Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от Don_Diego » 21 Мар 2025, 7:58

Огромна разлика във времената спрямо миналата година :shock:

В първа тренировка са с 2 секунди по-бързи от квалификацията миналата година. Преасфалтирането на пистата явно е доста успешно като за китайска работа :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 21 Мар 2025, 13:40

Ха!
На шега, на майтап сме в Сан Диего. :shock:
https://www.facebook.com/share/v/1BwFh28Mwi/
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 21 Мар 2025, 13:46

Хич няма хъс вече за каране :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 21 Мар 2025, 17:27

Днес всичко се определяше от подготовката на гумите. Поради липса на тренировки, подготовката беше малко "на око" и на база опит. Поради тази причина Люис и Макс изпъкнаха.
Освен това има два завоя(1 и 13) в които Люис може да бъде себе си без това да вреди на аеропотоците в пода. Интервюто с Леклерк е покзателно - Люис беше по-бърз. Моите проблеми бяха в завой 1, както и миналата година, през останалата част от обиколката сме равни."

В тези дълги завои колата ще седи под ъгъл спрямо потока, каквото и да правят пилотите. Т.е. Люис получава шанс 'да я завърта' без това да му носи негативи.

Имайте предивд обаче, че днес сутринта Макс тренира изцяло с Медиум(гумата която ще карат във спринта) и скочи на меките гуми направо в квалификацията. Той ще има предимство спрямо останалите около него в спринта утре сутрин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Мар 2025, 17:53

Дисквалифицирали са Уилямсите, защото нямало видео как и колко се огъвали крилата им..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Мар 2025, 18:48

https://www.youtube.com/watch?v=lXuAf8ly6hs

Много ме изкефи това наслагване.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 21 Мар 2025, 19:23

Добре се разпределиха картите за спринта, с интерес чакам отборите да ги свалят през тези 19 обиколки :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 21 Мар 2025, 19:37

alekangg написа:Дисквалифицирали са Уилямсите, защото нямало видео как и колко се огъвали крилата им..

Утре сутрин ще има изслушване на екипа и ще има окончателно решение. Все още не са дисквалифицирани
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Мар 2025, 14:39

Дисквалифицираха и двете Ферарита, плюс Гасли, за тегло с 1кг под минимума и 0,5мм по-тънка планка за единия..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 24 Мар 2025, 8:56

Моята теория е, че "грешните промени" след спринта са причиниата.

Още в Австралия се видя, че Ферари имат проблем със запечатването на пода, ако вдигнат колата. Тук заради новият асфалт и късата дистанция на спринта, явно са си позволили да я свалят ниско. След спринта е трябвало да вдигнат колата, защото състезанието е доста по-дълго. Така Хамилтън рязко загуби скорост. Явно обаче не са уцелили колко точно да я вдигнат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Мар 2025, 10:27

При Хамилтън заради двата питстопа и съответно новите гуми времената бяха буквално 1 към 1 с тези на Оскар, това също може да е повлияло на по-високото износване на планката - накрая буквално правеше квалификационни обиколки :lol:

А Шарл май заради единия стоп е под лимита на теглото :banghead: . Накрая имаше доста проблеми с гумите съдейки по времената му и траекториите дето взимаше, та може да ги е изял повече от необходимото както беше при Ръсел на СПА.
Хубавото е, че колата реално има състезателно темпо много близко до това на Макларън. Трябва обаче да оправят квалификациите защото разликите са малки и ако тръгват все от 4то място надолу няма как много да прогресират напред. Имат проблем обратен на този преди 2 години когато колата летеше в 1 обиколка и после в състезанието беше като трактор :lol: Тази година изглежда Рейсинг Бул са така - впечатляват в квалификацията и после трактори с епизодични проблясъци в състезанията. Сега се прецакаха със спиранията в бокса и разпадането на предното крило на Юки, но темпото им беше зле както и в Австралия където Юки водеше влакче

Лоусън обаче открива нови дъна всеки уикенд...яд ме е, че не му се получава. Показа много топки когато му дадоха шанс миналата година, но сега заради сложната за каране кола излиза все едно е въздух под налягане и нищо не може. Дори Макс го защити и обвини конструкторите им за проблемите му.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Мар 2025, 10:44

От младите този алжирски французин ме впечатли доста.
Лоусън ще излети със сигурност.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 24 Мар 2025, 13:45

На СПА обръщат веднага след финала и влизат в бокса. Тук имат цяла обиколка да събират гума. Специално ги гледах след финала и всички активно започнаха да събират гума още от първи завой. Теглото на страничния елемент на крилото също е отчетено. Та е малко странна тази дисквалификация. :dunno: Може Леклерк да е използвал повече гориво от предвиденото, за да води битките си. :dunno: При всички положения нещата са били докарани до абсолютния лимит както при него така и при Хамилтън.
Имайте предивид, че в началото всички бяха убедени, че ще се спира два пъти. Нищо чудно от Ферари да са наредили колите до абсолютния лимит за 2 стопа и наличния баласт и гориво да не са могли да покрият 1 стоп. Това може и да е бил един от факторите да вкарат Хамилтън за втори стоп. :dunno:

Иначе аз като виден диванен аероинженер :mhihi: съм с убеждението, че повреденото предно крило всъщност помагаше на Леклерк. :mhihi: :driving: Използвнато на бордюрите, за да завърти колата в завой 2 и 13 също беше страхотно. Initial D Gutter run V2 style s*it :mhihi: :driving:

Аз до момента си вадя следните изводи:

- Цялата динамика за сега се определя от работата с новите гуми. Ще минат няколко състезания докато отборите съберат данни и започнат постоянно да им намират работния прозорец.
- Ферари имат проблем със запечатването на пода, когато колата не е свалена максимално до земята. Докато не го решат ще се мъчат на неравни писти и на такива на които трябва да се ползват бордюрите.
- Това което видяхме в Китай ще е горе долу разпределението на предно лимитирани писти(Сузука, Силвърстоун, СПА, Лас Вегас). Макларън изглежда не им пука дали е предно или задно лимитирана писта, Ред Бул Верстапен Рейсинг :mhihi: има проблем с предно лимитираните писти, Мерцедес са ОК, Ферари също са ОК, но ги мъчат други дертове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 24 Мар 2025, 13:58

За Мерцедес - шапки долу какви лешояди са :mhihi: Винаги са там когато някой се дъни за да оберат солидни точки.

От младоците само техния Кими се откроява: много прилично кара за новобранец и не им цепи басма много-много на по-опитните на пистата, има ли възможност - подминава ги :lol:
Дуън обаче ми се струва обречен, още повече с присъствието на Бриаторе сред шефовете и чакащия място Колапинто. Ако няма подобрение очаквам още преди лятото да е сменен. Лоусън може би ще има още няколко старта да се докаже, но и него няма да го бавят много. Може най-накрая да го огрее Юки място в Ред Бул, но си мисля, че тази месомелачка там не е за него

Някой друг пусна ли си F1 TV Premium? Аз хванах 15% намаление задето съм бил потребител на Pro опцията преди, та 20лв увеличение се преживява. Отделно е яко да гледам състезанието в 4к и да следя още 6 отделни неща на таблета и лаптопа :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 24 Мар 2025, 14:15

Аз не се класирах за отстъпки, защото имам предишна регистрация, та май ще го въртя с някакви нови имейли и профили.
Врътката с Турция май още е възможна. :mhihi:

Според мен от всички налични опции Юки има най-голям шанс да направи нещо. не защото има подходящ стил на каране(никой от настоящите пилоти освен Макс няма такъв). Просто е голям катил и може по тази линия да успее да направи нещо. :mhihi: С псуване и ядосано каране да добута втората кола до някъде. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата