Колко сме със Z-ки...?

Останалите BMW-та.

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Колко сме със Z-ки...?

Мнение от ildivvy » 12 Юни 2025, 20:05

Според мен, не е така... Не тежи особено и се отваря и затваря без проблеми! сега, зависи и от човека, но... Пак ще го пробвам тези дни и ще пиша отново как е при мен.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 12 Юни 2025, 23:37

Ние сме с Е89 и при нас има доста повече багажник, но само като желязо…като обем при теб е повече :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 13 Юни 2025, 4:19

Капака трябва да се отваря лесно и да се затваря с натискане, амортисьорите са изпуснали и са за смяна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 13 Юни 2025, 6:38

Всъщност, в интерес на истината, багажника е съвсем приличен за подобен клас кола! Мисля, че може да събере всичко необходимо (дори малко повече) за двама души!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 13 Юни 2025, 7:21

Ела пробвай да направиш същото в Е89, но си остави възможност да караш и със свален таван :mhihi:

Приготвяне на багаж и редене на багажник вече мога да си го впиша като умение в cv-то :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 13 Юни 2025, 8:04

Самата конструкция на тавана определя доста от нещата! При вас е твърд таван и сгънат заема доста място. При мен има една подвижна 'кора', което може да се мести нагоре-надолу, като дава още около 5 пръста пространство, ако няма да се сваля тавана. Седи си в долна позиция и едва ли ще го местя... Въпреки това, нямам забележки относно обема. Може би само МХ5-цата е с по-голям багажник, макар и с малко...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bonchef » 13 Юни 2025, 14:14

Гледах клип в интернет и се оказва, че колегата Ивайло е прав. Капака се отваря с една ръка и се затваря с леко натискане. Ще сменяме амортисьорчетата.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 14 Юни 2025, 17:24

ildivvy написа:Всъщност, в интерес на истината, багажника е съвсем приличен за подобен клас кола! Мисля, че може да събере всичко необходимо (дори малко повече) за двама души!

Багажникът е направо супер като за такава кола.

На z3 помня беше подигравка. Чудно на коя е по-зле, е89 или z3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 14 Юни 2025, 19:16

bonchef написа:Гледах клип в интернет и се оказва, че колегата Ивайло е прав. Капака се отваря с една ръка и се затваря с леко натискане. Ще сменяме амортисьорчетата.

Сега ги проверих...180лв/бр за ОЕМ, алтернативите са от 30 до 100лв/бр

Аз също ще ги сменям :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 14 Юни 2025, 21:41

Така-а-а-а ... Да дам отчет/резюме след първото каране!

Бива...бива...бива! Ясно е, че не е мотоциклет, разбира се, но за 4-колесно ... Нищо общо с каквото и да е друго, карано от мен до сега!!! Колицата върви, завива и спира яко! Намерих си доста задоволителна позиция на седене, понагласих някои неща.. Технически всичко работи без грешка! Окачване, мотор и т.н. няма грешка - нищо не тропа, не трака, не скърца, не се откачи, не дърпа на някъде и т.н. Мотора работи много мазно и еластично (не съм карал 6-так до сега) и има хубав звук. След 3000об/мин тръгва още по-яко :mhihi: , но не напъвах за първо каране... Дано не харчи масло - това ми остава последното притеснение (все пак е М54). Не ми светкаха лампите за АБС-а и АСЦ-то за сензора..., а минах над 200км и то доста динамично. Странно е как седиш пред задната ос и усещането породено от това :D . При правилни виражи на завоите имам чувството, че може да се натиска до безкрай и въпреки това ДСЦ-то не се задейства нито веднъж (ако лампичката му светва, когато се задейства)! Колата направо рисува по пътя! Малко след Широка Лъка нулирах разходомера и до Пловдив ми даде показание 6,8лтр/100км. Ще видим, колко е вярно... Карах по познат до болка маршрут (Пловдив-Рожен-Девин-Михалково-Пловдив) и на места съм по-бърз от мотор, предвид, че съм на 4 гуми все пак. Малко съм скептичен към гумите (чисто нови китайци), но се представиха супер за мен. Представям си, ако бяха нещо марково :shock: :shock: Чист картинг!
Бях с тениска с дълъг ръкав и шапка. Ще трябва да си измисля нещо за врата, че ми духа и ще се схващам... Ще пробвам и с уинд-дефлектора, но май няма да има огромна разлика... На Рожен ми захладня, но не беше нещо страшно. Може би ще си нося и някой суичър с мен... Усещането за свобода е много близко до това с мотор, но... все пак е подобно, а не същото! Ще се свиква, няма как! Няма да се връщам назад!

Та, поемам по пътя на ретро-роудстър/кабриолет ентусиастите! Ще се радвам някой път да покарам и с някой колега...

П.П. 'Поздравяват' ме странни коли... Две Панамер-и и още някакъв як мергел кабрио... Нагоре към Чепеларе пък един 5.0ГТ се отказа да се заяжда с джобния 'болид'. Не е слаб, но явно не познава пътя като мен... Аз почти не ползвам спирачки по тези места (стига да няма други участници, разбира се)! След Широка Лъка до Кричим нямаше почти никакво движение! Беше идеално за проба и свикване!

П.П. 2 Много ми се иска след време да пробвам и МХ5 NC с 2.0 . Ще ми е интересна съпоставката с по-леката кола...

П.П. 3 Едно питане ми излезна: Възможно ли е двата ключа да имат памет за различни настройки? В случая става дума за радио-станциите. Взех втория ключ, за да се позареди и неговата батерия и станциите на радиото бяха изчезнали, та се наложи пак да запаметя позициите поне на единия ФМ-обхват.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 14 Юни 2025, 21:58

Казах ти, че след първото "по-така" каране ще се влюбиш! Е85 е доста по-динамична и "шофьорска" кола от Е89 за съжаление. Е89 също е доста стабилна по завоите, но има специфичен body-roll, който изисква свикване докато се научиш, че можеш да се доверяваш на колата. Като комфорт обаче е друга вселена, много по-комфортна за дълги пътувания, много по-малко завихряне на вятъра заради допълнителните малки прозорчета (огромна е разликата с тях и без тях :shock: ).
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 15 Юни 2025, 10:46

Най-вероятно и тази има боди-рол, но аз не го усетих! Може би ми трябва повече време и натрупване на усещания... Вятъра не ми е проблем - все пак идвам от мотор в новото 'амплоа'. Интересно, че в пътното поведение има огромна разлика и с Е36 Компакт, който карах дълги години... Всъщност, трябва да се сравнява с нещо от Е46 серията, но дали е идентично с нещо от там, не знам :dunno: ... Комфорт - все пак е кола, а не мотор и това дава доста повече, а и аз не търся много. Ще видим!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 15 Юни 2025, 18:59

Преди малко направих още едни бързи 160км... Донагласих си позицията, но май щеше да е хубаво седалките да имат малко по-голяма странична опора! Малко се местя на тях наляво-надясно. Натискам я малко като мотор, но тя пък не се дава! Ще успокоя нещата, няма как... Дразнят ме другите, когато се скупчват един в друг, без дистанция между тях! Не могат да бъдат изпреварени нормално..., а никъде не пропускат движението. И преди ме дразнеха, но с мотор е различно! Заемаш по-малко място на пътя и винаги има място за теб, изпреварваш ги по-лесно и т.н. Доускорението му (на мотора) е от друга вселена... Но, кола! Какво да я правиш? Ще се нагласям и това е!

Изображение

Предишна

Назад към Други модели