Нови бюджетни срещу премиум стари гуми

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: Нови бюджетни срещу премиум стари гуми

Мнение от drifty » 18 Апр 2025, 11:29

Гудиър мисля даваха 6 години експлоатационен срок на гумите, Мишелин до 10 дори. Но новите гуми сякаш като много други неща не са каквото бяха. Един приятел преди известно време купи едно Е21 с гуми от 2003г ако не се лъжа, май бяха и те Конти, но може и да бъркам. Зимни. Тия гуми бяха Меки, ама толкова меки, все едно буташ чисто нов Кордиант, а са били на 15тина години. Колко са държали вече, не знам, но помня, че се возихме на сняг и дори с леката задница на Е21 си беше сравнително проходима.

Моите Нокиани тая зима им беше 7ми сезон и се усети, че съм изтървал с една година да ги подменя. До 5ти сезон бяха супер във всякакви условия. 5ти и 6ти сезон се усети вече затруднение при потегляне, но при спиране и управление - перфектни. На 7мия сезон вече се усети, че си губят доста свойствата, започна да се усеща и при спиране.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 19 Апр 2025, 1:37

Toва което съм установил аз, е че зимните гуми не трябва да се изпичат. Малко да закъснееш със смяната смяната с месец, да покараш в майските жеги на 30+ градуса по магистралата за гергьовден до гърция и вече си ги евал у мамата и няма как да са меки и да хапят снега и леда както преди.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 19 Апр 2025, 8:45

dhtj написа:Toва което съм установил аз, е че зимните гуми не трябва да се изпичат. Малко да закъснееш със смяната смяната с месец, да покараш в майските жеги на 30+ градуса по магистралата за гергьовден до гърция и вече си ги евал у мамата и няма как да са меки и да хапят снега и леда както преди.

Също наблюдение, гумите като парното, 1 седмица над 10 градуса да се задържи и се маха :D

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 20 Апр 2025, 0:18

Е да, ама тва не е приложимо, защото март може да е над 10 градуса и след това април сняг, както се случи при мен тази година.

Предишна

Назад към Извън Темата