Море 2025г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Море 2025г.?!...

Мнение от alekangg » 24 Юни 2025, 12:02

Човека каза, до Халкидиките, ама някои не искаме там.
За 10 дни колата е 300-350евро(не 600) и то от сега за другия месец, а тези пари ще се избият от цените на всичко останало спрямо Халкидиките, ако се иде надолу или накрая става едни пари, ама си на много по-хубаво място, което с кола от Бг се стига за ден и половина или два.

Поне пробвай един път, вместо да се нервираш и да обясняваш за селяните.
Аз лично ще ти помогна с лаундж, ако толкова държиш да се докоснеш до батките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 24 Юни 2025, 12:29

[quote="Моджо"][/quote]

Ще обикаляш на близки и далечни места? Искаш да кажеш, че отиваш на почивка за да си караш колата напред-назад и да се тормозиш с трафик, евентуално лоши пътища и възможни аварийни ситуации :kuku:
Аз пък отивам за да се откъсна от всякакви такива неща :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 24 Юни 2025, 12:42

Добре де не ви ли стана ясно, че всеки си има тертип на почивка и е безсмислено да се опитвате(отново) да убедите другите, че вашето е правилното? Аз например в момента си прекарвам почивката някъде тренирайки двуразово ставайки в 6, не ходя на ол инклузив, защото не ям 95% от нещата които сервират там. Преди 10 години беше тотално различно, тогава не си лягах преди 6 и ако съм бил само в една дискотека и съм изпил под бутилка броях вечерта за слаба. След още 10 съм сигурен че отново ще си почивам по друг начин и нещата ще са се променили значително.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Юни 2025, 13:05

Моджо написа:А, да забравих - Някой хора имаме деца...което не ви е ясно какво е, така че...ама за протокола само.

Ей това много променя нещата. Та самолетни билети, ама и всички един до друг, ама и кола под наем, ама и с детско столче, ама и колички да се мъкнат, ама тва-ама онва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 24 Юни 2025, 13:05

b_u_b_o написа:Добре де не ви ли стана ясно, че всеки си има тертип на почивка и е безсмислено да се опитвате(отново) да убедите другите, че вашето е правилното?

Защо задаваш отговори? :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2025г.?!...

Мнение от alekangg » 24 Юни 2025, 13:07

Така де, ти си пробвал и имаш база за сравнение и сам казваш, че някой ден пак ще е различно от сега.
Кой както иска да почива, ама без да е пробвал нещо друго от това което прави с години и да заявява, че другото е зле, не е удачно.
За мен е най-добре всичко си ходят в България или до Халкидиките, че да не развалят услугите по другите места.
Българите плащат и не ги интересува много какво получават.
Ония ден в кръчма в Добринище цените им минават кипърските, ама ядеш боклуци…

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 24 Юни 2025, 13:43

Don_Diego написа:
Моджо написа:

Ще обикаляш на близки и далечни места? Искаш да кажеш, че отиваш на почивка за да си караш колата напред-назад и да се тормозиш с трафик, евентуално лоши пътища и възможни аварийни ситуации :kuku:
Аз пък отивам за да се откъсна от всякакви такива неща :bchug:

Да, точно затова отивам. Да съм на 30 км от Парга и да не идем до там ли ? Или до Ахерон, която е също на 30 км. Или до Лефкада, която е на 50 минути път. М? Айде нема да ходим никъде. Най-близката таверна е на 1.5 км от мястото където сме, нема ода пеш на 35 градуса, я. А повечето таверни са на 2.5 км.
Ми хубаво 300 евро (ама в бг, което не ми върши работа) , 300. Ако имаш излишни 300 евро можеш ми ги дадеш. 300 евро са ми 3 нощувки в повече или гориво да ида и да се върна 2 пъти, че и ще остане даже.
Няма нужда да пробвам каквото и да било, защото само с цената на билетите в една посока ще ида и ще се върна 2 пъти с колата, а може и повече.
Ломджа си го дръж, не ми е изтребвал. Най-близкото летище до мястото е Превеза. Не стига че няма директни полети, а само с прекачвне, ми и цената е 1000++ евра,.Че на мен цялата почивка ми е 1000 евра бре (10 нощувки по 100). До Йоанина е пак с прекачване. Други идеи нещо ?
6 часа + 2 часа по-рано + от летището до мястото още 1 час път + наемането на кола 2. Колко станаха ? С колата са 7,30 часам айде час почивка станаха 8,30. И бензин за 150 лв. , че и ще ми остане даже. Като ми найдеш 4 билета за 150 лв в посока ще си говорим пак. Гърция не е на хиляди киломтери, че да се налага самолет. За далечни разстояния - да. А па за Халкиди е смешно да си със самолет, като през Гоце Делчев няма ни задръствания, ни гявол и си пътуваш съвсем нормално и спокойно.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Море 2025г.?!...

Мнение от alekangg » 24 Юни 2025, 13:49

Така да е, само че местата за които става дума за ходене със самолет са доста по-далеч, Крит, Кипър и други острови, до които имаш два дни в посока с кола и ферибот.
Не знам някой да си помисля за ходене до Халкидики със самолет, все едно София-Пловдив.. на теория може, ама е малоумно

И плажовете нямат нищо общо с тези в Северна Гърция, както храна и цени.

Щом си доволен където си, супер.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Юни 2025, 13:53

Моджо, печелиш :bchug: :bowdown:

Канселирах си почивката в Сицилия и отивам на Халкидики, Парга и Ахерон....даже мисля да взема дроНа и да продавам снимки от него...даже с пари ще се върна :bchug:

ПС: да му се невиди и аутокоректа..каква глупост написа :ranting: :mhihi:
Последна промяна Don_Diego на 24 Юни 2025, 14:42, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 24 Юни 2025, 13:57

Да, за Кипър или Крит, че даже и до Атина - да, там съм съгласен. Ама горе долу до Лефкада самолета е безмислен. Просто е близо или казано иначе - недостатъчно далеч. Вече за 1000++ км - да, там съм съгласен. Тоест разстояния от около 700-800 км, са по изгодни с колата.
След като ми говориш за задръстванията в Кресна, Диего, ще да е близо до ума, че говорим за почивка в Гърция, а не в Сицилия. Или не си съгласен?
Като ще си в Сицилия, какво те интересува има ли няма ли задръстване, та го коментираш , като колата до Сицилия не е алтернатива на полета ? Ама за Гърция е обратното.
Догодина ще съм там , ще направя сравнението лично :))) А междувеременно можеш да ми споделиш евро/вечер. Ако е над 200 - нема смисъл. За четирима!!!! 10 дена!!
Ако искаш да ти дам 3 въдици с такъмите + още 2 - 3 неща да ги носиш в самолета, м (дрехите са отделно)? В колата се събират без проблем.
Да вметна, че догодина в Италия ще сме със самолет. Да видите ,че не съм против летенето.И няма да си нося въдиците :clap: :clap: :clap:
ЕДИТ Това, че не ви е интересно да ходите и да гледате неща, да го коментирам ли ? Че не е много за коментар, честно казано.
Чакам цена за 4-ма, 10 дни, в Сицилия, самолет, с яденето ,с билетите, без посещения на нищо. После ще кажа колко ми струва на мен ( не че не казах), и НЕ НА ХАЛКИДИКИ, това не стана ли ясно ?
Последна промяна Моджо на 24 Юни 2025, 14:27, променена общо 10 пъти
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 24 Юни 2025, 14:04

Don_Diego написа:даже мисля да взема дрога

Сакън, недей! Пази си здравето! :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Юни 2025, 14:50

Поправих го :lol:
От известно време все ми го поправя от дроНа на дрога, не знам защо :mhihi:

Как да не е алтернатива колата? Може ли да стигне до Сицилия - може! Вярно, че сигурно една седмица се пътува ама може да се стигне...като тръгнеш по-рано и ще избегнеш задръстванията, нали така беше :mhihi:

Цени няма да казвам, че ще ми лепнат клеймо :mhihi: Точно този хотел, не е за семейни почивки.
Но в моя защита ще кажа, че съм на голяма промоция, че запазих още ноември месец миналата година :smoke:
Wizz обаче наистина много ме наиграха...яко ми оскъпиха почивката защото трябваше да взема допълнителни нощувки (2 допълнителни нощувки ми струват колкото останалите 2 + 200лв отгоре и още 100евра за трансфер :ranting: ), други полети и като видях, че няма мърдане взех и няколко дни в Рим за финал, та хептен си такова мамата бюджета :mhihi:

Ама нищо де, то отпуската и без тоав свърши, няма къде да ходя повече :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 24 Юни 2025, 15:00

Don_Diego написа:Поправих го :lol:
...като тръгнеш по-рано и ще избегнеш задръстванията, нали така беше :mhihi:

:mhihi:

Да, така беше. Задръстванията в Кресна и Солун (доколкото и ако ги има), пътувайки за Гърция /не за някъде другаде/ и ако те мързи да минеш през Гоце Делчев където няма никакви такива работи, но понеже не е магистрала се пътува малко повече. И самолетна алтернатива, икономически изгодна, няма.
Да предположа ли , че колкото време ще си в Италия, аз за същите $$ ще откарам близо месец в Гръц, м?
Май от там трябваше да се почне колко $ имаме бюджет. Иначе то на Таити /вместо на Никити/ може да идеш, колко му е, стига да има кинта.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 24 Юни 2025, 15:25

Само на море ли ще се почива лятото, да обсъдим к някое планинско/езеро/язовир/гора местенце.

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 24 Юни 2025, 16:02

Златоград - препоръчвам.
Там е базата и всеки ден ходиш нанякъде из Родопите. Нищо не е далеч.
Лани бяхме в https://www.mountainlake-bg.com/
Има хубав, топъл басейн, хотела е като вили...малко яденето е с предварително запазване на маса, ама...
От двете Златоград е по ок. Това ако е по Родопите.
За Пирин знам много места, за Рила - не.
За далеч от цивилизацията и за баровци :)))
https://omayavillage.com/
Между другото Видин е много неглижиран град, а всъщност е много хубаво /запуснат е на места, обаче има потенциал много/...ама не е като да седиш 1 седмица де.
И пак наоколо има къде да се ходи. Алекан да каже, той беше дунавец :)) Ние като бяхме нямаше комари...ама вече беше есента.
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата