СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
Re: СПАМ ТЕМА
alx написа:За стрелбата по Кенеди- забелязал съм, че конспираторите винаги са хора които нямат представа от стрелба.
На 80 метра със въпросната пушка изстрелите са елементарни. Право мерене, дори с малко увеличение - всеки посредствен стрелец би се представил с подобни попадения. 6.5 Каркано муницията на такова разстояние не се влияе от вятър, няма нужда от корекция за скорост на движение на целта и траекторията е никаква. Демек където се мериш- там отива.
Мистерия във стрелбата по Кенеди няма. Има неясни неща за други аспекти на покушението, но като стрелец, пушка и сценарии- нещата са коректни.
За сравнение- един наистина добър стрелец, може да направи такива попадения дори с пистолет с малък бързомер. С Манлихер дори с посредствена оптика е … детска игра дет се вика.
А нещо за стрелбата по ловешкото леке да коментираш ? Сега видях Нонка Матова била казала, че било случайно попадение - карабината даже нямала оптика

https://www.marica.bg/samo-v-marica/raz ... en-ot-dnes
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Не знам къде да пиша, но търся е тоя фитинг към горимната помпа, може ли някой да ми изпрати линк или номер на частта. За е65 730d.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma написа:alx написа:За стрелбата по Кенеди- забелязал съм, че конспираторите винаги са хора които нямат представа от стрелба.
На 80 метра със въпросната пушка изстрелите са елементарни. Право мерене, дори с малко увеличение - всеки посредствен стрелец би се представил с подобни попадения. 6.5 Каркано муницията на такова разстояние не се влияе от вятър, няма нужда от корекция за скорост на движение на целта и траекторията е никаква. Демек където се мериш- там отива.
Мистерия във стрелбата по Кенеди няма. Има неясни неща за други аспекти на покушението, но като стрелец, пушка и сценарии- нещата са коректни.
За сравнение- един наистина добър стрелец, може да направи такива попадения дори с пистолет с малък бързомер. С Манлихер дори с посредствена оптика е … детска игра дет се вика.
А нещо за стрелбата по ловешкото леке да коментираш ? Сега видях Нонка Матова била казала, че било случайно попадение - карабината даже нямала оптика![]()
https://www.marica.bg/samo-v-marica/raz ... en-ot-dnes
Не знаех за този случай. Със СКС на 100 метра ако ъгъла е малък движението на целта дори със 100км/ч не е толкова “явно” за стрелящия и няма практическо предварване. Ако е бил под голям ъгъл- примерно 70-90 градуса спрямо целта тогава скоростта се “усеща” и на 100 метра със 7.62х39 по спомен предварването е около … половин метър- което пак не е много. Пък и от това което прочетох не е имало директно попадение а шрапнел го е уцелил. А Нонето много си я обичам, но в случая тя не е никакъв експерт защото стрелбата в която тя беше една от най- добрите във света няма нищо общо със случая.
Пак ще подчертая- с дългоцевно нарезно оръжие до 100-150 метра дори с малка оптика почти всеки ще има добри резултати. Ние по състезанията често имаме стейдж-ове особено в PCSL формата където има изстрели (за време) на 75-100 метра в движение със 9мм пистолети с бързомери…
Разбира се предполагам, че в случая е имало и малка доза късмет. Това винаги е параметър в уравнението…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За тебе може да няма , но за други има . Щото е "елементарно" първия куршум е в тревата край пътя . Втория минава през гърлото на Кенеди , после пробива гърба на предната седалка където стои Конъли . Удря го в гърба и излиза надолу през тялото ....абсолютно недеформиран . Куршума го намират часове след стрелбата уж "паднал " от дрехите на Конъли в носилката . Виждал ли си наживо каркано патрон някога ? Тоя куршум е абсурд да направи толкова поразии без да се деформира поради простия факт че върха му е почти плосък . Конспирацията не е може или не може , а в десетки и стотици подозрителни съвпадения и факти около покушението . Например дни преди визитата в Далас маршрута на Кенеди е оповестен в местната преса с подробна карта откъде ще мине . Безпрецедентен случай за сикрет съвиз . Извеждането на Осуалд от полицейското управление в Далас също е оповестено предварително в медиите с точен час и къде ще го водят . Което очевидно дава възможност на Руби да влезе в полицейското управление въоръжен , без никой да го спре и да мине през незаключена врата до вътрешен коридор през който водят Осуалд . Няколко минути след покушението Осуалд вече се издирва от полицията по точно описание ...и е забелязан от полицай Типит докато върви спокойно по съседна улица ...Това през 1963г ...снимките от покушението дори не са отишли за проявяване в лабораторията те го заловили след 40 минути . И т.н и т.н...толкова мистерии "няма" в тоя случай че е дори някак си мистериозно ..Мистерия във стрелбата по Кенеди няма

