проблем с дронаджия (оператор на дрон)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: проблем с дронаджия (оператор на дрон)

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2025, 16:18

Колега, има редица лични въпроси, които ще ти дам като пример и не държа да ми отговаряш на тях. Ако го направиш на себе си и решаването на проблема може да дойде сам.

Не казваш, а и не искам да знам, в кое село е къщата.
Ако си "любовчия", някой може да те следи.
Ако си стъпил "настрани", може дори и полиция, данъчни и т.н. досадници. Допреди време снимаха с хеликоптери.
Спомни си, дали си имал проблеми със съседи. Някой може просто да те дразни. И не е нужно, да е било наскоро. Отмъщението се консумира студено :!:
Какво държиш в двора си. Хубава кола, скъп мотор, атрактивно АТВ...
Дечурлига (а и не съвсем) съседчета, които просто да си играят без никакъв умисъл. Дори да не им минава през главите, че досаждат.
Изчакай и виж в каква посока се изнася дрона. Може да откриеш оператора. Понякога две-три спокойни думи имат повече ефект, отколкото конфронтация и използването на всякакви видове оръжия :ok:

Замислих се, как се променят времената. Едно време във форума имаше само ножари и нинджи. Днес оръжейни специалисти, запознати с ПВО, експерти по антидронова защита...

Технологии, какво да правиш :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 02 Юли 2025, 16:22

Е то колегата каза, че го знае чичака кой е - явно просто не е конфликтна личност.
Не може, а и не трябва, всички да са нинджи, да еват по 3-6 часа, докато инвестициите им растат с няколко процентни пункта всяко денонощие.
И колкото по-рано започнем да си решаваме проблемите по цивилизован начин, толкова по-скоро може и да се цивилизоваме...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 02 Юли 2025, 17:02

Кажи , че е някакъв руснак и тренира нещо с дронове и гледай какво става после :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 02 Юли 2025, 17:15

Е.Димитров написа:Кажи , че е някакъв руснак и тренира нещо с дронове и гледай какво става после :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хахахахаххахааххаххахаха това е много добро.

112: "Здравейте комшията който говори на руски и крещи нещо от сорта че това са руски територии и е време за отмъщение, вдигна някакъв дрон и го насочва към двора ми, изглежда ми че носи нещо с него, благодаря "

После си вземи пуканки :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 02 Юли 2025, 17:38

BMW _POWER, изключително резонни въпроси -къща в малко планинско селце с изкл.кротки и спокойни хора, купуват се къщи от млади семейства от София,Пловдив, Стара Загора - много възпитани млади хора, разкарват си децата , поздравяват, и т.н.
Не съм от любовчиите (не карам БМВ) - харесват ми, но не съм дорасъл за тия автомобили, ползвам къщата за лятна резиденция, нямам скъпи АТВ та , нямам скъпа кола, нямам фирма или компания, плащам си всички данъци редовно, старая се ако не мога да помогна, то да не навредя.
Мисля си, че нямам никакви врагове, а относно дронаджията -съсед през 2 къщи по диагонал, но е от нашия край, купи къщата преди две години и я стегна.Мисля си, че не осъзнава въобще, че прави проблем с този дрон....или му липсват първите 40 години възпитание.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Юли 2025, 17:52

За съжаление заради такива примати страдаме ние дето сме изрядни и спазваме всички изисквания за летене :banghead:

Ако бях на теб първо бих бил любезен и да пробвам с нормален разговор като му обясниш, че не си окей с тия зависвания над къщата ти (които сами по себе си са против правилата за летене).
Ако не помогне: правиш клипове и снимки на няколко отделни случая и го почваш по каналния ред: оплакване в РПУ, 112 и най-вече ГД ГВА, би трябвало да остане “доволен” :bchug:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Юли 2025, 17:57

nov написа:Здравейте,

Реших да питам тук за съвет с един все по-често повтарящ се проблем.

Селска къща с двор 700м2, тиха сутрин 5:40, чува се гадно жужене - будя се поглеждам през прозореца, на височина около 7-8 метра над къщата седи дрон, бръмчи си така 10-15 минути без притеснения, на втория ден пак така сутринта, на третия ден пак така , само , че накъмто 20:00 вечерта. Аз съм търпелив човек, но като ми влязат с бутонките в личното пространство започвам леко да завирам.
Снима частна собственост, без мое разрешение, буди ме 2 пъти - знам кой го командва и откъде, сещам се за две решения - Флоберка за летящия обект и респективно сваляне или увреждане до степен колкото да си го прибере обратно, но да не може да го ползва повече или лична среща с операторчето идиот?

Търпя ли някакво законово наказание ако сваля бръмчащото нещо, при условие, че ми влиза в личното пространство, снима без мое разрешение и ми смущава съня?
За физическата саморазправа - ясно.

Какво мислите по въпроса?

В никакъв случай не го стреляй с огнестрелно защото не знаеш къде ще падне после куршума. По принцип се избягва стрелба ако не знаеш къде ще спре куршума- особено ако стреляш под някакъв ъгъл отдалечаващ се от земята. Да не говориме, че може и да не го уцелиш от първия път и тн.

Аз лично бих отишъл при човека които го кара и бих се разбрал да не се случва повече. Ако се случи- въздушна пушка и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Юли 2025, 18:00

BMW_POWER написа:Замислих се, как се променят времената. Едно време във форума имаше само ножари и нинджи. Днес оръжейни специалисти, запознати с ПВО, експерти по антидронова защита...

Технологии, какво да правиш :ok:

Разсмя ме … :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nov » 02 Юли 2025, 18:04

Въздушната пушка огнестрелно оръжие ли се води с тия аматьорски чашки?
Ще говоря първо, ако не хване ред няма да търся институции, няма никаква файда, ще се снабдя с въздушна пушка или лазера, който спомена един колега и действам. С уродите трябва да се действа уродливо и твърдо пък да дойде да си го вземе от мен, като падне в моя двор.
Благодаря ви колеги за бързите съвети и насоки, ще пиша за развръзката задължително, когато и да е това.
Не желая семейството ми да бъде притеснявано в моя си имот, нали знаете англ.приказка "моят дом е моята крепост"?

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 02 Юли 2025, 18:07

Аз първо бих го питал защо го прави и зависи какво отговори, ще даде посока на реакцията ми. Може да го прави за добро, да пази квартала от черни пантери, примерно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Юли 2025, 18:19

Може би трябва водача на дрона да бъде гръмнат със съчма в задника , а не дрона .. :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Юли 2025, 18:27

nov написа:Въздушната пушка огнестрелно оръжие ли се води с тия аматьорски чашки?
Ще говоря първо, ако не хване ред няма да търся институции, няма никаква файда, ще се снабдя с въздушна пушка или лазера, който спомена един колега и действам. С уродите трябва да се действа уродливо и твърдо пък да дойде да си го вземе от мен, като падне в моя двор.
Благодаря ви колеги за бързите съвети и насоки, ще пиша за развръзката задължително, когато и да е това.
Не желая семейството ми да бъде притеснявано в моя си имот, нали знаете англ.приказка "моят дом е моята крепост"?

Не се води огнестрелно оръжие защото не ти трябва разрешително до колкото знам. А чашката е достатъчно силна ако го уцели да му нанесе поражения достатъчни, че да падне.
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2025, 18:32

nov написа:...Мисля си, че не осъзнава въобще, че прави проблем с този дрон....или му липсват първите 40 години възпитание.

Ако си падаш по спорта, ето ти идея. Вземи си и ти един дрон и го пусни да "виси" над неговата къща :mhihi:

С времето хората масово изкукуригваме. Започваме да правим бели, без да се замисляме, че можем да причиним нещо на някого от околните. Аз бих поговорил с комшията и на майтап ще му кажа, че падне ли в моя двор, остава си там. А може да го избъзикаш, че започвате "дронова" война. Ще докараш твоя и ще видиш над него. Все си мисля, че ако го изкараш на майтап ще е по-добре, отколкото да се влиза в някакви студени или горещи междусъседки разправии.
Изборът е твой!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Юли 2025, 18:44

BMW_POWER написа:
nov написа:...Мисля си, че не осъзнава въобще, че прави проблем с този дрон....или му липсват първите 40 години възпитание.

Ако си падаш по спорта, ето ти идея. Вземи си и ти един дрон и го пусни да "виси" над неговата къща :mhihi:

С времето хората масово изкукуригваме. Започваме да правим бели, без да се замисляме, че можем да причиним нещо на някого от околните. Аз бих поговорил с комшията и на майтап ще му кажа, че падне ли в моя двор, остава си там. А може да го избъзикаш, че започвате "дронова" война. Ще докараш твоя и ще видиш над него. Все си мисля, че ако го изкараш на майтап ще е по-добре, отколкото да се влиза в някакви студени или горещи междусъседки разправии.
Изборът е твой!

Всъщност това е най- доброто предложение. На шега ама бий самара да се сети… магарето…

Винаги, винаги първо с добро… защото както казаха колегите народа е изтрещял масово и често хората не осъзнават, че влизат на някого с бутоните напред…
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 02 Юли 2025, 19:38

Подкрепям, народът масово е изтрещял и е станал дебилен, до такава степен, че въобще не се усеща, а и не му пука, че докато си прави кефа пречи на останалите. Кофтито е, че такива дебили като му кажеш, че пречи първо трудно схваща намека и смисъла на казаното. След като го погледнеш убедително, кимнеш и кажеш "ахъ" почва да се сърди, а в крайна сметка може и да агресира.
Нормалният човек си дава сметка за последствията от действията си и се старае да не пречи на заобикалящите го.
Аз по принцип винаги съм казвал, че дебилът не разбира от намек и там трябва да се действа с "едрия брус". Понякога си казвам "добре, че Господ не ме е дарил със завидна физика иначе що правосъдие до сега да бях раздал"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата