Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от STEVAL » 18 Мар 2025, 22:47

В момента строителството до тапа за индивидуална къща е
материали около 400 евро/кв.м
труд в най-добрия случай 350 евро/кв/м
това са цени без ДДС

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 19 Мар 2025, 7:51

То, че нервите и административните простотии (включително бавене, за да се получи подкуп) са огромни е ясно! Но при всички случаи е по-евтино от 1000 евро/м2 .
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Мар 2025, 8:56

kiko написа:освен ако не си в тоя бизнес разбира се

Ей това е ключово. Цените за хора, които ще построят 1-2-3 къщи в живота си са едни - за останалите други. Не съм сигурен как е с вътрешните дизайни, но скоро слушах няколко подкаста с флипъри и се правят по ~35 апартамента годишно :shock: Този на какви цени пазарува, като прави апартамент от-до на 10 дена :kuku: Интересно ми е цялата сметка с фирми за вътрешен дизайн как излиза, понеже и те не правят 1 жилище в годината. Сигурно е по-скъпо, ама колко па по-скъпо да е :dunno: Със сигурност успяват да го направят по-евтино от обикновения човек, въпроса е колко е надценката за всичко. Че е като при автосервизите. От труда + от частите :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 20 Мар 2025, 8:16

Някой интересувал ли се е как седи въпросът със собствеността в Истанбул? Някакви уловки има ли да се закупи там имот от чужденец, данъци, такси и каквото се сетите?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 20 Мар 2025, 8:18

zAcK написа:Чудя се, колко струва м2 строеж до замазка, че гледам доста къщи в строеж из пловдивско за по около 1000 евро/м2 и се чудя, толкова ли е цената ако реши човек да строи в момента? :dunno: :bchug:

Нас на скоро ни дадоха оферта за 700е/м2 за къща на морето.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 20 Мар 2025, 12:14

Jorixa написа:
zAcK написа:Чудя се, колко струва м2 строеж до замазка, че гледам доста къщи в строеж из пловдивско за по около 1000 евро/м2 и се чудя, толкова ли е цената ако реши човек да строи в момента? :dunno: :bchug:

Нас на скоро ни дадоха оферта за 700е/м2 за къща на морето.

STEVAL написа:В момента строителството до тапа за индивидуална къща е
това са цени без ДДС

Мерси много :bchug: Явно наистина за около 1000 м2 може да се построи.
Че със семейството се чудим накъде да хванем, гледаме разни готови около София,
ама нещо все не ми допада и и зор нямаме, та ще изтърпя разправиите за нещо, което ми е по мерак :bchug:

Само да видя дали ще е около София, Пловдив, или направо малко по на юг :ok: :mhihi:

P.S. Омръзна ми от тия апартаменти вече на макс :help:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 20 Мар 2025, 17:19

И аз мисля, че ако се внимава, ще стигнат 700 евро за акт 16.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 20 Мар 2025, 17:29

това са цени без ДДС

Ние имаме оферта за ~500е/кв с ддс за груб строеж + покрив (материали + труд), пак на морето :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 20 Мар 2025, 17:57

1550 евро излиза до ключ на м2 къща, готова да си вкараш мебелите. :ok:

С проектиране, надзор и управление на всичко.
Това към януари 2025.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 20 Мар 2025, 19:39

Don_Diego написа:
това са цени без ДДС

Ние имаме оферта за ~500е/кв с ддс за груб строеж + покрив (материали + труд), пак на морето :bchug:

750 евро е до тапа. Около 500 евро за груб строеж (т.нар акт 14) е възможно и нормално

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 21 Мар 2025, 7:42

Много е относително, колко ще ти струва на м2 строеж на къща.
Две къщи съм построил за собствено ползване и към предварителната сума,
която сте сметнали добавате + 50 % минимум.
Ако е по сметките на КСС отивате на над 60 % +
Говоря за завършено всички на 100 % и готова за живеене.
Смятайте и дребни на пръв поглед неща, като облагородяване на двора и
ограда, защото и там отива немалка сума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Мар 2025, 18:57

Това с къщите е като с колите - базовата е 50к, топ изпълнението може да гони 200. Нищо че е все един и същ модел.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Мар 2025, 21:19

zAcK написа:
P.S. Омръзна ми от тия апартаменти вече на макс :help:

Аз вече 8-9 месеца се подвизавам в къщата на "село" и като ходя към апартамента и чак ми е гадно. :bchug:

Как стоят нещата с финансирането на строеж на къща?