Ахахаха и видях че си писал после че на 100-150 попадал където се целиш . Само че като стреляш с оптика тия хватки не вървят , или вървят ама при някои читатели само .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Е то в реални условия стрелбата никога не е като на стрелбището, или дори състезанието. Затова маринките като ги учат им слагат един зъл сержант да ин крещи до главата… 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Е то в реални условия стрелбата никога не е като на стрелбището, или дори състезанието. Затова маринките като ги учат им слагат един зъл сержант да ин крещи до главата…
Което ми напомня- преди месец ходих в Сиг Академи пак на турнир. Карам в стрелбището (то е огромно- като парк е ) паркирам и тръгвам пеша и гледам до пътя седи един зъл сержант наведен над една купчина от листа и й вика- “…. I can see you”…. Купчинката почва бавно да се размества и да става по- ниска- само заглушителя стърчи отпреде… … “I can still see you”…. Минавам от там и му викам “you have no heart”… той се смее и ми вика “no excuses”….
Та така… винаги трябва да има някаква форма на гърч…

Йордане, Йордане- не можеш да сравняваш един полуавтоматичен АР със бързомер със един болт акшън Манлихер с оптика…. За броя на изстрелите по Кенеди и къде са паднали- аз следя официалната версия която за мене звучи абсолютно правдоподобно. Аз съм сигурен, че като човек които знае всичко ти знаеш “другата” истина ама …

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Според мене е решил да се натегне като е видял че минава истински солдат фронтовак окичен с медали за бойни подвизи ...ъъъ пардон - рейнджъртой се смее и ми вика “no excuses”….

Я кажи пак как уцелваш с оптиката там където се целиш че нещо изпусна да кажеш ? Единия куршум в тревата , другия в гърба на Кенеди третия в главата ...на колко МОА разпръсната е тая група ?не можеш да сравняваш един полуавтоматичен АР със бързомер със един болт акшън Манлихер с оптика…. За броя на изстрелите по Кенеди и къде са паднали- аз следя официалната версия която за мене звучи абсолютно правдоподобно. Аз съм сигурен, че като човек които знае всичко ти знаеш “другата” истина ама …

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Духа на бай Симо Хаюха витае в БМВ форума
.

Jordana написа:Според мене е решил да се натегне като е видял че минава истински солдат фронтовак окичен с медали за бойни подвизи ...ъъъ пардон - рейнджъртой се смее и ми вика “no excuses”….Я кажи пак как уцелваш с оптиката там където се целиш че нещо изпусна да кажеш ? Единия куршум в тревата , другия в гърба на Кенеди третия в главата ...на колко МОА разпръсната е тая група ?не можеш да сравняваш един полуавтоматичен АР със бързомер със един болт акшън Манлихер с оптика…. За броя на изстрелите по Кенеди и къде са паднали- аз следя официалната версия която за мене звучи абсолютно правдоподобно. Аз съм сигурен, че като човек които знае всичко ти знаеш “другата” истина ама …
Първия изстрел е лизнал стълба и се е отклонил в тревата. Втория е бил в гърлото и е уцелил и този пред него. … третия в главата. Не виждам някъде Освалд да е имал пропуск във стрелбата освен, че не е видял дирека (лесно- защото не е бил на фокус) при първия изстрел…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Доста разочароващо за М4-ката. Тайкана и 911-ката очаквано, но М4
Или аз нищо не разбирам или пропускам някаква манипулация/машинация в теста
https://www.instagram.com/reel/DLHjs0Vg ... p5NGpoc3Q4