проблем с дронаджия (оператор на дрон)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: проблем с дронаджия (оператор на дрон)

Мнение от Jordana » 02 Юли 2025, 19:53

В УСАто тия дронове са забранени за отстрел , могат да те чарджат доста солено за стрелба по дронове . Без значение с какво е свален дрона , собственика ще ескалира агресията щото ще смята че е прецакан без основателна причина . Затова няма смисъл да се занимава човек с дрона , по добре направо със дронаджията да се изчистят нещата . Ама не с рехави предупреждения и кандърми а трябва да се подходи твърдо един път , и ако не спре дрона изчезва пък да ходи да се жалва на когото иска .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 02 Юли 2025, 19:57

Аз пък мисля, че на всеки му е неприятно да му се прави забележка и повечето хора ще разберат намека, дори и само при въпрос какво/защо го правят, понеже не искат да ескалира до истинска забележка. Има някакъв едноцифрен процент боклуци, дето забележката ще я приемат, като нападка, за това там искаш да си особено внимателен. Целта е да спре проблема, без никакви последствия за теб, както е честно. Комуникация трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 02 Юли 2025, 20:01

Ха, имал съм същият случай. Достатъчно е само два пъти да насочиш пушката към дрона /без да стреляш/ и повече няма да имаш проблем :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 02 Юли 2025, 20:54

Днес не се е появявал дрона, а дронаджията е явно в неква отпуска, че пуска Фреди Меркюри и Скорпиънс, но не високо, приемливо.А бе да не би да чете тук форума и да си е взел бележка?
Сега сериозно - както и по-горе споменах, появи ли се , ще ида да говоря, не вземе ли бележка ще има филма "преброяване на дивите зайци".А също идеята с майтапа е идеална да му подхвърля, че случайно падне ли в моя двор (например поради високо атмосферно налягане и изведнъж липса на подемна сила) остава за мен :bang: :mhihi:
В САЩ може и да е така с дроновете не споря ама пак за там съм чувал, че частната собственост е неприкосновена и набараш ли вътре гнидата в някои щати можеш да си я очистиш (вярно едно е на приказки, ама са много чувствителни там на тема лично пространство), така, че САЩ в моя случай не е меродавен пример. А и там предполагам подадеш ли жалба в някоя институция меко казано ще действат осезаемо по-бързо отколкото тук, еле пък ако имаш снимки, видео, доказателства.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Юли 2025, 22:24

В Щатите дроновете се смятат за летателни апарати. Стрелбата по тях е федерално престъпление.

Обаче, може да се оплачеш на FAA тука и много бързо му идват на гости на оператора ако го разберат кой е.

https://faadronezone-access.faa.gov/#/
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 тдс
Мечтае да кара: настрани
Детайли за колата: Само шпер.

Мнение от mitio ochite » 02 Юли 2025, 22:39

Стряляй го тоя дрон с няква пушка, какво го мислиш, гледай да не е от твоя имот.Не сме в Америка, достатъчно проблеми си имаме и без това да се занимаваме с дронове!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 02 Юли 2025, 23:17

И мен първата ми реакция е да го гръмнеш, понеже най би ми харесало на мен си, но не е това правилния начин. Пробвай с разговор, но не с най-милия ти тон, че ако е някой дебил ще си каже - тоя е смотан ще му се кача на главата. Иначе и най-обикновена пушка под 10J ще го смъкне ако го гръмнеш "правилно"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 03 Юли 2025, 7:08

c04 написа: Пробвай с разговор, но не с най-милия ти тон, че ако е някой дебил ще си каже - тоя е смотан ще му се кача на главата. Иначе и най-обикновена пушка под 10J ще го смъкне ако го гръмнеш "правилно"

Чакам го само да се появи над имота ми и скачам без значение дали е 6 сутринта или 9 вечерта, ясно е- първо ще има дипломатичен разговор с лека нотка на заплаха, няма ли резултат, проверих има турски въздушни пушки от по 150-200 лева, свалям го отма пък да се жалва на арменския поп, някой колега спомена и само да насоча пушката към дрона, ако записва или гледа в реално време има вероятност да се омете, но това са само предположения.
Както и да е - ясно ми е вече как да процедирам, чакам го само да се появи. Бих искал да благодаря на всички ви за отделеното време и конкретни и адекватни съвети.

Бъдете здрави. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 03 Юли 2025, 7:20

С камък не можеш ли да го нацелиш?

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Юли 2025, 7:25

Може, ама може и да прави керемиди, прозорци или нещо по-лошо след това :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Юли 2025, 8:23

От друга страна, нали най-доброто е да говориш с този индивид, дето пуска дрона, но може да опиташ и с маркуч в вода :mhihi:
Аз имам едно много яко устройство с батерии, което засича движение и пуска много силно вода (в зависи от налягането на водопровода), направо си е като някаква ПВО, ако го качиш на високо и засича движение.
Бях го качил на един покрив на склада да ми пази черешата от пилета и направо ги "пръскаше" в буквалният и преносният смисъл :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 03 Юли 2025, 9:10

nov написа:BMW _POWER, изключително резонни въпроси -къща в малко планинско селце с изкл.кротки и спокойни хора, купуват се къщи от млади семейства от София,Пловдив, Стара Загора

Kъде е това място, егати аз продължавам да си мисля че всичко живо се мести в градО не обратно

Е.Димитров, я дай снимка да го видим
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 03 Юли 2025, 9:21

barabqga написа:С камък не можеш ли да го нацелиш?

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

Не, не е ясно какво и кого мога да нацеля , има и къщи и хора наоколо и твърдо не е опция.

Е.Димитров написа:От друга страна, нали най-доброто е да говориш с този индивид, дето пуска дрона, но може да опиташ и с маркуч в вода :mhihi:
Аз имам едно много яко устройство с батерии, което засича движение и пуска много силно вода (в зависи от налягането на водопровода), направо си е като някаква ПВО, ако го качиш на високо и засича движение.
Бях го качил на един покрив на склада да ми пази черешата от пилета и направо ги "пръскаше" в буквалният и преносният смисъл :mhihi:

И това е интересно с водата, ама си мисля, че с въздушната пушка, ще имам значително по-голям обхват.

"Kъде е това място, егати аз продължавам да си мисля че всичко живо се мести в градО не обратно"

Вдън гори тилилейски. Местят се в града тези, които нямат опция за добра работа или развитие в провинцията (за което не ги обвинявам разбира се), има пък други, които не могат да живеят без големия град и няма опция да заживеят на село, има обаче една група хора, които могат да си позволят да живеят на село - не само финансово, могат да работят дистанционно или селото е на няколко км от по-голям град и работят в него. Аз съм учил,живял и работил в София над 10 години и истински се надявам да не ми се налага да се местя там, казвам моята гледна точка. Едва издържам, като се налага да ходя на разни обучения,семинари или срещи по работа там. Наистина незнам хората, които живеят НА София, а имат възможност да се преместят в някое село (разбира се при съответните подходящи условия - не да заживееш в землянка и с тоалетна на двора и баня) не го правят? Разбира се има и много други фактори, жена,деца, детски градини, достъп до адекватна медицинска помощ, инфраструктура, интернет и т.н. Но все повече хора забелязвам и то млади, дори много млади започват миграция към селата, при нас имотите се вдиганаха неимоворно много, но пък и живна местния "бизнес" - едно две магазинчета, вече може в едното дори да се плаща с ПОС терминал, селото е чисто и в прекия и в преносния смисъл. Е има чат пат някой дронаджия, но не е болка за умиране :mhihi:
И да ................ зимата не става за екс драйв, не може да окряка там. Или ей ви ди на Зубаро или Куатро или минимум 4х4 на Тойота/Хонда, макар, че съседите драпат с едно Клио 2002 и няма назад тоя въшкарник (това лирично отклонение, без цел заяждане) :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Юли 2025, 12:11

ivanski_2 написа:
nov написа:BMW _POWER, изключително резонни въпроси -къща в малко планинско селце с изкл.кротки и спокойни хора, купуват се къщи от млади семейства от София,Пловдив, Стара Загора

Kъде е това място, егати аз продължавам да си мисля че всичко живо се мести в градО не обратно

Е.Димитров, я дай снимка да го видим

Имам клип даже, само да го намеря
Намерих го.
Стар е клипа, при тестове на село, ама се вижда скоростта :mhihi:
От долу е датчик за движение и контролера с батериите

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Юли 2025, 15:02

Дойде време пак да обучаваме соколи да трепят летящи твари, този път дигитални. :mhihi:
Няма какво да говориш с този, нормален човек нямаше да прави това ВСЕКИ ДЕН почти. С ненормален няма да се разбереш, ще те помисли за шматка и че го умоляваш като Бог. Една качулка на главата и го сваляш, да върви да докаже, че си ти. Законово нищо няма да постигнеш освен ако този не се уплаши от законови последици. Което ме съмнява. Как ще докажат, че дрона е негов? Ще организират спец акция по залавянето му ли? Много надценявате нещата със законовата история. Ако беше къща на някой власт имащ да, ама за нас плебеите няма кой да се разправя. Вземи си един дълъг прът от тези с които мангалите брусят орехи и го сваляй. После го вземи и го изгори или го хвърли в някой контейнер като го направиш неизползваем във всички случаи. Скачай с двата крака върху тая гад докато спре да пука пластмасата от чупене, хем ще ти хареса усещането.
Аман от нагли създания по тази земя. После ако си купи нов, пак.
Сигурен ли си,че никой няма лично отношение към теб или жена ти? Струва ми се много тъпо така някой да прави редовно без причина. А някой му трябва много малко за да почне психически тормоз, дори една забележка на пътя. За мен безпричинно това е абсурдно, просто човека или е много тъп, което само потвърждава, че няма да се разбереш с него човешки, или нещо изследва. Не знам, вероятно е много тъп. А тъпотията е най-лошото. Тя идва с всички бонуси в един момент ако е дори леко нагъл човека.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата