Дрехи - тема за облеклото
Модератор: Общи модератори
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Дрехи - тема за облеклото
4 тениски за 30лв вероятно ще изкарат повече от една за 120лв
Имам една тениска Everlast , 20-25лв е купувана... 13-14 години е вече. Други на Everlast също имам или съм имал, абсурд толкова. 2-3 години. Според мен има някаква разлика и какви цветове са, имам чувството, че боята влияе. С червените мисля е най-зле е положението 

Tsureto написа:...
Колега пробвай да си поръчаш директно от сайта на Boss, има разлика в качеството спрямо това, което е в магазините тук. Както и да качиш по тяхната стълбичка (Hugo < Boss Orange < Boss Green < Boss Black), правилно си го отбелязал.
За други марки - Joop! имат хубаво качество на нещата и си заслужават парите.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Не пазарувам от БГ
и по качествено, и по евтино и модели които тук ги няма
мнооого рядко тук нещо да ми хване окото на промоция което си заслужава
На повечето марки на които нося дрехи и обувки си знам размера и изненади няма

мнооого рядко тук нещо да ми хване окото на промоция което си заслужава
На повечето марки на които нося дрехи и обувки си знам размера и изненади няма
- krissso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
Факт е че в България качеството е под всякаква критика. Тоест ако нямам избор по скоро не бих се изръсвал за маркови дрехи в родината. От друга страна голяма част от нещата които съм купувал от UK или САЩ са били супер качествени и са издържали някакви абсурдни години без проблем. Примери бол.
Tsureto написа:тениска на CROPP за 20лв., трябва да е по некачествена от тази на BOSS или HUGO за 100лв, а реално аз разлика в материята не виждам и качеството.
Мен ми е интересно и съм питал бая народ един въпрос и отговора на хора от нашия регион и южна америка особено е неразбираем за мен, но е вързан с манталитета - ако знаеш, че два продукта са едни и същи, от същата фабрика, същите материали, същите работници, но единия е с маркова... марка, другия не, и разликата в цената е да кажем 20 срещу 100лв, кой ще изберете?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Такъв филм няма.
Дори в една фабрика да се шие тениска за 20лв и друга за 100лв, тая от 20лв няма да е със същите материали.
Никой луд няма да го направи, все ще намери по-евтин материал.
дори за тази от 100лв търсят всяка година по-евтин материал и конец, камо ли за другата.
Същото е за гуми и т.н. Уж са еднакви, ама не съвсем
Дори в една фабрика да се шие тениска за 20лв и друга за 100лв, тая от 20лв няма да е със същите материали.
Никой луд няма да го направи, все ще намери по-евтин материал.
дори за тази от 100лв търсят всяка година по-евтин материал и конец, камо ли за другата.
Същото е за гуми и т.н. Уж са еднакви, ама не съвсем
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Тя фабриката ги шие и двете за 5 лв . Ма едната е куча марка и струва 20 в магазина, а другата има лого с крокодил примерно и струва 100. А са еднакви. Това се има предвид.
Хм,хм...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Да ама не. Тая от 100лв може да струва 5, ама тая от 20лв струва 2 или 3лв и пак казвам това е за всичко.
Моджо написа:Това се има предвид.
Да и е сравнително масово. Големите фашън компании имат доста разходи по маркетиране и понеже имат създаден бранд, могат да продават на няколко стотин процента надценка и пак казвам, в масовия случай не са производители. Ако искат ексклузивност, ще платят такса на производителя за това, но самата тениска пак ще се произведе за 5лв.
Но това няма значение, за хипотетичния ми въпрос. За да е по-приемливо, слагаме 50 срещу 100лв.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Може да се поспори дали е баш така) Алекане) Разбира се обосновано предположение е. Не съм им у фабриката че да знам. Ма за лед крушки примерно знам пряко как абсолютно едни и същи под китайския бранд струват 2 лв, а като Филипс - осем ))) иначе ме е преьел о яс о че себезтойнист фабрика нищо не значи все още. Има и много други разходи.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе с тия фабрики е дълга и широка , едва ли някой може да им хване спатиите . Големите брандове може и да имат собствени фабрики ама едва ли е масово . Повечето производители в развиващите се икономики работят на ишлеме , шият това което си поръча клиента и за толкова колкото е готов да плати . Едно е за бели хора друго за унтерменшени . Така че може да има десетки градации на качество и материали за една стока в различни фабрики и във различно време . Отделно че има и ментета които са имитация на скъпи маркови стоки , в смисъл не че са същите с по ниска цена а направо боклук негоден за употреба . Като при фалшивите пари е , фалшифицират се банкноти с по голям номинал . Никой не фалшифицира 1 долар , и с дрехите е така - нещо марково което струва майка си и баща си е много вероятно да не струва и 5 лева . Едно време беше много по просто , знаеш че тишър Fruit of the Loom е 1 долар и няма как да струва 50 цента , адидас не може да струва 3 долара щото е 20 , дънки райфъл не може да са 5 долара а винаги са 12 , пума не може .....А сега е куче влачи параход ... 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:... дънки райфъл не може да са 5 долара а винаги са 12 ...
Ей, какво стана с тия, бяха ми любими навремето в БГ... перфектни да запашеш кобура и да стоят стабилно...

Сега не правят такива вече... каквито и други марки да опитам, все не ми пасва нещо и изобщо спрях да нося дънки...

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
alekangg написа:Да ама не. Тая от 100лв може да струва 5, ама тая от 20лв струва 2 или 3лв и пак казвам това е за всичко.
Какво те кара да си мислиш, че тая от марката от 100 не е изтънила цената и тя до тия 2 или 3лв, ами е спряла до 5?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
enigma написа:Jordana написа:... дънки райфъл не може да са 5 долара а винаги са 12 ...
Ей, какво стана с тия, бяха ми любими навремето в БГ... перфектни да запашеш кобура и да стоят стабилно...![]()
Сега не правят такива вече... каквито и други марки да опитам, все не ми пасва нещо и изобщо спрях да нося дънки...
Не само на теб. Вече такива няма. Компанията Rifle фалира през 2020г. По точно октомври 2020 официално с решение на съда във Флоренция.
70 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5