Закупуване на X3
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Закупуване на X3
Здравейте!
Пиша ви с молба за съвет.
В търсене на закупуване на SUV се спрях на БМВ X3 2020 - 2022г, бензин, X-drive. За съжаление гамата от бензинови двигатели се оказа голяма и ще се нуждая от насоки. Моля, споделете кой е най-надеждния, като изключим всички M двигатели ( competition, M40 и т.н)
Също така, моля споделете дали 184кс и 190к.с са едно и също нещо и ако не са кой е по-добър.
Благодаря ви предварително!
Пиша ви с молба за съвет.
В търсене на закупуване на SUV се спрях на БМВ X3 2020 - 2022г, бензин, X-drive. За съжаление гамата от бензинови двигатели се оказа голяма и ще се нуждая от насоки. Моля, споделете кой е най-надеждния, като изключим всички M двигатели ( competition, M40 и т.н)
Също така, моля споделете дали 184кс и 190к.с са едно и също нещо и ако не са кой е по-добър.
Благодаря ви предварително!
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
Re: Закупуване на X3
Niki_81 написа:За съжаление гамата от бензинови двигатели се оказа голяма и ще се нуждая от насоки.
Е кое и е голямото, аз до колкото знам (като махнеме 6-така) двигателя е само един, 2ка турбо, B48

- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i, R56 Mini Cooper
184 и 190 мисля, че са различни ревизии на двигателя (190 е по-новия и се слага във фейслифта). Аз бих заложил на B58 3.0, като най-доказано надеждния от всички в гамата, но си идва с по-високата цена и разходи, разбира се.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Jorixa написа:
Е кое и е голямото, аз до колкото знам (като махнеме 6-така) двигателя е само един, 2ка турбо, B48Има просто 2 разновидност, единия е по-мощен, основно заради различен мап до колкото знам. 20i на тва купе за мен лично ще му е малко слабо, основно заради мижавия въртящ момент, така че аз бих гледал 30i (или ако ти се занимава 20i и да ти го ремапнат, ма там винаги има варианта мапера да оплеска нещо, ако не ги чатка нещата). 184 и 190 не мисля че имат разлика, май на различните пазари просто ги закръглят на различна цифра. Често при БМВ реалната мощност е малко повече от официално написаната.
Разликата между 20i и 30i е в буталата, така че само със мап няма да мине. Отделно от това всеки от тях е с по няколко ревизии, които са с коренно различни блокове. Всички обединени като Б48
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
STEVAL написа:Отделно от това всеки от тях е с по няколко ревизии, които са с коренно различни блокове. Всички обединени като Б48
Е чак "коренно различни" блокове няма как да са, щото няма да се казват Б48

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Jorixa написа:STEVAL написа:Отделно от това всеки от тях е с по няколко ревизии, които са с коренно различни блокове. Всички обединени като Б48
Е чак "коренно различни" блокове няма как да са, щото няма да се казват Б48Има ревизии между по-старите и по-новите, ама в периода 2020-2022 (както пита автора) не мисля че е имало някви сериозни ревизии. Май 2019 имаше.
Автора ако беше казал след фейслифта -спор нямаше да има

Ето разликата:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Jorixa написа:Niki_81 написа:За съжаление гамата от бензинови двигатели се оказа голяма и ще се нуждая от насоки.
Е кое и е голямото, аз до колкото знам (като махнеме 6-така) двигателя е само един, 2ка турбо, B48Има просто 2 разновидност, единия е по-мощен, основно заради различен мап до колкото знам. 20i на тва купе за мен лично ще му е малко слабо, основно заради мижавия въртящ момент, така че аз бих гледал 30i (или ако ти се занимава 20i и да ти го ремапнат, ма там винаги има варианта мапера да оплеска нещо, ако не ги чатка нещата). 184 и 190 не мисля че имат разлика, май на различните пазари просто ги закръглят на различна цифра. Често при БМВ реалната мощност е малко повече от официално написаната.
30i колко конски сили е ?
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
Niki_81 написа:Jorixa написа:Niki_81 написа:За съжаление гамата от бензинови двигатели се оказа голяма и ще се нуждая от насоки.
30i колко конски сили е ?
250. Лесно се гугълва това

9 мнения
• Страница 1 от 1