяната (сменям го на 10 000 км). И понеже не знаех какво да направя, просто взех 1 литър с мен масло в случай, че по пътя някъде ми светне лампа. Но отидох, почиваме, върнах се и лампи не са светели. Та въпроса ми е трябва ли да ме притеснява това ниво и да доливам ли, не знам какво да правя. Чувал съм, че не е добре ,когато нивото на маслото е ниско. А до следващата смяна имам още 4500 км . Маслото е на bmw 5x30
Зависи, като сменяш колко я пълниш. Мисля,че от мин. до макс. е 1л. по спомен (не съм 100% сигурен). Та ако си бил налял до максимума ти е изгорила 1л. за 5000км, което не е много ок. Като за начало може да огледаш за течове

Иначе аз на F10 530d с BMW 5w30 я пълня почти до макс и не доливам от смяна до смяна (сменям на 10хил км.) и почти не го пипа. Колата е на 305хил. км.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- equipment
- младши ентусиаст
-
Ами слагат 6,5 литра, защото ми връщат 0,5 л. от общо 7 литра . Колата е на 140 000 км. Взех я на 128 000 км.и До тук съм сменял маслото само 2 пъти. Майсторът, при когото ходя още за старото ф11 530d , ми викаше: не пипай нищо по колата, ако има нещо, тя сама ще ти сигнализира.
- BorislavB
- ентусиаст
-
equipment написа:Ами слагат 6,5 литра, защото ми връщат 0,5 л. от общо 7 литра . Колата е на 140 000 км. Взех я на 128 000 км.и До тук съм сменял маслото само 2 пъти. Майсторът, при когото ходя още за старото ф11 530d , ми викаше: не пипай нищо по колата, ако има нещо, тя сама ще ти сигнализира.
Въпроса е тези 6.5л до къде стигат на щеката като се сменя маслото. Ако е до средата ти е изгорила 0.5л, ако е до максимума ти е изгорила 1л. Най-добре отиди при майстора дето ти го сменя да погледне.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- equipment
- младши ентусиаст
-
Да, добър въпрос. .докъде стигат 6,5 литра? На следващата смяна ще разбера. Иначе се замислих днес маслото как се проверява - на студен или на загрят двигател? Досега все на студен съм проверявал.
- BorislavB
- ентусиаст
-
equipment написа:Да, добър въпрос. .докъде стигат 6,5 литра? На следващата смяна ще разбера. Иначе се замислих днес маслото как се проверява - на студен или на загрят двигател? Досега все на студен съм проверявал.
Аз меря на студен двигател. Някой казват на загрял спираш чакаш 5-10мин и мериш.

п.с. сега я следи дали ще слезе под това ниво което си я видял последно.
- bir40o0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
BorislavB написа:equipment написа:Да, добър въпрос. .докъде стигат 6,5 литра? На следващата смяна ще разбера. Иначе се замислих днес маслото как се проверява - на студен или на загрят двигател? Досега все на студен съм проверявал.
Аз меря на студен двигател. Някой казват на загрял спираш чакаш 5-10мин и мериш.![]()
п.с. сега я следи дали ще слезе под това ниво което си я видял последно.
През НБТ-то си има специално меню с инструкции как се мери маслото, автомобила трябва да е добре загрял, поне 30 минути каране, след което спираш в покой и пускаш измерването, около 1мин мери. Сама си регулира обороти и тн.
Аз съм го мерил един или два пъти, защото ми беше интересно какво и как прави.
Карам 530д Б57, сипвам 6.5л масло, което е до максимума при мен.
- BorislavB
- ентусиаст
-
И аз имам през менюто да гледам нивото, ама предпочитам да си гледам физически на щеката как е маслото. Иначе явно при G серията си има няк'ва опция както казваш да замери маслото, за която за пръв път чувам.