Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
12%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
2
2%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
12
14%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 86
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Re: Мотористите във форума!

Мнение от dhtj » 22 Юни 2025, 16:26

dhtj написа:Днес смених първото масло на ямахата, 1000км съм минал, засега нямам оплаквания. След като завъртях държачите на кормилото вече се измести по-напред и мотора не се вдига толкова лесно и спря да си клати предницата при пълна газ.
И по-удобен го чувствам така, въпреки че все пак си остава малко висок.

Играя си с настройките на окачването от няколко дни, втвърдяване на rebound-a отпред още повече стабилизира предницата. Супер е моторчето така, като си го нагласих по мене, страшна играчка. Обмислям и един лек тунинг по генерацията, ще споделя като има развитие. :D

Лошото е че нещо почвам да му свиквам на силата, дано не ми омалее до края на сезона, че ще се ядосам и ще си купя един h2r накрая, да ме плаши всеки път като седна на него :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 22 Юни 2025, 17:43

Отивай на пистата да разбереш колко не можеш... :ok:
Е мен днес един колега с роял хималаян от новите ме задмина като пътен знак по завоите от Мухово посока Ихтиман.
Ама си знаеше човека завоите явно...или поне така се надявам де....по-малко да ме е срам от мен си. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 22 Юни 2025, 18:03

Е сигурно не мога да направя 52 градуса lean angle, но не усещам и нужда да го правя по пътища с чакъл и каруци. :lol: За сметка на това оборотомера и скоростомера си ги пълня редовно на всичките мотори, включтелно и на цбра, без да се имам за голям карач. :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 23 Юни 2025, 6:48

В събота дебютирах на ретро съборите, и то в родно Търново. :bchug:

Messenger_creation_3A22C800-F829-4BF5-B48C-44F16C10148B.jpeg

Имаше представител на Royal Enfield, та вече и на живо видях 650 кубиковия им чопър. Честно казано, доста ми допадна визията на мотора на живо, също както и на снимки, че ми излиза на реклами от месеци. Но както беше на централната стойка, седнах на него и усещането, което имах, беше че съм на нещо много голямо. :dunno: Някак не се усетих като да мога комфортно да карам такъв мотор, въпреки че не е нещо огромно, но така го усетих.

А бяха го обявили на цена от малко под 13 хиляди, с около 3000лв по-малко от цените в сайта на Royal. Не съм гледал как да цените на другите марки за чопъри, но ми се струва не лоша, валидна е до края на месеца.
Messenger_creation_7424D5CA-B474-4DDC-B8AE-8590E8A9317E.jpeg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 23 Юни 2025, 15:09

В тая кубатура по-добре кавазаки ако се гледа да е ново.
Утре ще има някой да го купи,а с рояла трудна работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 24 Юни 2025, 10:25

Кавазаки в момента имат някаква драма с 600 цц двигателите, но мисля, че засяга само ZX6R 24/25 г. Проблем с основни лагери.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 24 Юни 2025, 15:30

Аз продължавам лека полека с дребните модификации и мотора става дооста по-приятен за каране и возене. След това на седалката, днес ми пристигнаха адапторите за повдигане на кормилото - 30 мм нагоре и 22 мм назад. Монтирах ги сутринта от мерак, макар че ще повторя монтажа да пооправя разни кабели и да сложа син локтайт на болтовете. Стойката ми в момента е наистина прав като пирон на мотора и усещам веднага натоварването в кръста и корема, което за мен е по-добрия вариант от болките в рамената. Не усетих осезаема разлика в управлението по завои, та за сега съм доволен. Тея дни ще монтирам и един 3D принтиран кит за повдигане на седалката в предната част (една от причините, поради които махнах МТ-то беше, че седалката има брутален наклон напред и винаги си balls to the tank, което си е доста гадно. За жалост и Tracer-a го има тоя проблем, но добрите хора са измислили планки, с които се повдига отпред седалката 8 мм и казват, че върши чудеса) та ще го видим и него тея дни.
Също така си чакам и новата слюда (MRA Vario). Още плача за 330-те лева, дето дадох за една пластмаса, ама казват, че е най-добрата за модела. И най-красивата де.
И не на последно място, поръчах си една помпа на батерия да допълни кит-а ми от фитили, ако случайно спукам гума някъде на майната си.
И най-накрая си купих лятно яке за мотора, което чакам и то да дойде.
Абе, шибано хоби като цяло, то и риболова е скъп, и дроновете и те (преди 2 дни строших единия, и за него чакам части сега), ама да сме живи и здрави :mhihi:
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 24 Юни 2025, 21:43

Spit-Fire написа: Абе, шибано хоби като цяло, то и риболова е скъп, и дроновете и те, ама да сме живи и здрави :mhihi:

Викаш шибано хоби. И аз днес взех нова модуларна каска Shoei Neotec 3 с интерком Sena SRL3 и дадох близо 1900 лева с отстъпките. Излязох на оковръстното и врътнах една обиколка, че беше жега да видя как е новата каска. На първо четене нещо не съм много впечатлен. Уж казват, че била тиха, ами нещо не ми струва хич тиха. Не знам моята глава ли е крива или слюдата на мотора нещо ми набива вятъра отдолу във врата под каската, но пак си има свистене. Интеркомът и той нещо ми се струва, че се ебава. Радиото му както свири и през 3-4 минути губи за по 2-3 секудни честотата и пак се връща. Ъпдейтнах фърмуера има нъцки. Утре ще се разровя в настройките пък да видим. В интеренет четох по форумите теми от преди 10 години, че SENA имали проблем с радиото на интеркомите си. Ако не може да се оправи директно отивам и им връщам каската с интеркома. Някой ще каже за какво ти е това радио, е ми аз обичам да си слушам радио, пък и като давам 600 лева за интерком очаквам да работи на 100%, а не още от първия ден да се боря с детски болести и да търся решение на проблема в интернет с дни наред.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 25 Юни 2025, 0:04

gromovich написа:Не знам моята глава ли е крива или слюдата на мотора нещо ми набива вятъра отдолу във врата под каската, но пак си има свистене.

Два варианта има за тест.
1. махаш слюдата
2. изправяш се докато караш, да се повдигнеш над въздушния поток, който създава слюдата... ама гледай да е с някаква културна скорост, нали :lol:

И аз така, докато карах GS-а си мислех, че каската ми е шумна, но като почнах да карам хорнета със същата каска и разбрах, че проблема бил във слюдата на GS-a.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 25 Юни 2025, 8:24

На някой модели каски Скорпион има една система Air fit която чрез помпичка ти надува падовете около бузите. Бях скептично настроен, но след доста тестове с и без надуване мога да потвърдя, че това нещо има голямо отношение за шума. Да не казвам, че с 50%, но поне 30/40% шума намаля. Ако каската не е подбрана правилно като размер също може да е проблем.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 25 Юни 2025, 8:35

slatanic написа:В тая кубатура по-добре кавазаки ако се гледа да е ново.
Утре ще има някой да го купи,а с рояла трудна работа.

Май хич не съм за тая кубатура - все още. Стори ми се доста тежък и голям за моите възможности. Но колегата го хареса и даже ходи да го пробва с жена си, та може и да си вземе един.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Юни 2025, 8:51

А защо просто не карате с тапи?

Хубавата каска за мен е тая, която ти пази главата. Гледам там Шарк или пък какво носят на главите си тия в Мото ГП например (с едно наум за рекламния интерес там). Ако ми е удобна и е сигурна - купувам.

А шумът се лекува с тапи. В града всяка каска, която съм имал става. При високи скорости, вероятно няма или почти няма каска, която да е достатъчно тиха, че да не уврежда слуха при продължително каране.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dhtj » 25 Юни 2025, 10:41

frizzante написа:На някой модели каски Скорпион има една система Air fit която чрез помпичка ти надува падовете около бузите. Бях скептично настроен, но след доста тестове с и без надуване мога да потвърдя, че това нещо има голямо отношение за шума. Да не казвам, че с 50%, но поне 30/40% шума намаля. Ако каската не е подбрана правилно като размер също може да е проблем.

Kaрам такава каска от две години... и не съм се сещал да я пробвам с надути бузи... :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 03 Юли 2025, 21:52

Здравейте, колеги,

Имам намерение да поставя алуминиев топ бокс 65л на ямахата. Имате ли отзиви относно китайските стават ли за нещо. Или препоръчвате да търся втора ръка/нов някоя марка?
Какво ви е мнението за дисаги спрямо куфара?
Планирам 1-седмично соло пътуване и в краен случай, ако не взема нищо ще се слагат мрежи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 04 Юли 2025, 10:56

Какъв е мотора? Аз винаги съм бил привърженик на меките чанти, особено за страничен монтаж (пък и за топ), защото те заемат обема, с който са пълни, докато куфарите, дори празни, заемат обема, с който са произведени. Освен това, малко съм скептичен за китайските неща, особено куфарите... Виждал съм невероятно неща с пластмасови куфари и ... Аз не бих!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата