X5 G05 - комфорт на седалките?
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
X5 G05 - комфорт на седалките?
Интересно ми е да разбера мненията на други хора, ползващи такива коли.
От известно време карам Х5 фейслифт с комфортни седалки, кожа мерино + обдухване без масаж.
Единствената ми забележка към колата са въпросните седалки - имам чувството, че основата е прекалено малка и тясна и ми притиска бедрата навътре, а не съм висок и съм под 80кг. Гърбът/облегалката са ОК. Определено при G05 ми липсва комфортът на седалките в сравнение с по-старите модели. Не е болка за умиране, но си е минус.
Та, какви са вашите усещания по въпроса
От известно време карам Х5 фейслифт с комфортни седалки, кожа мерино + обдухване без масаж.
Единствената ми забележка към колата са въпросните седалки - имам чувството, че основата е прекалено малка и тясна и ми притиска бедрата навътре, а не съм висок и съм под 80кг. Гърбът/облегалката са ОК. Определено при G05 ми липсва комфортът на седалките в сравнение с по-старите модели. Не е болка за умиране, но си е минус.

I love the sound of V8 in the morning...
Re: X5 G05 - комфорт на седалките?
Аз не съм усетил дискомфорт или притискане от седалката (и при мен е комфортен салона, и аз съм 80кг), но в интерес на истината поне визуално комфортния салон на G05 ми изглежда по-малък от комфортния на Х6 Е71, която продадох, но още я виждам, та може и да има нещо такова. Мисля, че страничните опори на самата седалка са по-изразени (вдигнати) отколкото на Е-серията.
Според мен ще свикнеш рано или късно със седалката

- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
При БМВ от край време комфортните седалки всъщност са много некомфортни, за това за мен спортни седалки си е задължителна опция.
- msi200
- ентусиаст
-
goppe написа:
Свикнах и вече, даже имам няколко пътувания по 8-9 часа, но това не я прави по-удобна

Jorixa написа:При БМВ от край време комфортните седалки всъщност са много некомфортни, за това за мен спортни седалки си е задължителна опция.
По субективни усещания, спортните седалки са още по-зле и нямат обдухване. На други хора пък са им ОК...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Аз пък нарочно не си взех седалки с обдухване щото по американските форуми навсякъде пишеха че не били изобщо комфортни и честно казано тея седалки дето са в колата сега са си доста комфортни. На предното ми Е70 бяха като фотьойли ама по дървени 

Спортните седалки поне при Е поколението бяха значително по-твърди за седене отколкото комфортните. Не знам при G ser как е, не съм имал досег с двете, за да сравня. Чисто визуално виждам, че спортните са с по-ясно изразени странични опори, което пък прави слизането по-неудобно в градски условия и ежедневно ползване...
На обдухването визуалният му минус е, че с времето кожата стои напукана и износена заради перфорацията, това съм забелязал. За неудобство спрямо без обдухване - не съм усетил разлика.
На обдухването визуалният му минус е, че с времето кожата стои напукана и износена заради перфорацията, това съм забелязал. За неудобство спрямо без обдухване - не съм усетил разлика.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
msi200 написа:Интересно ми е да разбера мненията на други хора, ползващи такива коли.
Не си само ти - седалките категорично не са оптимални за повече от 5 часа път.
Аз съм с пре-фейс Г05 с комфортен салон, с надуване на страници на облегалката (и перфорация на централната част) .Първоначално много ми харесаха, но като ходих до Тирол, направо откачих. Опората за гърба е перфектна, но нещо са оакали в седалищната част - образува се ръб по средата на дължината на краката и както ксзваш си е тясна - реално седиш на страниците. За 3-4-5 часа не се усеща, но ако удариш 8-10 часа е много дразнещо. Частично си го решавам като прибера "езика" на седалката, но изобщо не се връзва с цялостния супер комфорент характер на колата (с въздушно съм). За сега не ми е болка, защото не карам много извън БГ, на море ходя с парадния автомобил и така. Но ако ми трябваше кола за пътуване из Европа, само заради седалките бих подминал G05, както само заради седалките не взех актуалния Супърб (там вече е супер трагедия, още след 20 минути започва да дразни на хълбоците).
Ако има значение аз съм 1.87м и 100кг (98-103), без чак толкова много лой на задника. Чувам много теории за седалкияте и че аз съм дебел, но факта си е че базовата седалка на F10/11 и тази на Ягуара са ми много по-удобни за какъвто и да е път.
- msi200
- ентусиаст
-
acho.rs написа: ...Опората за гърба е перфектна, но нещо са оакали в седалищната част - образува се ръб по средата на дължината на краката и както ксзваш си е тясна - реално седиш на страниците. За 3-4-5 часа не се усеща, но ако удариш 8-10 часа е много дразнещо...
Точно същото усещам и аз, на предната ми х5-ца Е70 съм седял по цял ден в колата и нямаше такива драми, сега с Г05 трябва да се спира на 2-3 часа щото иначе става зле... язък за иначе комфортните настройки на окачването.
Забелязах, че ако карам на автопилот, положението е по-поносимо. Сигурно защото краката не са постоянно на педалите.
И на познати с такива коли мненията са 50:50, като не зависи от телосложението.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
acho.rs написа:Не че нещо, ама то и в S classa 10 часа ще са си мъка и ще се одърви всеки който кара. Аз нямам никакви оплаквания от седалките в моя самолет, единствено с тоя М пакет и Adaptive M Suspension дет я взех съм доста разочарован как влиза в завоя с 40 мили (64км/ч) и смени 2 ленти, щях да попилея колегите шофьори да се правя на състезател с тоя кютукmsi200 написа:За 3-4-5 часа не се усеща, но ако удариш 8-10 часа е много дразнещоиначе предните седалки поне за мен са ми много по-удобни от на предното ми Е70
![]()
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
msi200 написа:acho.rs написа: ...Опората за гърба е перфектна, но нещо са оакали в седалищната част - образува се ръб по средата на дължината на краката и както ксзваш си е тясна - реално седиш на страниците. За 3-4-5 часа не се усеща, но ако удариш 8-10 часа е много дразнещо...
Точно същото усещам и аз, на предната ми х5-ца Е70 съм седял по цял ден в колата и нямаше такива драми, сега с Г05 трябва да се спира на 2-3 часа щото иначе става зле... язък за иначе комфортните настройки на окачването.
Забелязах, че ако карам на автопилот, положението е по-поносимо. Сигурно защото краката не са постоянно на педалите.
И на познати с такива коли мненията са 50:50, като не зависи от телосложението.
Пробвай да прибереш "езика" който излиза от седалищната част. Малко се оправя положението... На F48 LCI спортните седлаки са пълен потрес, опънеш ли езика, седиш на ръб.
Това с телосложение са глупости. Има донякъде отношение към облегалката, но аз там съм повече от доволен.
10 мнения
• Страница 1 от 1