Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Имотният пазар

Мнение от barty » 22 Мар 2025, 13:18

Top Gun може и да си прав :ok:
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 22 Мар 2025, 15:50

А може би наистина не се справяш достатъчно добре - :dunno: То тва са неща които се доказват -като си толкова добър , отиваш ,купуваш една поляна , строиш и го привикваш да му кажеш - видя ли!Не да смениш три джама и да си мислиш че си бати стабилягата.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 23 Мар 2025, 14:54

Нормално ли е на нова сграда да се напука стената вертикално ?
Става въпрос за апартамент на 3-ти етаж, от общо 6.
Строителят казва, че е нормално, защото сградата улягала.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 23 Мар 2025, 17:15

Микропукнати стават да, за да не стават мисля че се слага мрежа през цяло.
Гипсова ако е мазилката особено, не търпи никво слягане и винаги стават микропукнати.

Варовата пък напуква като мрежа след около 10на години.

Има грунд специален който продават за тия микропукнатини в гипсовата мазилка, преди да боядисаш.

Ако говориш за истинска цепнатина, а не микропукнатини, по скоро не е нормално :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 24 Мар 2025, 12:02

drifty написа:
Как стоят нещата с финансирането на строеж на къща? - лесен вариант е потребителски кредит, другото изисква одобрение от родителите, ако нямаш собствен имот - примерно
ипотекиране на съществуващ имот

Тук и аз да си кажа мнението - нормално е да има намеса на баща ти, той е на 50+ години и приема, че тази къща/вила/постройка/гараж той я е направил и ти нямаш достатъчно опит/капацитет да решаваш.

Най-лесно откъм комуникация ще е да си вземеш собствена къща/парцел и да направиш това, което визираш, и да го поканиш на гости като е готово.

Най-лесно откъм пари и най-трудно откъм комуникация - да се бориш с вятърни мелници и да ремонтираш на парче семейната къща, с постоянен конфликт с баща ти.

Аз лично бих избрал първия вариант, особено като имам предвид, че ще ме стимулира да съм по-успешен кариерно и да не ме притеснява сравнително голям кредит.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 31 Мар 2025, 13:54

То във форума какво друго мнение да получи човека, освен милионерско - купувай парцели, вдигай къщи, вземи го с Х7-цата да му покажеш кой е боса :mhihi: :mhihi: :ok: :ok: :ok: Ако не можеш - хубаво ти казва, че не ставаш 8)

Моя съвет е да се махаш от всичко, което е свързано с роднините. Под наем, малък апартамент, стара/нова къща - каквото и да е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Апр 2025, 10:21

Днешни снимки от столицата и по-точно Младост 1, зад Йерусалим и до Фантастикото. Кеф ти Метро станция наблизо, не е долини и поляни или има улици, ама обстановката е това.
Нали всеки знае, че там имотче с 1 спалня, готово за живеене е поне 150к евро, а има и разни напудрени Артекс за доста повечко.
Аз поне не знам някъде в света, имот с 1 спалня, който да струва 150-200к евро и пред него или в близост да е това като на снимките.
Много ми е интересно как слизат от колите, вечер има повече коли, включително по-скъпи.
Калцуни ли си носят или гумени ботуши ?
И най-вероятно за всички това е напълно нормално.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 03 Апр 2025, 10:38

Е аз вече го написах, още на 3 март. ама ще се самоцитирам :mhihi:

DigitalExile написа:4к+ евро без ДДС за нискокачествен градски живот в кутийка със стай под 15 м2, топ :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 03 Апр 2025, 10:47

Потресаващата десйтвителност показват годните снимки. Супер гнусна и мизерна история :idea:
А като стане по-сухо е още по-яко! Постоянни прахоляци и гнус във въздуха за живущите и дишащите...

www.БГгнусотийка.com

През това време обява - https://www.imot.bg/obiava-1r174090355289942-prodava-partsel-grad-sofiya-s-kazichene

:ok:

ПАРЦЕЛ ЗА КООПЕРАЦИЯ: 1007 кв.м .РЗП 1400м2+ ПАРКОМЕСТА

Как се изкарват 1 млн. евро за една година с малко пари и решителност!

Отиваме в Казичене, най-индустриалната зона около София, с хиляди работни места там и в околността! Индустрията, поради огромен недостиг на местен човешки ресурс се движи предимно от софиянци от другия край на София и гастарбайтери от България и бившите, съветски републики.

Възниква проблем: тази маса от хора с високи заплати и одобряеми за всякакъв кредит просто няма къде да живее! Няма и какво да наеме в Казичене (погледнете в нета наеми и продажби).

За удовлетворение на нуждите местните се усетиха за мързеливи доходи и отдават под наем къщите си и/или стаи и етажи от тях. Други пък слагат в дворовете си преместваеми обекти с две стаи и санитарен възел между тях.

Един такъв преместваем обект им дава доход по 400 лева месечно на легло или 1600 лева за двете стаи с обща тоалетна. Интересно, нали?! Не го знаехте ами поразходете се, огледайте в делничен ден инфраструктурата, магазините, автомобилния парк, живецът в Казичене. Както си се прави по книга! Но побързайте по долу пише защо!

Какво предлагам аз: равен парцел на топ локация в Казичене с идеална правоъгълна форма 1007 м² с възможност за РЗП около 1350 м². Ток, вода, регулация, газ в парцела!

Бърза печалба: малки и средни апартаменти, завършени до шпакловка и замазка: 1350 РЗП х 600 евро печалба/м² = 810,000 евро; добавете и паркоместа х 12-15,000 евро и вече сме почти на милион, нали така? Бъркам ли някъде? Риск какъв три пъти под нулата! Възможности, необятни ако си бърз и решителен!

Екстра - след сделката и година до старта на строежа (докато върви документацията и разрешителните), перфектният склад около 200м2, заедно с парцела може да се отдава за година плюс + година на наем от 800-1000 евро и вие спокойно да си оглеждате обстановката! Това всъщност е 10.000 евро бонус от цената нали?

Има и десерт обаче: Концепцията на продажбите изключва скъпо и ефектно строителство!

Като 2+2 ще каже някой, будалкаш ме. Не, нищо подобно - точно като 2 и 2 е.

Направте справка и с Божурище, ситуацията е същата!

Пуснете скицата на Вашия архитект, той ще потвърди всичко написано!
А адвокатът и нотариусът - изрядните документи за собственост!

Виждате, че цените в Горубляне вече са като тези в София; бъдете уверени, че в Казичене ще са още по-високи! Защо? Пояснено е по-горе.

Идеята е подходяща както за професионалисти, така и за стартиращи в строителството. Последните едва ли ще стартират някога в София, иска се вече сериозна история на фирмата, освен многото пари. А за професионалистите вече няма парцели, или, ако има, са на отблъскваща цена или процент обезщетение.

Пък и нищо да не правите имате сигурно убежище за парите си пред задаващата се буря! Хубав, практически вечен и сух склад 200м2 /двеста/ и парцел за база на много видове бизнеси. Това не е просто индустриален парцел в някой ъгъл, а мултифункционален парцел със здрава и суха постройка върху него, бивша мандра с трифазен ток.

Защо продавам с мъка в сърцето, когато е толкова хубаво? Трябват ми парите, за да си дофинансирам нещо, което е още по-хубаво. Бартери и обезщетение не ме касаят, аз самият строя доста успешно в ролята си на инвеститор.

И за да не се уморяваме в пазарлъци, цената не подлежи на коментар. Зная какво притежавам и какво продавам.

Ако не си ти, ще е друг; а след година, минавайки оттам с колата си ще разбереш размера на шапката си!

И тук печели само първият, само най-решителният!

Частно лице, комисион не се изискава и не се изплаща!
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2025, 10:51

Цените само напред и нагоре, няма проблем.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 03 Апр 2025, 11:16

alekangg написа:Днешни снимки от столицата..

Снимките наистина ли са от София? :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2025, 11:19

Нещо те изненадва ? :dunno: Това е положението навсякъде, по всички квартали.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Апр 2025, 11:26

Exclusive89 написа:
alekangg написа:Днешни снимки от столицата..

Снимките наистина ли са от София? :shock:

Даже съм дал точен адрес.
ето и с мапса
https://maps.app.goo.gl/zqCXCkA2eefn6GeXA

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Апр 2025, 12:48

На това сладко местенце като изкочи една китна кооперацийка всички ще са доволни :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 03 Апр 2025, 12:54

Нещо-си Residence или Нещо-си Park :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата