Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Икономическа тема
TNT написа:https://www.bta.bg/bg/news/balkans/news/RO/812366-rumaniya-si-postavya-za-tsel-da-otkrie-tazi-godina-nad-200-km-magistrali-i-skoroРумъния си поставя за цел да открие тази година над 200 км магистрали и скоростни пътища
По принцип не е страшно да теглиш кредити, ама зависи за каквоПри нас се теглят за заплати за МВР и да има за крадене
Процента дълг към БВП все още им е доста разумен, гледат да не изтърват нещата. Също така и те ще трябва да харчат 5% за отбрана вече. Скоро очаквам вожда и при нас да излезне да каже "ППДБ окрадоха всичко, сега трябва да вдигнем данъците"
steeN написа:Мани ги тия неможачи, цялата държавна машина впрегнаха срещу тях и резултат - ...![]()
Сръбски свят... а бе що не го пишат в оригиналния език, на който е писан проекта - сербский мир.
https://www.capital.bg/politika_i_ikono ... avisimost/
На хората не им трябват пътища, асфалт не се яде, казина им трябват.
Кога ще дойде някой с истинска воля да разкара тези боклуци от тука?
Да ги оставят по курортните места и някое буки за спортни залагания, ама не 20 различни. Значи ограничение бройка нотариуси може да има(за да е огромен подкупа да влезеш и който даде най-много)а ограничение броя на пиявиците не може?
Какво е оправданието да има ограничен брой нотариуси? Да не си пречат ли? Ами пазара ще ги регулира. И без това сега не могат да обслужват всички и си наемат един куп работници, които правят всичко, а тези само удрят половин подпис, даже не четат.
Но нека има казина, тези пари иначе какво ще ги правят хората.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Почнаха по новините да дават на "заден" по въпроса с покачване на цените.
Ясно е, че ще е факт, ясно е, че нищо не могат да направят, ясно е, че това си е пазарна икономика
Но, еврото няма нищо общо
Ясно е, че ще е факт, ясно е, че нищо не могат да направят, ясно е, че това си е пазарна икономика

Но, еврото няма нищо общо

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Просто БГ-търгаша ползва момента да поиздуе нещата... Просто е!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Абе чета за митата на трумпета - това щяло да се вдигне в САЩ, онова щяло.. ако вносителите ги набабанят с дебели мита в САЩ не би ли следвало да се обърнат към отаналия свят, респективно и ЕС и тук цените леко да намалеят?
По-скоро ще вдигнат цените, за да компенсират намалелия оборот.
Един от основните принципи на капитализма е, че цените вървят само нагоре.

Един от основните принципи на капитализма е, че цените вървят само нагоре.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Ами бюджета на укропитеците изпитва остър недостиг на 19 милиарда, тия пари някой трябва да ги извади и плати, if you know what I mean...
Все пак са на първа линия да ни пазят включително и нас, башевропейците, от "руските орки"

