Opel Zafira B vs Honda Accord 7

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Opel Zafira B vs Honda Accord 7

Мнение от Kurtov » 04 Авг 2025, 8:52

Здравейте.
Трябва ми работна кола за раздаване на пратки в Англия.
Тоест, колата ще е бензинова.
Спрял съм се на тези двете, като Акорда ще е комби разбира се.
Акорда гледам е по-дълъг от зафирата, но с пуснати задни седалки има по-малък обем на багажника от Зафирата поне според аутодата.
Зафирата е с 1800 литра, а Акорда с 1650 мисля беше.
Колите ще са бензинови с ръчни кутии.
Опела ме притеснява технически, защото с тези екотеци май много харчи масло.
На хондата имам повече доверие.
Може и други коли да предложите, ако се сетите.
Търси се максимално голямо пространство, максимална здравина и икономичност.

ентусиаст
Аватар

Re: Opel Zafira B vs Honda Accord 7

Мнение от driver69 » 04 Авг 2025, 9:05

Зафирата.
Поддръжка пенсове, няма непознати или сложни възли, в повечето морги ще си намериш детайли в твоя цвят, ако се наложи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Авг 2025, 9:09

де ще има, само дето да не свети чека е чудо, постоянно има драми със сензори и цялата запалителна система, отделно и Зафирата ще гори повече бензин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 04 Авг 2025, 9:38

Баничарка :dunno: ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 04 Авг 2025, 10:00

driver69 написа:Зафирата.
Поддръжка пенсове, няма непознати или сложни възли, в повечето морги ще си намериш детайли в твоя цвят, ако се наложи.

Да, със сигурност Зафирата е доста по-разпространена в UK от акорда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 04 Авг 2025, 13:55

driver69 написа:Зафирата.

Това не е точно така :mhihi:
По тази причина купих Зафира Б 1.8 140кс и газ...има някои особенности.
Плюсове: голям обем, 7 местна и много лесно ме мърдат седалките както искаш, събира 1 пале 120х80х60 и аз лично съм качвал 420кг .
Хубав климатик и парно, сравнително удобна.

Минуси: много мудна!

Особенности: масленият охладител, работи над 100 градуса, скъпа бобина. Моята не харчи масло тъй като вече е правена главата но повечето май харчат.
По моргите няма двигатели! Познай защо :mhihi:

Дано Top Gun се включи, той има повече впечатления.

Личен съвет: за разнансяне на пратки си вземи нова кола. Старите коли са евтини да, но бързо стават скъпи когато започнеш да висиш по сервизите и не работиш.
:yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Авг 2025, 14:40

Хондата ще е е два пъти по- скъпа за ремонти, но ще я правиш три пъти по- рядко от Опела.

Така го мисли.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Авг 2025, 16:25

Хондата ще е е два пъти по- скъпа за ремонти, но ще я правиш три пъти по- рядко от Опела

Точно обратното е . 1 ремонт на Хондата е равен на 3 ремонта при опела ....Но ако 1 ремонт е 2 пъти по скъп от 3 ремонта при Опела то като теглиш чертата Опела има 2 пъти по евтина подръжка от Ондата .... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Southside » 04 Авг 2025, 17:33

Тук се обсъждат 20 годишни модели, където пробегът не вярвам да е под 120 хиляди мили. Ако опре до ремонт, по- добре на вторични, без да опитвам да съм циничен. Цените на автомобилите, цените в сервизите, цените на застраховката просто обезсмислят ремонтите често там за коли на такава възраст.
Изборът е според по- запазения екземпляр, въпреки че опел не може да мечтае за здравината на К моторите в акорд. И цялостната механична безпроблемност.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2025, 18:48

Брей, тия Хонди не се чупят, звучиш като кума ми. На време търкаля Акорд един модел, после по-новия, взе го от Швейцария, на реални километри, здрав кола вярно, ама сега кара...Зафира Ц. :mhihi: Тъкмо преди малко беше при мен, питах го на колко стана, 750 хил. ,но той я взе такси от Пловдив, та само тя си знае колко реални са и километрите, според мен е около милион. :mhihi: От тия 1.6 150 коня на заводски метан, преправена на газ като скоч цената на метана. Плюсът тук спрямо 1.8 е, че главата е измислена за газ и е много по-издръжлива откъм клапани. Моята първа Б беше на 2 млн. както знаете, но пак заводски метан с една смяна на сегменти и два ремонта на главата, накрая не гореше масло и беше с оригиналните бутала!!! На бащата същата счупи бутало, но не знаехме на колко е колко е километра, понеже беше австрийско такси.
Сега той кара 1.8, жена ми има 1.8, на мен ми се падна 1.6 фейса 115 магарета, винаги бих взел 1.8.

Относно така засегнатият проблем с масленият охладител. Това в 90% от случаите не е проблем с масленият охладител! Обяснявам! Проблемът е в майстора ви. Много рядко пукат охладители. Проблемът е, че има на няколко места едни гумени уплътнения, които с времето се опичат, буквално. Едното място е около водната помпа и майсторите даже не знаят, че го има. Първоначално моят майстор не знаеше и смени три на брой охладителя преди другия ми майстор да му каже къде е проблема вероятно. Маха се се ремъка, колекторите и се сменят всички гумички. Преди да се сменят се мажат със силикон и се оставят да престоят една вечер. Не знам кога последно ги сменихме, но бащата сам си ги правеше неговите, че имаше времето и нервите, а и му бе писнало майстор да ги сменя без да маже със силикон защото не го давали така от Опел. :mhihi:

Харченето на масло. В много случаи идва от пластмасовия капак на клапаните. Има там едни магистралки, които се запушват и една дупка така да я нарека също. Колата почва да гори масло от капака даже без да има турбо. :shock: :mhihi: Вторият проблем е ако е карана бая време на газ и главата си е за ремонт. Там без да смениш изпускателните клапани, няма да стане. Третият вариант е да е за бутала и/или сегменти.
Познай що няма мотори? Ами защото не знаеш къде да търсиш. :mhihi: Вярно масово ги мързи да сменят сегменти и бутала плюс ремонт на главата, ама е и доста по-скъпо и слагат цял мотор. Аз такова нещо не съм правил, винаги предпочитам ремонт, да знам какво е направено, а не някакъв двигател, който дали не гори и той масло, не се знае.
Колата може да изкара и 300000 км. още като си гори масло без никакъв проблем. :mhihi: Особено ако причината е, че го духа през цилиндрите, тъкмо се смазва повече. :ahah:
Проблемът със скоростната кутия, семерингата просълзява и остава без масло. Втора ръка колкото искаш за без пари, труда е скъп обаче предполагам в Англия. Ходовата част...няма да я мислиш, да тропа и хлопа, докато не изпадне нещо не е страшно. :mhihi: На мен биалетки са ми се вадили, шарнир съм виждал оригинален милионник и отгоре и то по нашите пътища. Лично аз я чакам да вземе да тропа хубаво и правя всичко, обикновено това става на 400000 на моето душманско товарене, но шарнира пак не се предава. :mhihi: Накрайници и амортисьори, на тая изкараха 500000.
Тука зареждат предимно деснячки от Англия, та там може и дефицит да са. :mhihi:
Ако може отзад да не е с ел. стъкла, прекъсват се кабелите на вратите и спират да работят. Правиш ги и след време пак. Ние си бяхме решили проблема със старите като дупчехме вратите, кабелите от там и не се късат никога повече. Но в Опел са ги измислили да се късат защото са кофти прекарани и се прегъват зле. Даже като говорих с един по телефона да ходя да гледам неговата за майка ми и вика отзад ел. стъклата не работят или работят когато си искат, щом си карал много километри знаеш защо. :mhihi:
1.8 гори по-малко от 1.6! Кутията на 1.6 е много къса, колата е осезаемо по-бавна. Таблото с времето почва да пука леко на места по нашите пътища и много каране. Вземи си велурен салон ако вземаш Зафира, кожения бързо се скапва.
Всички части са евтини, ролки и ремъци преди 100000, не се занимавай да сменяш. Водната помпа на 1.8 е външна, но на толкова не е зле да я махнеш, маслото на кутията ако го сменяш на 100000 и следиш да не остане без масло, няма да я счупиш. Мъчел съм се, хърррр, суррррр, палене на скорост, какви ленне тъпотии, каране без съединител като е потънала помпата, включвам си от втора трета, от трета четвърта и така. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 04 Авг 2025, 19:10

В крайна сметка се оказва че на тия хлопели само тая гумичка на масления радиатор е някаква секретна технология , другото си е като на хондата само че по евтино . И не търсиш специализиран сервиз за японки , щото на тая хонда има сигурно 5-6 такива секретни гумички дето само чиракувал в япония майстор ги знае ... :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 04 Авг 2025, 19:21

Ако ще се кара на газ и въртят километри Зафирата е по-добрия вариант.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2025, 19:28

Че то в нАглия има ли газ? :mhihi: Някаква екзотика ще е сигурно и ще те гледат като плебей, но готов да експлоара всеки миг, тоест нещо като готов да умре за вярата чалмосан. :mhihi:
Според мен колегата пита за чист бензин и там Опела е с почти неубиваема глава. :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 04 Авг 2025, 22:47

Е незнам аз с такова впечатление останах. Ако няма да е на газ и се гони няква икономия не разбирам какъв е смисъла от бензинов акорд като дизеловия гори два пъти по-малко и двигателя е чук. Като цяло и двата варианта са напълно безмислени за разнос на пратки. Не случайно никъде не можеш да видиш акорд комби да се ползва за това. Хората са измислили баничарки и бусове за тая цел.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 04 Авг 2025, 23:56

Странно, от Хондаджиите знам, че дизел Хонда няма. На практика.

Следваща

Назад към Извън Темата