.. кое ви дразни най- много в един автомобил?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: .. кое ви дразни най- много в един автомобил?

Мнение от steeN » 05 Фев 2025, 11:00

Натрапчивата позьорщина (чалга). Примерно за BMW - кристали Сваровски в интериора, най-бавната 3 цилиндрова 2ка има повече М емблеми от истинска М кола от преди 2-3 поколения и т.н.
Общо взето когато дизайна не се води от функцията, а функцията се води от дизайна. Италианците за мен са най-големите "нарушители" в това отношение.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Фев 2025, 12:27

drifty написа:Другото, което ме дразни е, че когато подлакътника е в най-предна позиция, ако опънеш ръчната, имат допирна точка и се отваря подлакътника, защото лоста на ръчната го закача. И затова рядко го слагам напред, където реално е удобен за ползване, основно на дълго като карам.

Регулирай си ръчната, на 3-ти зъб по спецификация трябва да хваща. :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 05 Фев 2025, 12:57

steeN написа:oбщо взето когато дизайна не се води от функцията, а функцията се води от дизайна. Италианците за мен са най-големите "нарушители" в това отношение.

Всъщност в кола с по-добра ергономия от 156 не съм се качвал.
Всичко си е точно на мястото и не изисква никакво усилие или пресягане. Скоростния лост примерно е грозно дълъг, много келеши го скъсяваха навремето за красота, но като е дълъг е по близо до волана и идва в натуралното положение на ръката когато ползваш подлакътника. А подлакътника е монтиран на облегалката и винаги ти идва до лакътя. Бмв така и не се научиха да правят подлакътници... В по-старите аудита пък коляното ми опира в ключа за палене... Мерцедесите имат една обща тъпа ръчка за фарове и чистачки, много неинтуитивно... А возили ли сте се отпред в е90 и да опитате да си свалите стъклото? Тоя дизайнер е за публично еване на капака пред централата на марката. :lol:
Шофьорските копчета на ел стъклата на е60 преди фейс също трябва да имаш счупена на три места ръка, зарастнала накриво за да ги използваш... :lol:
На всичките вагове не им гаснеха фаровете като изгасиш колата, продължават да светят габарити и ти пада акумулатора, повечето нямат и зумер даже да ти напомни.

Изобщо се изненадвам какви големи марки какви аматьорски грешки при ux дизайна правят...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Фев 2025, 14:02

Най ме дразни да сипвам гориво в колата :mhihi:
И ток разбира се!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Фев 2025, 14:06

dhtj написа:Скоростния лост примерно е грозно дълъг, много келеши го скъсяваха навремето за красота, но като е дълъг е по близо до волана и идва в натуралното положение на ръката когато ползваш подлакътника. А подлакътника е монтиран на облегалката и винаги ти идва до лакътя. Бмв така и не се научиха да правят подлакътници...

Загуби ме за дискусията със споменаване на подлакътници :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 05 Фев 2025, 14:34

Ядосвам се от:
- Липса на резервна гума, била тя и патерица.
- Даунсайзингът при двигателите.
- Използването на рециклирани материали за изработка на интериора, което върви с еко боя използвана за екстериора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 05 Фев 2025, 14:34

Тъча е бич който трябва да изчезне от кокпита.
Лампата за налягането в гумите - от едно друсване и на таблото излиза цял билборд свети в червено и мига все едно ще гърмим :ranting:
Тъпнята с амбиентното осветление - баси катуна
Светещите бъбреци на 7цата - ям камъни , пия бензин не ма бърка :bang:
А буфтала който вместо да сложи падащи задни облегалки на седана е заварил една ламарина , заслужава да му набия 4м ф50 от зад и да го пусна да играе ръченица на някой панаир! :banghead: :nono: :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 05 Фев 2025, 14:43

Тая ламарина сигурно е с цел като разпънката между бомбетата в коша на двг :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 05 Фев 2025, 14:46

Ивайло Димов написа:Тая ламарина сигурно е с цел като разпънката между бомбетата в коша на двг :ok:

Тъй ли , ми тея седани с падащите облегалки?Къде им е разпънката?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 05 Фев 2025, 14:48

Ирония бре Бинев ,верояно конструкторите са имали нещо в предвид :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 05 Фев 2025, 16:19

Най-много ме дразни че колите станаха жични (т.е. с кабели), и че се върви в посока да стават все по-автономни и да се превърнат в услуга "в името на безопасността". Няма да можеш да ги притежаваш и ремонтираш в бъдеще както досега, и това че от машини се превърнаха в приложения. Ако не сте гледали епизода с 850CSi в канала на Jay Leno, гостът Jason Camisa, обяснява какво му е казал един директор в БМВ преди 10г.: "Вече не сме автомобилна компания, а доставчик на мобилност." (32:06) Това, за съжаление важи все повече за съвременните коли като цяло.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Фев 2025, 16:51

В моите почти нищо не ме дразни и е нарочно. От трендовете освен махането на копчетата, най-много ме дразни шпионирането и безразборното пращане и съхраняване на лични данни, споделянето на шофьорските ти навици със застрахователи, за сега и в бъдеще с органите. Най-най идиотското са “селфи” камерите, които те следят постоянно, уж с цел да ти предоставят услуги и настройки спрямо лицевото ти изражение и настроението ти. Скоро чакаме и реклами по всички дисплеи, специално за теб ушити.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 05 Фев 2025, 17:31

Kroki написа:
drifty написа:Другото, което ме дразни е, че когато подлакътника е в най-предна позиция, ако опънеш ръчната, имат допирна точка и се отваря подлакътника, защото лоста на ръчната го закача. И затова рядко го слагам напред, където реално е удобен за ползване, основно на дълго като карам.

Регулирай си ръчната, на 3-ти зъб по спецификация трябва да хваща. :bchug:

Абе няколко години я карах с ловящо само дясно колело и ми правиха проблем на прегледа, та се хванах и я регулирах миналата пролет и държи, ама си остана навика да дърпам. :ok:
Под самата ръчна не успях да намеря инстурмент, с който да бръкна да развия болтовете, та регулирах "грубо" от главините отзад докато почне да лови според упътването. Някой ден ще си взема подходящи инструменти и ще го направя още по-фино.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 05 Фев 2025, 18:48

- Амбиентното осветление и всичко, което прави колата да прилича на бар повече отколкото на автомобил.
- Липсата на физически копчета, заменени от безумни таблети сложени неергономично в средата на нищото.
- Табло, което не е завъртяно към шофьора и трябва пресягане, за да се стигне някоя функция (често аварийните)
- Старт-стоп системата
- Налагането на SUV/SAV автомобили, които никога няма да излязат извън пътя
- Всички асистенти за сигурност, които позволяват на шофьора да си гледа телефона, защото тя колата ще спре/завие/нещо друго.
- Безумно мекото и кашкавалено окачване на повечето масови коли

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Мнение от turbonetic » 05 Фев 2025, 19:04

Най-мразя тракащите ,и скърцащи пластмаси направо полудявам.Друго,което ме дразни като вземат да се белят/лющят копчетата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата