Бързи въпроси и отговори за G30
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори за G30
Stan85 написа:Така и така става дума за греди, да питам и аз има ли някой отстоянията на които трябва да се поставят на g31 ?
Тези горе, които написах са според сайта на Тюле, а ОЕМ гредите са 82712347755, ако успееш да им намериш повече информация, аз не успях.
- Stan85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 520xd lci 2016
В реалоем на позиция 6 има парт номер на инструкциите за монтаж.
В нета излиза това, надявам се че е вярно - предната греда се слага на 46см от ръба на надлъжните релси, а задната греда е на 70 см от предната.
В нета излиза това, надявам се че е вярно - предната греда се слага на 46см от ръба на надлъжните релси, а задната греда е на 70 см от предната.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте, може ли някой да каже дали xhp за G-сериите може да се флашва и конфигурира с енет кабел или трябва задължително да е през wi-fi адаптер? Срещнах и двете мнения в нета и не знам кое е вярно.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
goppe написа:Здравейте, може ли някой да каже дали xhp за G-сериите може да се флашва и конфигурира с енет кабел или трябва задължително да е през wi-fi адаптер? Срещнах и двете мнения в нета и не знам кое е вярно.
вземи си mhd адаптер от Лаката , работи с всичко и за всичко... не е скъпо

https://www.facebook.com/LakaShopov
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Мерси и на двамата, явно ще трябва да се закупи и няма да стане с кабел.
goppe написа:Здравейте, може ли някой да каже дали xhp за G-сериите може да се флашва и конфигурира с енет кабел или трябва задължително да е през wi-fi адаптер? Срещнах и двете мнения в нета и не знам кое е вярно.
Другото което забравих да спомена че кутията след като вече бях я флашнал, направих тест с К+DCan кабел с преход към тайп С и с телефона си променях настройките. т.е. Флашвах кутията.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
goppe написа:Мерси и на двамата, явно ще трябва да се закупи и няма да стане с кабел.
Не всички Г серии са със 3-тата генерация на 8hp. Моята я флашнах със MHD адаптера, който реално си е eNet. Ако трябва да я unlock-еш, тоест си със 3-тата генерация, мисля че MHD универсалния няма да ти свърши работа. Като цяло в сайта на xHp всичко е описано много добре. Ако нещо не си сигурен, драскаш им мейл, ще ти кажат най-добре.

AlonsoBest написа:Не всички Г серии са със 3-тата генерация на 8hp. Моята я флашнах със MHD адаптера, който реално си е eNet. Ако трябва да я unlock-еш, тоест си със 3-тата генерация, мисля че MHD универсалния няма да ти свърши работа. Като цяло в сайта на xHp всичко е описано много добре. Ако нещо не си сигурен, драскаш им мейл, ще ти кажат най-добре.
Аз затова споменах, че срещнах разнопосочни мнения за енет кабела.
О това, което ти казваш и това в сайта им:
вероятно означава, че 2ро поколение zf8hp може да стане с енет кабела. Въпросът е да потвърдя, че моята кутия е 2ро поколение... Ще им пиша мейл да видя какво ще кажат.
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
goppe написа:AlonsoBest написа:Не всички Г серии са със 3-тата генерация на 8hp. Моята я флашнах със MHD адаптера, който реално си е eNet. Ако трябва да я unlock-еш, тоест си със 3-тата генерация, мисля че MHD универсалния няма да ти свърши работа. Като цяло в сайта на xHp всичко е описано много добре. Ако нещо не си сигурен, драскаш им мейл, ще ти кажат най-добре.
вероятно означава, че 2ро поколение zf8hp може да стане с енет кабела. Въпросът е да потвърдя, че моята кутия е 2ро поколение... Ще им пиша мейл да видя какво ще кажат.
Да, това е което казвам. Второ поколение няма драма. Флашват си се с eNet. Ако е G30 колата, е със 2-ро поколение и си се флашва с еНет. Ако е G05, както е в описанието ти, колата е с 8HP51, което е вече трето поколение. За него ти трябва D-CAN адаптер. Примерно Thor Wi-Fi е добър адаптер и има доставка до българия през bimmer connect. Ако искаш напиши ми VIN-a на лично да видя с коя кутия си.
П.С: Поправка, сега видях че и MHD универсалния адаптер съм може да се ползва за отключване 3-тото поколение, така че той също ти върши работа.

Да, с G05 2019 съм. Xhp вече ми отговориха, че кутията е 3то поколение и ме насочват към адаптерите, които поддържат:
According to BMW's ETK, your car does have the 8HP51 transmission installed, which is a 3rd gen ZF transmission. It needs one of the mentioned DCAN compatible WiFi adapters:
https://rbttuning.atlassian.net/wiki/sp ... ct-Diagram
Чат гпт упорито твърди, че кутията е 2ро поколение
Ще ти пусна вина на ЛС
According to BMW's ETK, your car does have the 8HP51 transmission installed, which is a 3rd gen ZF transmission. It needs one of the mentioned DCAN compatible WiFi adapters:
Чат гпт упорито твърди, че кутията е 2ро поколение

Ще ти пусна вина на ЛС

- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
goppe написа:Да, с G05 2019 съм. Xhp вече ми отговориха, че кутията е 3то поколение и ме насочват към адаптерите, които поддържат:
Чат гпт упорито твърди, че кутията е 2ро поколение![]()
Ще ти пусна вина на ЛС
ChatGPT не го слушай

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
ChatGPT говори скандални небивалици по автомобилни теми.
Имам най-скъпия план и пак бълнува много сериозно.
Измисля си несъществуващи части, даже и номера им дава.
Даваш му насреща правилния номер, то упорито ми се кара, че такава част няма.
пп. Някой може ли да сподели контакт на местенце у нас(без фб страници), където имат наличен МХД адаптера, че където и да питах, все ги чакат всеки момент да дойдат и така цял месец?
Имам най-скъпия план и пак бълнува много сериозно.
Измисля си несъществуващи части, даже и номера им дава.
Даваш му насреща правилния номер, то упорито ми се кара, че такава част няма.

пп. Някой може ли да сподели контакт на местенце у нас(без фб страници), където имат наличен МХД адаптера, че където и да питах, все ги чакат всеки момент да дойдат и така цял месец?
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
empar написа:пп. Някой може ли да сподели контакт на местенце у нас(без фб страници), където имат наличен МХД адаптера, че където и да питах, все ги чакат всеки момент да дойдат и така цял месец?
https://bimmer-connect.com/products/mhd ... fi-adapter
Не е от българия, но са официален представител и пращат до България. По спомен идва за около 10 дена от Германия.

- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
AlonsoBest написа:empar написа:пп. Някой може ли да сподели контакт на местенце у нас(без фб страници), където имат наличен МХД адаптера, че където и да питах, все ги чакат всеки момент да дойдат и така цял месец?
https://bimmer-connect.com/products/mhd ... fi-adapter
Не е от българия, но са официален представител и пращат до България. По спомен идва за около 10 дена от Германия.

Тъкмо ровех да видя колко е доставката и един от местните ми писа по вайбър, че са дошли. След малко отивам до ЕконЯ да го взема.