За или против приемане на еврото ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За или против приемане на еврото ?

За
81
46%
Против
89
50%
Нямам мнение
7
4%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Re: За или против приемане на еврото ?

Мнение от TheDriver » 22 Апр 2025, 14:11

Следващият коментар беше: "Добре че си купихме апартамент тази година, че сега като ми падне заплатата наполовина, няма шанс да си го позволим" :mhihi:

Сещайте се колко ще забележат, че хляба вместо 1.80лв му е сложена цена 1.80 евро.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 22 Апр 2025, 14:18

TheDriver написа:Следващият коментар беше: "Добре че си купихме апартамент тази година, че сега като ми падне заплатата наполовина, няма шанс да си го позволим" :mhihi:

Сещайте се колко ще забележат, че хляба вместо 1.80лв му е сложена цена 1.80 евро.

Човек, кажи, че се шегуваш, МОЛЯ ТЕ! :dunno: :dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 22 Апр 2025, 14:40

Не се шегувам. :nono: И моята първоначална реакция беше такава. Хора с висше образование(което, както се вижда не значи много в наши дни). Пътуващи из Европа и работещи с евро. Минимум един път в годината по екзотични дестинации....
В тяхна защита - абсолютно незаинтересовани от политика, геополитика и икономика.
Ако трябваше да избирам, кой ги е казал тези неща, определено нямаше да избера тях.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Апр 2025, 14:41

Как ще се базика като аз лично съм чувал всякакви такива тъпотии. И много други, не ми се изреждат. Но тези страхове се подклаждат от така наречените националистически партии. Вече много такива станаха, в момента са три в парламента изявени недвусмислено, а е толкова модерно, че и Пеевски взе да говори с подобни лозунги понякога. :shock:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 22 Апр 2025, 14:44

TheDriver написа:Не се шегувам. :nono: И моята първоначална реакция беше такава. Хора с висше образование(което, както се вижда не значи много в наши дни). Пътуващи из Европа и работещи с евро. Минимум един път в годината по екзотични дестинации....
В тяхна защита - абсолютно незаинтересовани от политика, геополитика и икономика.
Ако трябваше да избирам, кой ги е казал тези неща, определено нямаше да избера тях.

Поне от математиката до 3ти клас да се интересуваха, ебасимуси! :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 22 Апр 2025, 14:54

TheDriver написа:В тяхна защита - абсолютно незаинтересовани от политика, геополитика и икономика.

По-скоро бих казал "абсолютно незаинтересовани от елементарна мозъчна дейност", ама сигурно съм краен... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Апр 2025, 15:07

Не разбирам защо има изненадани хора. И аз скоро слушах от човек с висше и самочувствие, че лева бил златен :dunno: Това е нивото.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Апр 2025, 19:04

TheDriver написа:Следващият коментар беше: "Добре че си купихме апартамент тази година, че сега като ми падне заплатата наполовина, няма шанс да си го позволим" :mhihi:

Познавайки алчната натура на родните спекуланти, това почерненото, може да стане и истина....
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Апр 2025, 8:38

В Европа, еврото е левчето.
В България левчето си е левче, с тази разлика, че от поне две години започна да е повече от левче.
Имам в предвид, че там, в ЕС каквото за тях е едно евро, за нас това е (до преди 2-3 години) едно левче.
Залагам 100 евро (195.58 лева), че в рамките на 6-8 месеца , след приемане на еврото, цените ще се качат с поне 15-30%.
Не, че тука нещо ни касае де, тук сме само "мелеонери" в "евра" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 23 Апр 2025, 9:00

Ако някой смята че цените ще останат същите в евро просто превалутирани , явно е утопист който не живее в България . Първоначално при превалутирането цените на някои стоки които могат сериозно да възпалят потребителите ще бъдат под контрол за да няма бунтове сред "европейците" . Много вероятно но дори и това не е сигурно 100% . Максимум до 1 година всичко ще бъде в евро на принципа било е 1 лев става 1 евро . И не е толкова сложно за разбиране , ако се гледат европейските пазари в Европа има цени и цени . Отделно че след 1 година никой няма да помни колко лева е било млякото и хляба и никой няма да го интересува . Естествено тука базата ще е най високата цена в Европа а не най ниската , плюс това че е внос плюс че сиренето поскъпнало ... Те и в момента цените са такива че очевидно търгашите са взели мерки предварително да си гарантират сериозна печалба след превалутирането . Да , вероятно цените на вноса няма да скочат двойно а по малко , но българските стоки ще имат сериозна корекция нагоре . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 23 Апр 2025, 9:07

Е.Димитров написа:

Jordana написа:

Т.е. познатите на TheDriver са прави? :shock:
Аз не знам как си ги представяте тези бръщолевеници... Тръби се, че сме с най-високите цени в супермаркетите от цяла Европа. И сега започва да се тръби, че цените ще станат двойни на това?!?
Т.е. цените в магазините в България ще станат НАД ДВА ПЪТИ по-високи от останалата част на Европа... :mhihi:
Ей така се приказват глупости, като не се мисли, а само се плямпа. :bang:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 23 Апр 2025, 9:26

Щото сега цените на храните не са 2 пъти по-високи от останалта част на Европа.

На мен ми се вижда съвсем реалистично покупателната ни способност да падне с 20-30% след приемане на еврото.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 23 Апр 2025, 9:27

KoolyO написа:Ей така се приказват глупости, като не се мисли, а само се плямпа. :bang:

Аз мисля, че последните 1-2 страници обясняват защо сме най-бедната страна в ЕС.
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Апр 2025, 9:48

Мда, на всичко отгоре тези двойни скоци от сегашните цени се пишат с увереност сякаш някой ще ги купува ако наистина се случат. :kuku: Тъкмо хората да се върнат по селата в такъв случай и да си отглеждат прехраната.
Може и да се вдигне нещо двойно, ама не защото сме приели еврото, а защото е станала някаква голяма инфлация в Европа да речем. Но тогава ще скочи и заплащането. До един момент ще успяват да удържат положението като печатат още пари. Това ще дойде с евро или без евро така или иначе. После рестарт, деноминация на еврото и долара и айде отначало.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 23 Апр 2025, 10:02

TNT написа:
KoolyO написа:Ей така се приказват глупости, като не се мисли, а само се плямпа. :bang:

Аз мисля, че последните 1-2 страници обясняват защо сме най-бедната страна в ЕС.
Аз се притеснявам единствено, че нашия биг бизнис ще позакръгли цените да е по-удобно и от там ще дойде проблема и разбира се освен постове във фб , нищо друго няма да се случи

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата