Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Re: Имотният пазар
Е.Димитров написа:Благодаря!
Иначе по темата с депозитите, 2023 исках един имот, който беше публикуван от агенция.
Казаха, че са оторизирани да продават имота и разбира се, посетих имота и поисках някакви преговори за цената.
От агенцията ми поискаха 1000 евро, за да съм "декларирал", се съм сериозен за преговори.
Сериозен?!
Колко да съм сериозен, като дойдох на място от 300 километра за да гледам имота.
В крайна сметка се оказа, че и собствениците са публикували имота, свързах се с тях и се разбрахме за цената, както и приключихме сделката успешно.
Нямам нищо, против агенции и хората да си получат съответните комисионни за труда. Уважавам това, ама директно "дай 1000 евро и ще видим"- не, благодаря!
Не виждам нищо нередно и в нормалните държави е практика. Като оставиш парите, все едно е задатък. Да видят отсрещната страна, че си сериозен. Не да правят пазарлъци с 5 лева в джоба всякакви хора. Все едно да си продаваш колата и всеки втори идиот да дойде на тест драйв просто за да се повози
slatanic написа:Аз например знам...ама какво от това.
Имат хората пари...дават.
Не им се губи стойността.
Това,че някъде другаде е по-добре да инвестира човек...сигурно е така.
Ама хора всякакви.
Важното е друго.
Те са един от малкото строители на които можеш да разчиташ,че ще стигнат до акт 16 и това което са казали,че ще вложат като материали е вложено.
Имам позната, която е купила 3-4 апартамента техни през годините, не е единствената. Може би във всяка сграда имат доста едни и същи собственици.
От 10-на и повече години много мащабни сгради с по много апартаменти строят. Не са ми по вкуса на мен лично тези хамбари.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
sub_eleven написа:Е.Димитров написа:Благодаря!
Иначе по темата с депозитите, 2023 исках един имот, който беше публикуван от агенция.
Казаха, че са оторизирани да продават имота и разбира се, посетих имота и поисках някакви преговори за цената.
От агенцията ми поискаха 1000 евро, за да съм "декларирал", се съм сериозен за преговори.
Сериозен?!
Колко да съм сериозен, като дойдох на място от 300 километра за да гледам имота.
В крайна сметка се оказа, че и собствениците са публикували имота, свързах се с тях и се разбрахме за цената, както и приключихме сделката успешно.
Нямам нищо, против агенции и хората да си получат съответните комисионни за труда. Уважавам това, ама директно "дай 1000 евро и ще видим"- не, благодаря!
Не виждам нищо нередно и в нормалните държави е практика. Като оставиш парите, все едно е задатък. Да видят отсрещната страна, че си сериозен. Не да правят пазарлъци с 5 лева в джоба всякакви хора. Все едно да си продаваш колата и всеки втори идиот да дойде на тест драйв просто за да се повози
.
Може и така да е, аз не съм им оспорвал искането. Просто аз лично не видях те да са сериозни и , че ако им дам тези пари и не се сключи сделката, ще си ги получа после.
За мен съм си сериозен, пропътувал съм в посока 300 километра, взел съм си отпуск, хотел да гледам имоти , приготвил съм си % за брокерите .
Всъщност, какво направих с този имот.
Докато гледах други имоти попаднах на много точен брокер , който излъчваше знания и коректност.
Не ми хареса това, което предложи, но наех брокера да ми движи нещата за горепосоченият имот, дето се свързах директно със собствениците и на края си платих комисионната с удоволствие!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Излезна ми обява.

15 години на шпакловка и замазка ? Бомба. То си стои построено от предната криза
Някой се е нашил на зелено 2008-2009, 2010 вече цената е било надолу и е решил да почака 

15 години на шпакловка и замазка ? Бомба. То си стои построено от предната криза

Здравейте.
Кои са читавите строители в Пловдив ?
Какво мислите за Хъс, Пимк и другите не ги знам.
Някой купувал ли е на зелено от тях ?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Kurtov написа:Здравейте.
Хъс - нереално скъпо за Пловдив, качеството е бива, ама нищо особено, освен ако не купиш в най-скъпото им

Има разлики дори в една сграда, примерно в последния вход на Сити Парк 3 е доста по-добро от останалите, ама там от етаж 6 до 8 са те, та

Отсядали сме в хотелапратмънта им в СитиПарк 2, чуваше се през 3 апартамента вечер. Ако някой ебе там, сигурно целия блок знае кога свършва

Ние щяхме да купуваме в Сити Парк 3, ама малоумната им брокерка в последния момент, след разговори, мейли, оглед на строежа и т.н.
преди да си тръгна се сети да ми каже "Ама нали знаете, че в сакче, иначе цената е с около 30% нагоре",
а тя си беше високо дори по критериите на София, щото беше последен етаж, т.е. близо 2 пъти по-висока на м2 от първия

Какви майни отнесе тая майна, не е истина

Поне едно "без ДДС" или нещо подобно да беше казала/написала

Даже после пак се бях навил, затова и спахме в Сити Парк 2, да останем да разгледаме наоколо, ама

ПИМК - качество няма, и не само качество. Не бих купил от тях, освен ако не съм камикадзе. Има писано назад из темата

Всъщност, ако не ти пука, може и да купиш от ПИМК

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Благодаря много!
Аз точно от Тракия Сити парк разбрах за Хъс.
За Пимк и аз сега прочетох, че се бавят много.
А какъв е проблемът да се плати 30% кеш ?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Kurtov написа:Благодаря много!
Не е проблем.... проблем е когато е +30%

sub_eleven написа: ...
Не виждам нищо нередно и в нормалните държави е практика. Като оставиш парите, все едно е задатък. Да видят отсрещната страна, че си сериозен. Не да правят пазарлъци с 5 лева в джоба всякакви хора. Все едно да си продаваш колата и всеки втори идиот да дойде на тест драйв просто за да се повози...
Не знам за кои държави става въпрос, да плащам или прехвърлям пари на някво си 3то лице щото да видя някъв имот??

Наскоро закупихме къща в Белгия, но и условията са много подобни в Германия и Холандия.
Най-често продажбите минават чрез брокери. Като продавач имаш право да наемеш само един брокер (не имота ти да е представен от 10 агенции), сумата която агенциите взимат е една и съща, и се заплаща от продавача.
Аз като купувач за оглед не плащам нищо, най-често правят 'отворени' дни и ти назначават 15-20мин на посещение. На ден съм обикалял поне 2-3 имота, не виждам защо трябва да плащам за това или да давам капаро.
Сделката обаче минава на следващо ниво когато подпиша 'обвързващо' наддаване, било то по-ниска или по-висока цена. Ако тази сума която предлагаш бъде одобрена от продавача, тогава си задължен да приведеш 10% (най-често) от стойността на имота. Това ти е вече 'задатъка' за който може би говориш в мнението си. Естествено ако се откажеш в тоя момент гориш

Тоест на огледа да си говорите за пари е чисто чесане на езици, виждат те като реален купувач, само ако подпишеш това обвързващо наддаване, всички останали огледи са 'window licker-и'...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Проблемът е, че над 10к нямаш право да плащаш кешKurtov написа:Благодаря много!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Това е за еднократно плащане.
Случайно попаднах на този канал, пичът прави добри видеа и има доста приятно, макар и горчиво, чувство за хумор към градоустройството и новите квартали... Хем се смея, хем се ядосвам на места. В случая е за вадата, но това важи с пълна сила за всички нови квартали и уплътнените части на старите.
https://www.youtube.com/watch?v=9DLbKvzv6xY
Случайно попаднах на този канал, пичът прави добри видеа и има доста приятно, макар и горчиво, чувство за хумор към градоустройството и новите квартали... Хем се смея, хем се ядосвам на места. В случая е за вадата, но това важи с пълна сила за всички нови квартали и уплътнените части на старите.
https://www.youtube.com/watch?v=9DLbKvzv6xY
Never mistake motion for action...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Как гледате тая туба с тези реклами? Директно затворих слез първата минута.
Знам, че ги слага автора.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, прекалил е, определено. И мен ме хванаха лудите, но по изключение изгледах, дадох му шанс на първото видео.
Never mistake motion for action...
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
alekangg написа:Как гледате тая туба с тези реклами? Директно затворих слез първата минута.
Просто си плащаш и няма реклами
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Чудя се, колко струва м2 строеж до замазка, че гледам доста къщи в строеж из пловдивско за по около 1000 евро/м2 и се чудя, толкова ли е цената ако реши човек да строи в момента?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
2ма души познавам които си строиха къщите и двамата казват,че повече на това хоро няма да се захванат
освен ако не си в тоя бизнес разбира се.Ако теглиш чертата накрая след години строеж,майстори,матеряли,разрешителни и тн и тн сигурно си струва да се даде някой лев отгоре и да се купи нещо поне на груб строеж.Аз бих се огледал в тея с металните конструкций например