При нас има "развитие" на подялбата на имоти. След като баба и дядо починаха, минаха няколко години и баща ми и сестра му седнаха да коментират какво ще се прави с апартамента, който е 50/50 между тях двамата /в него живеят моите родители/. Та леля ми и братовчедите казаха, че нямат нужда от апартамента, нито от пари, та предложиха на баща ми да си остане в апартамента докато му е писано да е на тая земя, което той си му е окей като решение, защото няма да се мести, нито ще търси да купува жилище и т.н.

Остава аз да измисля какво да правя. Къщата, в която съм аз е на баща ми. Той ме офертира да ми я приписва., но с него нон стоп се караме, тъй като прекалено много обича да се меси и да критикува, споменавал съм из други теми, но с две думи - никога нищо, което правя, не е достатъчно добро. Съответно мен ме притеснява, че ако приема да я взема и ремонтирам, тъй като си е за тотален ремонт вътре, ще трябва ежедневно да съм в спорове и караници защо съм решил да правя нещо по някакъв начин. А аз със сигурност ще изрина всичко вътре, барабар с подовете и таваните, защото честно казано, ми омръзна все да живея в жилища с обзавеждане от соца, които не са виждали ремонти от.. 20+ години. И тук вече много се разминаваме с баща ми, на който му е все тая относно това. Наскоро спорихме, че дограмите са за смяна - според него им няма нищо, а миналата седмица имаше по-силни ветрове и буквално без да се шегувам, ми надигаха завесите при затворени прозорци. Отделно от самата къща, той иска да си ползва двора, мазата и другите пристройки, а те вече са пълни до горе с каквото се сетите, та вече почва да оставя боклуци и из двора от типа на печки, перални и т.н. Та тоя вариант ми се струва доста скъп откъм нерви и най-вече се притеснявам, че ще се скараме много, защото аз все пак искам да създавам семейство и няма да търпя всичко в двора и помещенията да е запълнено с непотребни боклуци. А не искам да сме в кофти отношения, но последните 2-3 години не виждам нещата да се развиват в друга посока.. Иначе от финансова гледна точка ми е най-удачния вариант - с не голям кредит от сорта на 40-50к + спестените пари, с които разполагам, може да се направи един много сносен ремонт на цялата къща. Локацията е много добра, съседите са окей, улицата е задънена, пълна с деца и е супер спокойно, места за паркинг колкото искаш и т.н.

Та се замислих дали имам вариант да финансирам строеж на къща и докато стане да си живея в сегашната къща така, както си е.. Къщите, които са на пазара в района са ужасни, или са на цени, които не мога да си позволя. Повечето читави къщи се изкупиха последните 10 години, та масово се продават съборетени вече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 22 Мар 2025, 10:05

Аз лично бих пробвал финален разговор с бащата, но честен и открит, в спокоен тон.
Щом иска да ти препише къщата действай.
Иначе ще похарчиш огромни пари за друга къща, ако въобще излезе, а тази ще се амортизира от стоене.
:yes:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 22 Мар 2025, 10:24

Това е загубена кауза. Ще говорят, ще се разберат и на следващия ден пак ще има мрънкане и т.н. и само ще си развалят отношенията с най-близките :idea:
Като минат една възраст хората стават непроменими :idea: Няма смисъл.

Освен това едни по-мъдри хора са го казали, че в една къща няколко поколения е вечно мъчение :idea:
Да, има вероятно изключения, но все ще намерят за какво да се скарат.
Младите имат енергия, желание за нещо ново, дъртите по принцип само мрънкат! Казвам по принцип!

Та аз лично не бих си го причинил това! Щото като набиеш едни пари в тоя барутник и ако се наложи да се евакуираш, ще е още по-трудно!
Няма смисъл да си го причиняваш :bchug:

P.S. Един приятел така остави щерка си и зета да живеят в неговата къща и си построи друга по-малка за него.
Пием един път и ми вика - "Не става млади и стари. Пък и аз може да искам по патка да се разхождам вкъщи, как да стане" :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата