Нестабилност БМВ Е91
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Нестабилност БМВ Е91
Здравейте колеги. Направо към проблема. След няколко сменени части по окачването , втулки , биалетки и 2 носача и реглаж на двата моста колата стана доста нестабилна на магистралата и при неравен път. Преди да направя тези интервенции волана ми беше стегнат, но след реглажите сега е много лек, което е добре. Но това сеене(люлеене) и много лошо хваща на някъде и я чувствам много нестабилна. Също така да кажа,че след това смених предните амортисьори и рейка и пак минах преден мост, но проблема си остава. Гумаджията казва,че гумите и джантите са ок. Съвети от къде може да е проблема?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Нестабилност БМВ Е91
Колега, на Е91 не може воланът да ти е много лек. АКо е така по време на движение, значи сцеплението ти е много зле. Или гумите ти са станали на пластмаса или не лягат правилно на асфалта. Особено както го описваш, май някой се е учил на колата ти, ама някой от тези дето трудно са избутали 4-ти клас. Сеене може да ти се получи примерно от задния мост. На мене на един реглаж заден/преден мост ми скъсаха един болт по задния мост и ме отпратиха, щото е един с ексцентрична глава и се намирал трудно. Питах ги има ли проблем да карам така - те викат по-бавничко няма проблем. Въпреки, че карах бавно и колата леко сееше задницата. Майсторът ми като видя и каза, че тия са за трепане и че не трябвало въобще да я карам така и е опасно. Всичко се оправи като сменихме болта, но има някои безскрупулни идиоти по тия сервизи.
Кавии части са ти слагали - хубави, маркови или оригинални. Ако е от първите и стават също и за VW и Хонда, по-добре да не караш, докато, не сложиш нещо свястно!
Или са ти сложили неправилните части или тези, които са ти правили сходимостта са пълни некадърници. Какво ти пречи да отидеш другаде на преден/заден мост? Поне нещо да се промени
Защо си сменял рейка? Какво те наведе на мисълта за нея?
Кавии части са ти слагали - хубави, маркови или оригинални. Ако е от първите и стават също и за VW и Хонда, по-добре да не караш, докато, не сложиш нещо свястно!
Или са ти сложили неправилните части или тези, които са ти правили сходимостта са пълни некадърници. Какво ти пречи да отидеш другаде на преден/заден мост? Поне нещо да се промени
Защо си сменял рейка? Какво те наведе на мисълта за нея?
На 3 различни стенда ходих и трите барват нещо малко и казват колата ти е на ред. Смених и двата предни напречни носача по препоръка пак на един " майстор" и същата история. Доста пари налях вече и всеки казва,че колата е перфектна отдолу, но проблема остава. Рейката я смених защото имах хлопане и пак " майстор" ми каза,че е от нея. Ама май и той не се оказа прав. Но в момента тропането е най-малкия проблем при това сеене с висока скорост. Даже е и опасно....
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Не си писал каква е точно колата, но ако е има предно предаване (X-drive) почти със сигурност проблемът ти е вътрешно каре на предна полуоска. На двете коли съм сменял такива и ако ти се е появила и вибрация и тропане е тръгнала да заминава и може и да не можеш скоро да набираш нормално. На Е90 баш ми се случи така. ДОбре, че имах опит с Е46 с подобни симптоми и веднага отидох да видят полуоските. Читав майстор веднага ще разбере коя от двете е. Ако сменяш, слагай рециклиран Spidan - карам вече 80К с такава и няма никакви проблеми.
Иначе ако нямаш предно, иди на лицензиран сервиз, по възможност МКар! Струва си парите, които ще дадеш за прегледа.
Иначе ако нямаш предно, иди на лицензиран сервиз, по възможност МКар! Струва си парите, които ще дадеш за прегледа.
4 мнения
• Страница 1 от 1