За или против приемане на еврото ?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: За или против приемане на еврото ?
Може да е гений, ама правиш ли разлика, че не трябва 1 или 2, а стотици? И да, стотици няма и няма да има, хайде ти поне си в завод , ама повечето са виждали на картинка или графики в гугъл.
Иначе всеки знае по един велик спец, даже във форума са най-великите.
Може да видиш видеа за машините, за които говоря и покрай тях има още десетки други, някои дори по-сложни. Сега има машини и машини, не всичко става да се изучиш сам, дори да имаш желание.
В модерните заводи, вече се произвежда само при поръчка, няма или е минимум нещо което да седи на склад.
Та затова се сменя постоянно поръчки и ако нещо спре за часове или дни, се губи зверски много. Е няма как реакцията да е еднакво бърза както в Германия, дори да са най-добрите спецове, пак се чака повече за части и чудеса. А и отделно заплатите тук вече не са ниски, както преди 10-20 год и занапред няма кой да идва вече.
Иначе всеки знае по един велик спец, даже във форума са най-великите.
Може да видиш видеа за машините, за които говоря и покрай тях има още десетки други, някои дори по-сложни. Сега има машини и машини, не всичко става да се изучиш сам, дори да имаш желание.
В модерните заводи, вече се произвежда само при поръчка, няма или е минимум нещо което да седи на склад.
Та затова се сменя постоянно поръчки и ако нещо спре за часове или дни, се губи зверски много. Е няма как реакцията да е еднакво бърза както в Германия, дори да са най-добрите спецове, пак се чака повече за части и чудеса. А и отделно заплатите тук вече не са ниски, както преди 10-20 год и занапред няма кой да идва вече.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Не е велик, поне за хората, които разбират от материята... За другите е космос... Затова писах, че сега пробват нещо частно (движи го паралелно в работно време), но ще го разкрият, сигурен съм! Иначе има потенциал, но малко не се вслушва в правилните хора и съвети...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ми да си излиза на частно и да си прави фирма, какъв му е проблема или има други пречки с права и др?
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Колегата си има и фирма и всичко... Просто си бачка и частното, докато е на работа тук
Под 'разкриване' имам предвид от американците, а не в завода... Тук знаят, че работи и частно (не в работно време де)... То, в общи линии, много от колегите бутат и частно, защото в БГ няма как иначе...
Според мен, процентно, специалистите тук и другаде е еднакъв! Просто, там хората са повече и съответно има повече специалисти, като абсолютно число... Иначе, прости парчета из специалистите има и там колкото искаш... Идва едно италианче да прави едни програми за лазера за рязане на едни пластмасови детайли... Едно идване е към 25-30хил.евро.. Такива глупости твори, че ум да ти зайде! За няколко месеца си ги изчистихме и си правим всичко сами за едната заплата, нали... Нещата са хиляди пъти по-добре!

Според мен, процентно, специалистите тук и другаде е еднакъв! Просто, там хората са повече и съответно има повече специалисти, като абсолютно число... Иначе, прости парчета из специалистите има и там колкото искаш... Идва едно италианче да прави едни програми за лазера за рязане на едни пластмасови детайли... Едно идване е към 25-30хил.евро.. Такива глупости твори, че ум да ти зайде! За няколко месеца си ги изчистихме и си правим всичко сами за едната заплата, нали... Нещата са хиляди пъти по-добре!
Ex: 96' BMW318ti

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За или против приемане на еврото ?
Така е, накрая там има 10 пъти повече специалисти спрямо тук, което е критичния момент.
Затова няма накъде да се расте с нови производства.
Мога да кажа поименно всички фирми с подобни хора и машини в София, а те не са много.
Всички работници и специалисти се въртят из между тези 5-6 фирми, понякога даже се връщат за втори път в една и съща.
Centillion, Melexis, Sensata, Festo, BHTC, донякъде Датекс и вероятно още 1-2 по-дребни.
А в другите градове я има 1-2 подобни фирми, я не.
И тези всички са точно от тези бленуваните, с голяма добавена стойност на продукта.
Дребни и скъпи или много скъпи продукти произвеждат, за цяла Европа поне.
Затова няма накъде да се расте с нови производства.
Мога да кажа поименно всички фирми с подобни хора и машини в София, а те не са много.
Всички работници и специалисти се въртят из между тези 5-6 фирми, понякога даже се връщат за втори път в една и съща.
Centillion, Melexis, Sensata, Festo, BHTC, донякъде Датекс и вероятно още 1-2 по-дребни.
А в другите градове я има 1-2 подобни фирми, я не.
И тези всички са точно от тези бленуваните, с голяма добавена стойност на продукта.
Дребни и скъпи или много скъпи продукти произвеждат, за цяла Европа поне.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
От поне 15 години, фирмите печелят не от продукта, а по последващата поддръжка.
Поне от 5 години, някой почнаха да се правят на интересни, с цел по-голяма печалба и да махат специалистите по поддръжка, за да могат така нареченият "абонамент" да си го слагат в новата администрация, която се раздува все повече.
Смятат, че само ще се стои и ще се прибира "абонамента"
Не само в производството е така.
Вече мисля писах по тази тема.
Отиваш в кфц и сложили някакъв тотем, да си правиш от там поръчката.
Да, ама в някой франчайзи на марката се усетиха, че пада оборота. Няма контакт с касиер, който да ги насочи, да предложи нещо допълнително, софтуера на тотема няма някой възможности, които трябва да се добавят и като цяло, на някой места върнаха старата схема.
Да не говоря и за други фирми в Европа, които първоначално спестиха десетки милиони от заплати и после , 2 години по-късно разбраха , че и клиентите са си загубили!
Поне от 5 години, някой почнаха да се правят на интересни, с цел по-голяма печалба и да махат специалистите по поддръжка, за да могат така нареченият "абонамент" да си го слагат в новата администрация, която се раздува все повече.
Смятат, че само ще се стои и ще се прибира "абонамента"
Не само в производството е така.
Вече мисля писах по тази тема.
Отиваш в кфц и сложили някакъв тотем, да си правиш от там поръчката.
Да, ама в някой франчайзи на марката се усетиха, че пада оборота. Няма контакт с касиер, който да ги насочи, да предложи нещо допълнително, софтуера на тотема няма някой възможности, които трябва да се добавят и като цяло, на някой места върнаха старата схема.
Да не говоря и за други фирми в Европа, които първоначално спестиха десетки милиони от заплати и после , 2 години по-късно разбраха , че и клиентите са си загубили!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Това как печелят от поддръжка какво се отнася, че едно е да купил кола, там съм съгласен.
Има достатъчно много изделия, които са скъпи и нямат поддръжка или минимална като проценти от стойността, много под 1% от стойността.
А някои изобщо нямат нищо, ако не в гаранция се хвърля.
Има достатъчно много изделия, които са скъпи и нямат поддръжка или минимална като проценти от стойността, много под 1% от стойността.
А някои изобщо нямат нищо, ако не в гаранция се хвърля.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
alekangg написа:Има достатъчно много изделия, които са скъпи и нямат поддръжка или минимална като проценти от стойността, много под 1% от стойността.
.
Там са включили, колко биха взели от поддръжка за периода директно в изделието

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Миналата вечер след 5 часа облъчване от доц. Сарийски вече съм твърдо против еврото , човека успя да пребори всяко мое ЗА каквито и аргументи да давах ...... в началото на другия месец ще се разбере реално какво ще се случи, но реално за или против, все тая. Важното е вие как ще реагирате на така създалата се ситуация и как ще извлечете бенефит от нещта ...... action always win
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Той сарийски ако му пуснеш клипове преди 1-2 години беше твърдо за
тогава не спираше да говори как е по лошо да аме в борд и е по добре да сме в евро.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Еврото е win-win стратегия на политиците . Така да се каже - "на ползу роду " ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
DigitalExile написа:Той сарийски ако му пуснеш клипове преди 1-2 години беше твърдо затогава не спираше да говори как е по лошо да аме в борд и е по добре да сме в евро.
Той и сега казва че не е против еврото а против момента в който го приемаме ма както е да е ... то едно и също

Още сме поне година преди да влезне и вече се почва цирка ... Дайте сега графиките от гугъл как 8 лева е равно на 5 евра господа

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Всъщност не е лоша идея да питаш Chat Gpt да ти обясни за маркетинговата стратегия на Pepco 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ден година храни , не е ли ясно каква е тая стратегия 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- St.Trinity
- Потребител
-
Днес имах разговор с Урсула, като ѝ зададох точно този въпрос: "Ако ще има възможност за такова правителство, обещаваш ли да ни пуснеш"? Тя вика: "За Шенген ви е много голям шанса, за еврозоната – трябва да го измислите как да заобиколите правилата, в смисъл да влезете в рамките". И аз казах: "Може ли да мислим за инфлация, която да е минус ефекта на Украйна." — Кирил Петков от Националния съвет на ПП
"Дайте ми контрола върху парите на една държава, и не ме интересува кой създава законите ѝ." — Майер Амшел Ротшилд

"Дайте ми контрола върху парите на една държава, и не ме интересува кой създава законите ѝ." — Майер Амшел Ротшилд