Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
b_u_b_o написа:Не е толкова просто, американските са с друг порт за зареждане, трябва и софтуерно да се преправя също, и гаранцията няма да важи...не си струва цялото упражнение...
Адаптера е стотина долара… има го навсякъде. За софтуера не знам. Предполагам, че в оторизиран сервиз в европата могат да ти натоварят съответния. Хардуера за Европа и Америка е идентичен.
Само гледай да си със AMD процесор за да може да ти сложат Грок. Страшна забава е. Моя е в unhinged mode и по цял ден се псуваме

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Всичко за електрическите автомобили
А дали грок-а го ползваш с личен акаунт?Чудя се дали не може да завъртя нещо по MCP и да си управлявам дома през него…
Наскоро ходихме коч компания, да гледаме Мейдън, до Болоня и околностите с тройката(2019). Не съм се возил на по-неприятна кола що се отнася до задните пасажери и това беше всеобщото мнение - отпред е супер - стегната и директна, но при леко по-агресивно каране е отвратително, до голяма степен и заради структурата на задните седалки. Сериозно мисля да я сменя с Модел Х. За зареждането… 3 часа сумарно, едва ли бих повторил 1500км на ток през Сърбия и Хърватия(блеклистнат съм и ползвах third party, сигурно на суперчарджърите щеше да е една идея по-лесно).
Наскоро ходихме коч компания, да гледаме Мейдън, до Болоня и околностите с тройката(2019). Не съм се возил на по-неприятна кола що се отнася до задните пасажери и това беше всеобщото мнение - отпред е супер - стегната и директна, но при леко по-агресивно каране е отвратително, до голяма степен и заради структурата на задните седалки. Сериозно мисля да я сменя с Модел Х. За зареждането… 3 часа сумарно, едва ли бих повторил 1500км на ток през Сърбия и Хърватия(блеклистнат съм и ползвах third party, сигурно на суперчарджърите щеше да е една идея по-лесно).
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
b_u_b_o написа:Абе нали им мина модата на електричките и щяха да спират да ги карат, от 3 месеца си търся model 3 LR highland и под 40К еуро почти не се появява нищо. Пък аз си мислех, че ще почнат пари да ми предлагат да им я взема като четях темата преди време
Нормално да спрат да предлагат "оферти", след като спря далаверата със държавните субсидии. Лесно може да се провери какъв е дяла на новите ел коли в ЕС и да си прецениш. (Към 10% са в момента , може и надолу)
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Вчера по новините на AMS казаха, че продажбите на тесли в Германия паднали с над 50%...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа: Лесно може да се провери какъв е дяла на новите ел коли в ЕС и да си прецениш. (Към 10% са в момента , може и надолу)
Пазарният дял на изцяло електрическите коли (BEV) в ЕС за първата половина годината достига 15,6%, което все още е далеч от необходимото ниво на този етап от прехода към пълно електрифициране на пазара. Хибридните модели продължават да увеличават своето пазарно присъствие, запазвайки мястото си на най-популярния вид задвижване сред купувачите в ЕС.
Доставките на BEV на европейския автомобилен пазар растат през юни със 7,8 на сто до 168 488 броя, като най-големи обеми сред националните пазари отчита Германия – 47 163 броя, което е ръст от 8,6% спрямо същия месец на 2024 г. Тя е следвана от Франция, където са доставени 28 857 превозни средства с батерии – спад от 3,3 на сто на годишна база.
Регистрациите на нови коли с бензинов двигател се свиват през юни с 25,4% до 280 150 броя спрямо 375 414 броя през юни 2024 г. Търсенето на дизелови коли се понижава с 34,1% до 90 991 броя спрямо 138 085 броя година по-рано.
През първото полугодие търсенето на BEV расте с 22 на сто до 869 271 превозни средства спрямо регистрираните година преди това 712 451 броя. Продажбите на плъгин хибриди се увеличават с 19,5% до 469 410 броя спрямо 392 847 броя за същия период на 2024 г. Регистрациите на хибриди отчитат повишение от 17,1% до 1 942 762 броя спрямо 1 658 761 превозни средства година по-рано.
Търсенето на бензинови коли се понижава през полугодието с 21,2% до 1 585 357 превозни средства срещу 2 011 416 броя за същото време на 2024 г.
Продажбите на дизелови модели се свиват с 28,1% до 524 339 превозни средства спрямо 728 835 коли, регистрирани година по-рано.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Благодаря за точната информация.
За срива на бензиновите и дизеловите коли пак да уптчним, че важи за най-нискоя клас без 10кс ел моторчета. Всички нови БМВта двг например, минават за хибриди ...майлд хибриди
За срива на бензиновите и дизеловите коли пак да уптчним, че важи за най-нискоя клас без 10кс ел моторчета. Всички нови БМВта двг например, минават за хибриди ...майлд хибриди