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
enigma написа:По-скоро ще вдигнат цените, за да компенсират намалелия оборот.![]()
На спектър е, може също да вдигнат цените, че ЕС клиентите, примерно, да платят част от американските мита
nickstorm написа:Ами бюджета на укропитеците изпитва остър недостиг на 19 милиарда, тия пари някой трябва да ги извади и плати, if you know what I mean...Все пак са на първа линия да ни пазят включително и нас, башевропейците, от "руските орки"
![]()
![]()
Абе колега- не че ми е работа, ама чета ти мненията за войната в Украйна- ти наистина ли искаш руснаците да победят там и да направят още една васална на тях държава? Ти сериозно ли? Акъла ми не го побира как си си въобразил, че една победа на Русия в Украйна е добра за света, за Европа, за родината… за тебе. Направо ти се дивя на гледната точка…
Както казах, не ми е работа затова не очаквам да ми отговориш- ама просто споделям така отстрани… баси кви хора имат дето не си знаят интересите…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
alx написа:Абе колега- не че ми е работа, ама чета ти мненията за войната в Украйна- ти наистина ли искаш руснаците да победят там и да направят още една васална на тях държава? Ти сериозно ли? Акъла ми не го побира как си си въобразил, че една победа на Русия в Украйна е добра за света, за Европа, за родината… за тебе. Направо ти се дивя на гледната точка…
Както казах, не ми е работа затова не очаквам да ми отговориш- ама просто споделям така отстрани… баси кви хора имат дето не си знаят интересите…
Ами да, искам. Като гледам какво вие, краварите, правите с държавите по света- трябва да има някакъв баланс все пак. А Европа я пиши бегала, ще стане като в Южна Африка и тука, само още малко маймуняци да дойдат.
Ако не ми вярваш, чек аут историите на Родезия, Зимбабве, Мозамбик, Хаити...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
nickstorm написа:А Европа я пиши бегала, ще стане като в Южна Африка и тука, само още малко маймуняци да дойдат.
То тоя проблем не е изолиран за Европа и западния модел, Русия също има сериозен проблем с "маймуняците". Ама това са нормални процеси, като намаляват ресурсите, няма препитание, вода, храна... Ясно е, че ще има глобален рестарт в един момент.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
nickstorm написа:alx написа:Абе колега- не че ми е работа, ама чета ти мненията за войната в Украйна- ти наистина ли искаш руснаците да победят там и да направят още една васална на тях държава? Ти сериозно ли? Акъла ми не го побира как си си въобразил, че една победа на Русия в Украйна е добра за света, за Европа, за родината… за тебе. Направо ти се дивя на гледната точка…
Ами да, искам. Като гледам какво вие, краварите, правите с държавите по света- трябва да има някакъв баланс все пак. А Европа я пиши бегала, ще стане като в Южна Африка и тука, само още малко маймуняци да дойдат.
Ако не ми вярваш, чек аут историите на Родезия, Зимбабве, Мозамбик, Хаити...
Колега, чакай да те питам- от държавите които Русия е спонсорирала- в коя искаш да живееш и работиш? Аз също -одобрявам- някои позиции на руското правителство- примерно тези които заздравяват личността и класическите ценности в едно семейство… стара школа съм и уок изпълненията ми идват в повече със сигурност. Но, всичко останало е леш. Говоря редовно с руснаци и определено не искам техния живот и общество- хем са хора “по-така” и напред с материала. Писал съм го и преди.
Ако трябва да избирам къде бих живял аз лично - не бих избрал държава по руския модел. И като гледам и ти не живееш с Русия или Северна Корея или Иран.
Повечето хора които залитат към Русия просто не са седнали е на си задали тези въпроси и отговорили честно.
За европата- съгласен. Тоталната щета тепърва ще излиза на яве… мача там е свирен. Бях миналия месец в Албиона и в Холандия по бизнес. Критичната маса там е стигната. Местните продто не го осъзнават още. Прочети Корана- там всичко е написано за какво се случва.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Може би в България иска колегата да живее ?!!Колега, чакай да те питам- от държавите които Русия е спонсорирала- в коя искаш да живееш и работиш?

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:Може би в България иска колегата да живее ?!!Колега, чакай да те питам- от държавите които Русия е спонсорирала- в коя искаш да живееш и работиш?
Разбира се. Няма лошо. Но аз говоря за дългата игра- ако повече хора са като него родината ще завие към Русия. Ако повече хора са като мене примерно- ще завие към Запада. Средно положение няма за нещастие защото двата полюса са -много- силни и п рано или късно ще “залепнеме” към единия или другия. Та въпроса ми беше- към кой иска да се ориентираме?
Нещата са сложни, но разтеглено във времето са… прости. И така.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Яснооо...значи избираш Европа - получаваш Мърика ... ?!! 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
alx написа:Jordana написа:Може би в България иска колегата да живее ?!!Колега, чакай да те питам- от държавите които Русия е спонсорирала- в коя искаш да живееш и работиш?
Разбира се. Няма лошо. Но аз говоря за дългата игра- ако повече хора са като него родината ще завие към Русия. Ако повече хора са като мене примерно- ще завие към Запада. Средно положение няма за нещастие защото двата полюса са -много- силни и п рано или късно ще “залепнеме” към единия или другия. Та въпроса ми беше- към кой иска да се ориентираме?
Нещата са сложни, но разтеглено във времето са… прости. И така.
Сега ще ти скочат 100 човека да ти обясняват, как ще сме неутрални....Пък ти им обяснявай, че нито запада нито изтока ще ги пита за мнение...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti