България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
кой давал газ - давал
вече изрязване само на първа (до 60 км/ч)

вече изрязване само на първа (до 60 км/ч)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Само с триноги не става , трябват и ушаци . 180 триноги х2ма ушака на тринога и ново БМВ са 180 БМВта и 360 ушака , това е само за едната смяна ушаци . Тоест трябват 720 ушака и 180 патрулки да разнасят камерите за да работят тия камери по 6 часа на ден . Заплати , капиталови инвестиции за камери и БМВта , консумативи бензин масла , работни облекла за снимачния екип и т.н десетки мильони разходи които камерите ще трябва да нажънат преди да излязат на кирия . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
vicho написа:кой давал газ - давал![]()
вече изрязване само на първа (до 60 км/ч)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Даже ми се струва, че малко ще се престараят, но има нужда. Прекалено много преценячи - резултата се вижда.
Аз лично искам да видя как това ще се отрази на чужденците. Румънци и турци летят - очевидно никой не ги закача.
Като цяло ще е добре да се събират малко повече от чужденците - все пак и те ползват пътищата. Също бих се зарадвал да вдигнат малко седмичните винетки. Аз реално не познавам българин, който да го кара на седмични. Сигурно има, и то ще са такива, които едва имат кола - пенсионери и т.н. Обаче... това е прекалено малък процент от общото. Масовката са милионите, които минават през страната транзитно. 2 000 000 турци примерно х 5лв увеличение = 10 000 000лв. Нас ни брулят, а те пътуват близко до безплатно. Сърбите събират 20 евро+ , а ние 8

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TNT написа:...
Съгласен съм с абсолютно всичко.
То заради преценячите, мангалите и пияниците става всичко това и е такова положението (на нож), защото нямат акъл за пет стотинки и трепят народа.
Това с винетките също е много добра идея и не знам, защо не се прави. Нямат капацитета и акъла да го измислят ли, какво ли? Да четат форума, шги еа у абичите!

п.с. в Унгария да мина с камиона 300км ми взеха 200 и нещо евро преди година и нещо (маршрут, а не винетка, и няколко пъти ме предупредиха ДА НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАМ ОТ МАРШРУТА )

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ако ще барат седмичните винетки за българи, да направят и дневна! Ползват се и още как...
Относно глобите за чужденци в ЕС - трябва да се помисли за някаква 'европейска служба' обработваща глобите на чуждите граждани, поне на територията на ЕС! Всичко се подава към нея и тя препраща към съответните 'служби' по държави. Във века на дигиталната свързаност всичко ще става супер бързо, а събираемостта ще се увеличи! Може да се събират в ЕС-фонд парите от глоби в чужда държава и да се ползват за нуждите на 'безопасността на движението' .
Относно глобите за чужденци в ЕС - трябва да се помисли за някаква 'европейска служба' обработваща глобите на чуждите граждани, поне на територията на ЕС! Всичко се подава към нея и тя препраща към съответните 'служби' по държави. Във века на дигиталната свързаност всичко ще става супер бързо, а събираемостта ще се увеличи! Може да се събират в ЕС-фонд парите от глоби в чужда държава и да се ползват за нуждите на 'безопасността на движението' .
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Бърза справка посредством изкуствения интелект показва, че за да минеш транзит през България ти стигат 13 лева, а през Гърция (кулата - патра) - 43 евро.
Да, евтино е, на фона на всички покачени цени, както и на фона на пътуването през съседните страни.
Да, евтино е, на фона на всички покачени цени, както и на фона на пътуването през съседните страни.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Те и разстоянията за пресичане на двете държави се различават, не само цената...
Ex: 96' BMW318ti

- TNT
- младши ентусиаст
-
ildivvy написа:Ако ще барат седмичните винетки за българи, да направят и дневна! Ползват се и още как...
Защо ? За да може на чужденците да им е по-евтино ли ? Идеята за дневна винетка е глупава за мен и единствено ще направи по-евтино преминаването през страната за чужденци.

Аз лично бих се радвал някой лот на магистрала да бъде платен от седмичните винетки на турци, румънци, сърби, македонци, гърци, молдовци и т.н.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
https://www.actualno.com/crime/mladej-s ... e_vignette
Внимавайте форум! Искат да ни прецакат пак. Не бяха казвали, че тези камери ще глобяват за всички нарушения. Още малко и за говорене с мобилен телефон ще почнат да пращат по тази логика тяхната. Изпреварване на непрекъсната може да се окаже доста неприятно на тези камери! Нека излезнат и кажат, че глобяват за всичко, какво ми говорят само за каране в аварийната. Искат да напълнят хазната пак.
Внимавайте форум! Искат да ни прецакат пак. Не бяха казвали, че тези камери ще глобяват за всички нарушения. Още малко и за говорене с мобилен телефон ще почнат да пращат по тази логика тяхната. Изпреварване на непрекъсната може да се окаже доста неприятно на тези камери! Нека излезнат и кажат, че глобяват за всичко, какво ми говорят само за каране в аварийната. Искат да напълнят хазната пак.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Дебелината на асфалта от социализЪма - поне 35 см.Това е между В. Дол и Добрич. Колко ли ще е след ремонта

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Погледнах разликата в километрите - почти двойно са в гръцко.
А цената - 6 пъти по-висока.
Тук обаче не споменаваме колко от южните ни съседи гастърбайтери минават два пъти по маршрута с една седмична винетка - или поне е възможно. За уикенд винетки да не говорим.
А цената - 6 пъти по-висока.
Тук обаче не споменаваме колко от южните ни съседи гастърбайтери минават два пъти по маршрута с една седмична винетка - или поне е възможно. За уикенд винетки да не говорим.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Те и пътищата са ни зле - не върви да искаме и същото. Не искаме и да сме скъпи, че да ни заобикалят. Но определено има на къде да се вдигнат краткосрочните винетки. Аз лично никога не съм имал в България нещо различно от годишна. По статистика така са и 80% от шофьорите, така че няма какво да жалим чужденците. ГЕРБ са на власт, краде се повече - трябват повече пари в хазната 

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа: Аз лично никога не съм имал в България нещо различно от годишна.
Ти кола нов внос с транзитни номера не си ли купувал? Все от магазина ли ги вадиш

Стикера за гражданската остава да се лепи на стъклото.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
TNT написа:[Годишна излиза 8лв/месец. Който му е много - да не кара кола.
.
Не е въпроса в това колко струва месечната винетка и колко се ползва, а до принципа на правото.
С купуването на винетка ти ползваш услуга- правото да се движиш по републиканската пътна мрежа.
И ако аз днес искам да ида до Ботевград и обратно не е много редно да не мога да си купя еднодневна винетка.
Все едно ако магистралата е с ТОЛ като искам да отида до Ботевград те да ми вземат пари като за до Ябланица, щото за по-малко не може. Или влакът София - Варна да е само с една цена. Ти плащаш до Варна, пък слизай където щеш

На всяка магистрала на всеки вход и изход има ТОЛ будки, но еднодневна винетка не може.. че то е същото.