При включване на втора скорост проблем
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
При включване на втора скорост проблем
Поразрових се доста из форума ,но така и не видях някой с моя проблем,а той е: Всички скорости се вкл. лесно с изключение на втора и задна (като задната докато преоделее напрежението,което ми се струва доста голямо.) Това което забелязах е (дано не съм си го внушил) е че когато натисна съиденителя за да премина от първа на втора скорост ,сякаш нешто се развърта вътре докато се опитвам да вкарам втора и после захапва. Целия съиденител е сменян ,също така и маслото в скоростната кутия(само че не знам с АТФ или друго) т.к. я имам отскоро. Учудващото е че при мен първа влиза лесно! А и след като загрее колата или изчакам малко повече докато превкл. от първа към втора ,втора влиза по-лесно. Ще се радвам ако дадете мнение по въпроса.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Кара: колело
колега да не си с4упил синхронизатора за втора скорост ?
ако има някакъв звук при влизането на 2ра 100% в това е проблема
ако има някакъв звук при влизането на 2ра 100% в това е проблема

- kraska
- ентусиаст
-
Едва ли съм го счупил, какъв звук трябва да се чува ако от това е проблема (да хърка или нещо като туп
) А маслото с какво да го сменя Е36 ,318i, 11.93 производство.
Четох тука http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... -Fluid.htm ,за това масло „Swepco 201” някакви мнения за него и намира ли се в България.

Четох тука http://www.pelicanparts.com/bmw/techart ... -Fluid.htm ,за това масло „Swepco 201” някакви мнения за него и намира ли се в България.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- bace_martu
- ентусиаст
-
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
И при мене има нещо такова. Веднъж пуснах съединителя малко и не бях оцелил 2-ра както трябва и доста шум удари и се стреснах натиснах пак съединитела до край и така си е, понякога по-трудно влиза когато е студено и понякога лесно влиза, но не бих казал, че е такъв проблем при мене.
- kraska
- ентусиаст
-
Не! Определено няма "хъркане". Просто по-трудно влиза ,а другите скорости особено първа влиза като по масло.
Като се стопли времето ще си сменя маслото ,за да съм сигурен че е АТФ и дано се оправи така. Наистина ли никой не е чувал за това масло дето ви питах по-горе и не се ли намира в България. А и един може би глупав въпрос извън темата. Днес останах много изненадан когато взех един 90-ов завой и когато ускорявах и очаквах волана сам да се изправи (като на колите които съм карал до сега) такова нещо се не случи и само дет не се нахаках върху бурдюра
. Така ли е при БМВ-тата или имам някакъв проблем? 

- bace_martu
- ентусиаст
-
попринцип би трябва да се върне но това е доста относително зависи много от настилката , колко си завил волана , скоростта . така че не се спичай пробвай пак дали ще стане така , но не би трябвало да се случва . Ако имаш нещо разбито по предницата е възможно и да ти се слочи това не връшане на волана и ако предницата не е регулирана . ако не си ходил скоро на стенд на предница моя съвет е да си я провериш най-добре 

- kraska
- ентусиаст
-
Днес карах колата доста повече в града и се опитах през цялото време да я анализирам. Когато загрее колата (то и времето беше слънчево) скоростите (2-ра) влизаше доста по-лесно от преди. НО сега интересното е че през цялото време имах чувството че карам картинг
Волана при завой не се връща както другите когато тръгна да ускорявам , и трябва насила да го връщам обратно. Само забелязах че се опитва сам да се върне когато не подавам газ,а подам ли волана се стяга и трябва да го връщам. При вас така ли е?И между другото колата вози много стегнато, без лопане, тропане ,луфтове някакви. Мисля че по окачването всичко е о.к. , но не съм я вдигал отдолу да я гледам.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Не се притеснявай за волана,нормално е .Не се връща лесно като на
другите коли.За скоростите: най-вероятно е от маслото.Преди продажба
явно е разпространено да сипват по-гъсто масло,за да не вие лагера на първичния вал.
Сипи каквото и да е ATF Dextron ІІ масло и няма да имаш проблем.
Може лагера да почне да вие,но пък на почти всички вие,така че и
това да не те притеснява
другите коли.За скоростите: най-вероятно е от маслото.Преди продажба
явно е разпространено да сипват по-гъсто масло,за да не вие лагера на първичния вал.
Сипи каквото и да е ATF Dextron ІІ масло и няма да имаш проблем.
Може лагера да почне да вие,но пък на почти всички вие,така че и
това да не те притеснява

12 мнения
• Страница 1 от 1