Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от KoolyO » 26 Фев 2025, 10:58

Добре, че ме подсети! :bowdown:

Пускам да ги гледам! :driving: :guitarist:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Фев 2025, 11:48

Противно на очакванията ми Ред Була е доста постоянен и с много стабилна предница, Макс ще е доволен :lol: . Явно основната работа през зимата е била точно в посока на баланса на колата, темпо са си имали в резерв може би :lol:

Ферарито с новото предно окачване също изглежда ок, но май тепърва ще се учат с настройките му
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 16 Мар 2025, 8:18

Обещаващо начало :yes: Някои трябва да се пенсионират ,Хамилтън особенно няма хъс за Ф1 , младите имат да учат ...Засега ще следя сезона :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 16 Мар 2025, 8:48

По-скоро отбора на Ферари няма хъс...то бива аматьорски грешки ама те всеки път се осират като завали :banghead:
Всички пред тях се въртят като пумпали, те някак успяват да минат между капките и вместо да ги вкарат преди другите за интермедии, те им казват да продължат със стиковете...не знам какво очакваха да стане. Магически да изсъхне пистата или да имат повече сцепление от другите въпреки изначало компрометираните настройки на колата (за квалификацията са вдигнали колата защото са имали прекалено износване на дървената планка в пода и са рискували дисквалификация ако я оставят с настройките от петък когато бяха много силни) :kuku: :banghead:

ИНаче наистина интересно състезание, голям карамбол. Браво на Кими - много силно каране въпреки променливите условия. Доста отбори ги покри шанса с издънки на отбори и пилоти пред тях и взеха прилични точки и сега се почва излишна истерия ама поне ще е интересно за момента.

Макларъна е глупаво бърз :conf: . Само грешки на отбора и пилотите ще го бутнат от първото място при конструкторите.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Мар 2025, 12:50

Махнали са на Кими наказанието.
Наистина много впечатляващо начало за него.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 17 Мар 2025, 13:04

С голям мерак изгледах състезанието, не беше нещо Уау но пък и имаше драма до последния завой :driving:
За мен разпределението на силите в топ отборите не се е променило спрямо миналия сезон - тея надежди за борба на 4 отбора при пилотите леко се изпари. Ферари и Мерцедес са догонващи с доста голямо изоставане спрямо Макларън/Редбул.
Макларън - въпреки директивите за предни/задни крила са успяли да запазят добрата работа с гумите - бързо ги загряват, бавно ги износват , общо взето имат голяма свобода при избора със стратегия, налагане на темпо и т.н.
Редбул - като че ли имат малко подобрение при използването на гумите, но от това състезание не мога да преценя. Все пак 20+ обиколки на 0.5сек зад Норис са добър показател че има подобрение в тази област. Ще е интересно на празна писта пред себе си на какво темпо разполагат и могат ли да задържат полпозишъна ако състезанията протичат нормално.
Ферари - за пореден път големи надежди и накрая празно канче :dunno: има нещо генерално сбъркано в отбора, но незнам къде е може би по високите етажи. Изоставането им спрямо МКЛ/РБ е огромно, може би над секунда в състезателна обиколка :dunno: Според мен нямат никакъв шанс да се борят за каквото и да е този сезон.
Mercedes - отново са в някакво безтегловно състояние подобно на Ферари, уж са оправили колата ама незнаят как работи :dunno: Иначе имат дарбата да взимат 110% точки от ситуации в които изглеждат тотално обречени.
При останалите отбори Willams изглеждат като отбора постигнал най-голям прогрес, надявам се този сезон да продължат възходящия тренд а не да изпаднат след първите по-сериозни ъпдейти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 17 Мар 2025, 13:30

Ако се гледа състезанието Ферари наистина са много назад, което в действителност не е точно така. ЗА квалификацията и състезанието бяха с компрометирани настройки заради прекомерно износване на дървената планка в пода. От там всичката скорост, която показаха на тренировките в петък се изпари моментално и започна лимитиране на щетите. Ако не бяха окепазили и стратегията щяха да са 4-5, защо не дори 3-4 (след грешката на Оскар). Явно тяхната кола работи най-добре когато е много ниско над земята, което е потенциален проблем занапред през сезона

ФИА са провели допълнителни наблюдения на мини-дрс системите при различните отбори по време на петъчните тренировки и още от следващия уикенд въвежда нова техническа директива, с която да елиминира това. Очаква се Mclaren да са най-засегнати тъй като при тях се забелязвала най-голяма разлика в скоростта. Реално всички отбори в челото ще усетят промяна в скоростта.
Макларън показаха и интересно решение за спирачките, което много упорито криеха по време на теста в Бахрейн. Очаквам съвсем скоро другите отбори да протестират срещу него или да го копират
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 17 Мар 2025, 13:40

Ще видим , и аз много ще се радвам ако Ферари имат потенциала за победи, но от видяното през годините вътрешния ми глас просто казва обратното :mhihi:
В квалификацията и състезанието Макларън дърпаха точно в 3я сектор където има 2 ДРС зони, дали случайно или не :dunno:
Китай е много добра писта, за да се видят реално какви са разликите между отборите, времето го дават хубаво така че ще е добър pure race тест за всички.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 17 Мар 2025, 22:31

mr_petroff написа:Обещаващо начало :yes: Някои трябва да се пенсионират ,Хамилтън особенно няма хъс за Ф1 , младите имат да учат ...Засега ще следя сезона :D

Не мисля че проблема на ферари е в Хамултън...щото ако на него му липсва хъс на младока дето е цели 3 сек. пред него какво му липсва?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 18 Мар 2025, 6:48

///M Power написа:
mr_petroff написа:Обещаващо начало :yes: Някои трябва да се пенсионират ,Хамилтън особенно няма хъс за Ф1 , младите имат да учат ...Засега ще следя сезона :D

Не мисля че проблема на ферари е в Хамултън...щото ако на него му липсва хъс на младока дето е цели 3 сек. пред него какво му липсва?

Имам в предвид:
1. 3 секунди не са малко във Ф1
2. ''Младока'' си го изпревари НА пистата
3. ЛХ не спря да мънка и недоволства , което си прави винаги откакто не кара превъзхождаща кола
4. Черните имат значение - а белите нямат ли , аре моля ...
Може да е добър пилот , ама мен не ме кефи и имам усещането ,че го лансират по така защото е чернокож :dunno:

По темата ,няма да е лошо да спретнем една анкета с прогноза за топ 5 в края на сезона , да се посмеем малко :yes:
Моята прогноза е :
1. Норис
2. Верстапен
3. Пиастри
4. Леклерк
5. Ръсел

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 18 Мар 2025, 8:28

don_gori написа:Ще видим , и аз много ще се радвам ако Ферари имат потенциала за победи, но от видяното през годините вътрешния ми глас просто казва обратното :mhihi:
В квалификацията и състезанието Макларън дърпаха точно в 3я сектор където има 2 ДРС зони, дали случайно или не :dunno:
Китай е много добра писта, за да се видят реално какви са разликите между отборите, времето го дават хубаво така че ще е добър pure race тест за всички.

Разликата в третия сектор в квалификацията идваше от гуми. Единствено Макларън можеха да ги запазят до 3тия сектор и за това дърпаха драстично там.

Аз не бих се наел да отписвам Ферари все още. Мелбърн 'от време оно' си е карамбол и води до някакви драстични размествания. Както каза някой по-горе, след Китай ще стане ясно. Аз само ще добавя, че след Китай ще стане ясно кой къде е на предно лимитирани писти(предна лява на този дългия завой преди дългата права и серпентината на 1ви завой).

Хамилтън честно казано съм го отписал(макар да го харесвам като пилот видно и от коментари тук). Правилата от 2022 го "повредиха" подобно на това което се случи с Даниел Рикардо преди години. В момента Хамилтън е далеч от стила си на каране и опитва какви ли не неща, в крайна сметка става някаква каша, точно както беше при Рикардо.
Възможно е да има проблясъци на определени писти, ако и характера на колата им пасва(Силвърстоун примерно), но като цяло не очаквам много от него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 18 Мар 2025, 20:47

mr_petroff написа:
///M Power написа:

.................

Таке да кажи си че не го харсваш, но темпото на ферари няма нищо общо с него....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mr_petroff » 18 Мар 2025, 22:00

///M Power написа:
mr_petroff написа:
///M Power написа:

.................

Таке да кажи си че не го харсваш, но темпото на ферари няма нищо общо с него....

:yes: Бах маа му , колко съм прозрачен. Никога не съм харесвал ЛХ ,не знам защо . Че може да кара ,може ... Обаче всичко друго при него ми е ...абе не ми е симпатичен /не съм расист/.
Аре бе , дайте по една прогноза за класирането за 2025 , да се забавляваме на края на сезона :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 18 Мар 2025, 22:04

Еми айде и аз да се запиша :ok:
1. Верстапен
2. Норис
3. Пиастри
4. Жоро/Льоклер
5. Льоклер/Жоро

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 20 Мар 2025, 11:29

TheDriver написа: Правилата от 2022 го "повредиха" подобно на това което се случи с Даниел Рикардо преди години. В момента Хамилтън е далеч от стила си на каране и опитва какви ли не неща, в крайна сметка става някаква каша

Много точно казано :yes:

Опитва да прави неща, които не му се отдават както се отдаваха на Шуми и Верстапен в момента - да се нагажда дори към "крив" автомобил като извлича максимума от него и пак да е бърз и конкурентен.
В никой случай обаче не е забравил как се кара. Има ли кола, в която се чувства комфортно и е бърза като цяло, малко пилоти на грида могат да му стъпят на нивото.

Еди Джордан е починал :(
Не отдавна беше диагностициран с рак на простата и водеше химиотерапия, но явно без успешно. До последно в подкаста, който водеше с Дейвид Култард обясняваше как има светлина в тунела, но за съжаление не е могъл да се пребори. Лека му пръст, ще си остане незабравим образ в спорта

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... ZsJtPmC2OT
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата