При включване на втора скорост проблем

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

При включване на втора скорост проблем

Мнение от kraska » 18 Фев 2007, 22:07

Поразрових се доста из форума ,но така и не видях някой с моя проблем,а той е: Всички скорости се вкл. лесно с изключение на втора и задна (като задната докато преоделее напрежението,което ми се струва доста голямо.) Това което забелязах е (дано не съм си го внушил) е че когато натисна съиденителя за да премина от първа на втора скорост ,сякаш нешто се развърта вътре докато се опитвам да вкарам втора и после захапва. Целия съиденител е сменян ,също така и маслото в скоростната кутия(само че не знам с АТФ или друго) т.к. я имам отскоро. Учудващото е че при мен първа влиза лесно! А и след като загрее колата или изчакам малко повече докато превкл. от първа към втора ,втора влиза по-лесно. Ще се радвам ако дадете мнение по въпроса.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CSS2 » 18 Фев 2007, 22:11

Вдигай крака от съединителя изцяло :)
Изображение
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 18 Фев 2007, 23:05

вземи си смени маслото на кутията с каквото трябва ,от това е .

ентусиаст
Аватар
Кара: колело

Мнение от bace_martu » 19 Фев 2007, 0:54

колега да не си с4упил синхронизатора за втора скорост ?
ако има някакъв звук при влизането на 2ра 100% в това е проблема :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 19 Фев 2007, 9:53

Едва ли съм го счупил, какъв звук трябва да се чува ако от това е проблема (да хърка или нещо като туп :confused: ) А маслото с какво да го сменя Е36 ,318i, 11.93 производство.
Четох тука http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... -Fluid.htm ,за това масло „Swepco 201” някакви мнения за него и намира ли се в България.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Фев 2007, 11:36

Сипи и мотул дакстън 2 или 3 каквото фанеш все е добре ,това за в скоростите.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от bace_martu » 19 Фев 2007, 12:33

по скоро нещо като хъркане , но може да е силен или слаб в зависимост от повредата

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.President » 19 Фев 2007, 20:37

И при мене има нещо такова. Веднъж пуснах съединителя малко и не бях оцелил 2-ра както трябва и доста шум удари и се стреснах натиснах пак съединитела до край и така си е, понякога по-трудно влиза когато е студено и понякога лесно влиза, но не бих казал, че е такъв проблем при мене.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 19 Фев 2007, 21:08

Не! Определено няма "хъркане". Просто по-трудно влиза ,а другите скорости особено първа влиза като по масло. :) Като се стопли времето ще си сменя маслото ,за да съм сигурен че е АТФ и дано се оправи така. Наистина ли никой не е чувал за това масло дето ви питах по-горе и не се ли намира в България. А и един може би глупав въпрос извън темата. Днес останах много изненадан когато взех един 90-ов завой и когато ускорявах и очаквах волана сам да се изправи (като на колите които съм карал до сега) такова нещо се не случи и само дет не се нахаках върху бурдюра :confused: . Така ли е при БМВ-тата или имам някакъв проблем? :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bace_martu » 19 Фев 2007, 21:39

попринцип би трябва да се върне но това е доста относително зависи много от настилката , колко си завил волана , скоростта . така че не се спичай пробвай пак дали ще стане така , но не би трябвало да се случва . Ако имаш нещо разбито по предницата е възможно и да ти се слочи това не връшане на волана и ако предницата не е регулирана . ако не си ходил скоро на стенд на предница моя съвет е да си я провериш най-добре :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 20 Фев 2007, 20:33

Днес карах колата доста повече в града и се опитах през цялото време да я анализирам. Когато загрее колата (то и времето беше слънчево) скоростите (2-ра) влизаше доста по-лесно от преди. НО сега интересното е че през цялото време имах чувството че карам картинг :mhihi: Волана при завой не се връща както другите когато тръгна да ускорявам , и трябва насила да го връщам обратно. Само забелязах че се опитва сам да се върне когато не подавам газ,а подам ли волана се стяга и трябва да го връщам. При вас така ли е?И между другото колата вози много стегнато, без лопане, тропане ,луфтове някакви. Мисля че по окачването всичко е о.к. , но не съм я вдигал отдолу да я гледам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 20 Фев 2007, 22:28

Не се притеснявай за волана,нормално е .Не се връща лесно като на
другите коли.За скоростите: най-вероятно е от маслото.Преди продажба
явно е разпространено да сипват по-гъсто масло,за да не вие лагера на първичния вал.
Сипи каквото и да е ATF Dextron ІІ масло и няма да имаш проблем.
Може лагера да почне да вие,но пък на почти всички вие,така че и
това да не те притеснява ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Назад към E36