Проблем с тоците

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с тоците

Мнение от Yaboo » 19 Яну 2025, 21:22

Здравейте,
Извинявам се предварително ако я има тази тема някъде.
От половин година колата ми си губи тоците за някакви минути или часове. Няма никакви светлини нито централно работи нито свети нещо по колата. Случвало се е след като карам колата изгася я и тоците изчезват напълно.След известно време се появяват. Акумулатора има ток 12.6. В момента умря напълно от 2дена не идват тоците а акумулатора е зареден. Моля за съвет.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: Проблем с тоците

Мнение от Kroki » 20 Яну 2025, 10:22

Хубаво би било да дадеш малко повече инфо за колата.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Yaboo » 20 Яну 2025, 10:51

Kroki написа:Хубаво би било да дадеш малко повече инфо за колата.

Bmw e90 320d 2008 177hp

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от indocile » 21 Яну 2025, 2:41

Тръгваш от акумулатора към предпазители.Ако има ток до предпазителите - тръгваш по минусовия кабел.Може да има корозирал или разхлабен минусов кабел към купето.Тоест липсва маса към купето.
Ако няма ток на бушоните - тръгваш от плюса на акумулатора по веригата докато откриеш къде се губи.Една пробна лампа ти трябва и време.

Също имаш главен предпазител който е на плюсовата клема 250A
Отделно на плюсовата клема имаш Safety terminal - по принцип този терминал изключва напрежението от акумулатора при сблъсък и задействан датчик от SRS . Попадал съм на дефектен пиропатрон на плюсовата клема ,много пъти.Скоро да си откачал или сменял акумулатор ? Прегледай за хлабави връзки на всичко сързано на плюсовата клема монтирана директно на акумулатора.Размърдай , притегни и наблюдавай дали се появява ток към колата.
Без име.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от Yaboo » 25 Яну 2025, 12:16

indocile написа:Тръгваш от акумулатора към предпазители.Ако има ток до предпазителите - тръгваш по минусовия кабел.Може да има корозирал или разхлабен минусов кабел към купето.Тоест липсва маса към купето.
Ако няма ток на бушоните - тръгваш от плюса на акумулатора по веригата докато откриеш къде се губи.Една пробна лампа ти трябва и време.

Също имаш главен предпазител който е на плюсовата клема 250A
Отделно на плюсовата клема имаш Safety terminal - по принцип този терминал изключва напрежението от акумулатора при сблъсък и задействан датчик от SRS . Попадал съм на дефектен пиропатрон на плюсовата клема ,много пъти.Скоро да си откачал или сменял акумулатор ? Прегледай за хлабави връзки на всичко сързано на плюсовата клема монтирана директно на акумулатора.Размърдай , притегни и наблюдавай дали се появява ток към колата.
Без име.png

Преди 1месец свалях акумулатора да го заредя и сменях и IBS модула. Това нещо ми го прави от лятото изчезват и се появяват. Последно когато ми изчезнаха тоците е като паркирах изгасих колата и изчезнаха тоците. Иначе гледах за разхлабени кабели не намерих нищо. Колата е закарана вече в сервиз на платформа че 3дена не дойдоха тоците. Благодаря иначе за съвета

Потребител
Аватар
Кара: BMW E91 325i

Мнение от Barird » 28 Яну 2025, 12:40

Yaboo написа:Преди 1месец свалях акумулатора да го заредя и сменях и IBS модула. Това нещо ми го прави от лятото изчезват и се появяват. Последно когато ми изчезнаха тоците е като паркирах изгасих колата и изчезнаха тоците. Иначе гледах за разхлабени кабели не намерих нищо. Колата е закарана вече в сервиз на платформа че 3дена не дойдоха тоците. Благодаря иначе за съвета

Можеш ли след това да споделиш, какъв е бил проблема, за да е от полза и на другите!
Поздрави!
Последна промяна Barird на 31 Яну 2025, 13:59, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 29 Яну 2025, 14:26

Колеги, задължително си проверете връзката на кабела на масата към купето да не е разхлабена. От там идват болшинството от проблемите с губещите се тоци.

Назад към E90/E91/E92/E93