Зимни гуми за Х-моделите
Модератор: Технически модератори
Re: Зимни гуми за Х-моделите
Тя опцията не е толкова по-скъпа от другите гуми, просто марките с хомологация са от високия клас. Не мисля, че има евтини варианти, поне това което аз гледах миналата пролет за 21''.
- bossorange
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 g05 4.0i
- Мечтае да кара: кола дет не се разваля
Някой кара ли със зимни не ръфлет гуми на джанти 20' еднакви на bmw g05?
Чудя се дали да не взема за другата зима такива
Не виждам проблем в това, само гледай да си с оригинални джанти. Между другото има ли оригинални 20ки с еднаква ширина, че не съм проучвал подробно? И аз се оглеждам за вариант за другата зима дали да не взема втори комплект 20ки, ама цената им е много грозна и май ще си въртя гумите на 21ците.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G05 LCI xDrive40i, R56 Mini Cooper
goppe написа:Не виждам проблем в това, само гледай да си с оригинални джанти. Между другото има ли оригинални 20ки с еднаква ширина, че не съм проучвал подробно? И аз се оглеждам за вариант за другата зима дали да не взема втори комплект 20ки, ама цената им е много грозна и май ще си въртя гумите на 21ците.
Има, аз съм с такива. Ето оферта от АБ, за колела, от декември месец:
Аз съм със средния, десния също е с 4 еднакви.
Между другото, да се има предвид, че според какви колела са поръчани (зимни или летни), една и съща опция 01TC (740M Orbit Grey) идва или като квадратен сет (зимни), или спорт пакет (летни - със 10,5J задни джанти, със 305/40/20 гуми).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ахаа, това е много интересно със сезоните, мерси колега. Аз затова попитах дали има 20ки квадратен сет, защото като търсех колата в Канада, според този order guide всички 20ки към онзи момент са били квадратен сетъп, а за европа точно твоите 740ки ги бях виждал като спорт пакет:
Но явно това със сезонността обяснява нещата.
Но явно това със сезонността обяснява нещата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Jorixa
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 G05/X1 F48
- Мечтае да кара: 911
damian2112 написа:goppe написа:Не виждам проблем в това, само гледай да си с оригинални джанти. Между другото има ли оригинални 20ки с еднаква ширина, че не съм проучвал подробно? И аз се оглеждам за вариант за другата зима дали да не взема втори комплект 20ки, ама цената им е много грозна и май ще си въртя гумите на 21ците.
Кое му е "офертата" на това, не разбрах

goppe написа:И аз се оглеждам за вариант за другата зима дали да не взема втори комплект 20ки, ама цената им е много грозна и май ще си въртя гумите на 21ците.
Оглеждай се пролетта, често пускат промоции -50% на колела с гуми, ако има останали непродадени от зимните.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
Jorixa написа:damian2112 написа:goppe написа:Не виждам проблем в това, само гледай да си с оригинални джанти. Между другото има ли оригинални 20ки с еднаква ширина, че не съм проучвал подробно? И аз се оглеждам за вариант за другата зима дали да не взема втори комплект 20ки, ама цената им е много грозна и май ще си въртя гумите на 21ците.
Кое му е "офертата" на това, не разбрахТия в Германия ги има с 40% надолу
goppe написа:И аз се оглеждам за вариант за другата зима дали да не взема втори комплект 20ки, ама цената им е много грозна и май ще си въртя гумите на 21ците.
Оглеждай се пролетта, често пускат промоции -50% на колела с гуми, ако има останали непродадени от зимните.
Под оферта имам предвид каталожна цена, разбира се, без отстъпката.
bossorange написа:Някой кара ли със зимни не ръфлет гуми на джанти 20' еднакви на bmw g05?
Аз съм с 4 еднакви 20" както са по спецификация (275/45) - Bridgestone.
Даже джантите ми не са оригинални защото съм стиснат и си взех Borbet CW3.
Никакви проблеми вече почти 1000 км.
Забелязах че колата не е толкова стабилна отзад в сравнение със спорт пакета на 22" (315/35 отзад)
А някой да кара G05 с 21'' зимни с хомологация? Че се разрових малко по-подробно и май има само един модел с хомологация за спорт пакет - Pirelli Scorpion Winter, които май не ги намирам и по сайтовете въобще. Егаси и избора
....

Колеги, продължих да ровя за джанти и наблюдавам, че и за 20" в олх, там където обявите са с гуми, не намирам нито една снимка на зимна гума размер R20, която да е с отбелязана хомологация. Напр модел 740 го има в спорт пакет сет, но на гумите я няма звездичката... Аз ли бъркам нещо или масово хората си карат с нехомологирани гуми? Дайте някой модел зимна гума 20 или 21, който да е хомологиран.
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
Когато аз търсих преди три месеца, имаше само 2 варианта хомологирани гуми 275/45/R20 - Pirelli Scorpion Winter и Michelin Pilot Alpin 5 SUV, като от вторите имаше единични бройки тук-там по интернет магазините, съответно взех Pirelli. Kато заглеждам по улиците други G05-ци, може би 90% са със зимни Pirelli.
Колеги, някой може ли да ми каже за G05 за зимен спорт пакет гуми на Pirelli Scorpion Winter RFT задните гуми 305/40/20 има ли въобще модел с хомологация? За предните 275/45/20 има гуми със звезда, но за задните нищо не намирам. Разрових се и в сайта на Пирели, там също не намирам.... Подходящо ли е в такъв случай да се кара със спорт пакет с този модел гуми, защото виждам, че се среща масово, но явно не е изцяло "хомологиран"....?
- damian2112
- кандидат ентусиаст
-
Няма хомологация за този размер, защото от BMW искат да ти продадат още един квадратен сет джанти с гуми 275/45/R20 за 10 бона. И ако караш с нехомологирани гуми, съм чувал, че не признавали гаранционни проблеми с раздатка, тоест е непрепоръчително да гараш със 305/40/R20 зимни.
Явно е така колега, и аз се убедих, че няма хомологация за зимен сетъп. Имаше мнения във форума за евентуален проблем от страна на дилъра който може да повлияе на гаранцията, да. Моята не е в гаранция, но ще го карам с еднакви гуми/джанти зимата, поне да пазя раздатката, че вече я ремонтирах.