Пътуване из Европа
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Пътуване из Европа
Деа пъти съм имал дертове по граници за целия си живот и двата пъти с унгарците.Don_Diego написа:Aко всичко ти е редовно по документите и не прекарваш нещо нелегално и да си личи, че си крил нещо по колата няма какво да те притеснявам минаването през Сърбия. Аз повече разправии с напълно изрядни документи съм имал на унгарската граница ако трябва да бъда честен
Първия път в края на миналия век с автобус, казаха на всеки да си подготви по 10 или 20 марки в паспорта и се дадоха на проверяващия без обяснения.
Втория път преди 10+ години, вкарвах една кола на мое име със стандартни номера европейски.
Оказа се, че прегледа на колата е изтекъл 1 или 2 дни преди да изляза от Унгария, дори не беше на влизане в страната им.
Та реално имаше за какво и казаха няма да минеш.
Паркирах отстрани да мисля какво да правя и след малко дойде да проси, май 20 евро му дадох и ме пусна.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ще се изкривиш от път и ще се набиеш в най-големите кошери, като а по 1 ден, освен проблеми със паркирането и скъпи хотели, няма да видиш нищо друго. Може да минеш и с евтини хотели, но тогава пък хептен нищо няма да видиш от градовете. Около 11 ходения имам до Алпите през различни маршрути. Горещо ти препоръчвам да си избереш нещо по-конкретно което искаш да видиш - планини или крайморски градове или исторически забележителности. Покрай основното и пътя напред назад, така или иначе ще видиш всякакви неща, но на всяка точка си трябват поне по 3- 4 дни ( особено ако ден 1 пристигнеш вечерта а на ден 4 тръгнеш сутринта)Аз бих прескочил Албания и бих добавил Словения.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Само в Рим има над 24 часа или цял свободен ден, всичко друго се брой по един ден, но това е под половин ден чисто на всяко място, ще стигат по обяд най-рано, докато се настанят или видят нещо и деня свършил и на другата сутрин газ до другото място.
Но пак казах, има и такива хора, ако той е такъв, може и да му хареса.
Аз познавам човек, който 3 непълни дни му дойдоха много за Токио..
Но пак казах, има и такива хора, ако той е такъв, може и да му хареса.
Аз познавам човек, който 3 непълни дни му дойдоха много за Токио..
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
alekangg написа:Деа пъти съм имал дертове по граници за целия си живот и двата пъти с унгарците.Don_Diego написа:Aко всичко ти е редовно по документите и не прекарваш нещо нелегално и да си личи, че си крил нещо по колата няма какво да те притеснявам минаването през Сърбия. Аз повече разправии с напълно изрядни документи съм имал на унгарската граница ако трябва да бъда честен
Първия път в края на миналия век с автобус, казаха на всеки да си подготви по 10 или 20 марки в паспорта и се дадоха на проверяващия без обяснения.
Втория път преди 10+ години, вкарвах една кола на мое име със стандартни номера европейски.
Оказа се, че прегледа на колата е изтекъл 1 или 2 дни преди да изляза от Унгария, дори не беше на влизане в страната им.
Та реално имаше за какво и казаха няма да минеш.
Паркирах отстрани да мисля какво да правя и след малко дойде да проси, май 20 евро му дадох и ме пусна.
И моя опит е че унгарците са по тегави, не че съм имал проблеми, или дори и пари не са ми искали, но са ме мотали за нищо. Примерно сам в колата с една раница багаж, иска да види багажника /там горката ранаца се търкаля сама/, вика вади целия багаж на ей тази маса и ме чакай да го проверя .... след около 2 часа се върна и без да пипне нищо ми каза да си я взимам и да му се махам

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
В големите градове из Европа да ходиш с кола, е равно на мазохизъм. Аз два пъти си го причиних в Лондон, трети няма да има. Миналата година бях на трип в Шотландия, 10 дни, 2000 км и почти нищо не видяхме. Всеки ден на ново място и по пътя. За тази година мислим Ирландия през май месец, с кола под наем там.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Колеги моля за съвет по кой маршрут да мина.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Tenata написа:Колеги моля за съвет по кой маршрут да мина.
Преди 1 година минах по този маршрут, като ползвах левия път през Словения.
Ходих до Мюнхен и обратно.
Нямах никакви проблеми освен че в Австрия се пътува в планината.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Няколко пъти съм го минавал този маршрут точно до Хайделберг, и винаги мапса ми го е давал Сърбия-Унгария-Австрия покрай Виена и Германия.Странно защо сега има таква голяма разлика в часовете
може би има някакви ремонти или са отворили нов път.Иначе с едно преспиване в Гьор в Унгария на 30км от Австрия пътя се взима съвсем спокойно.

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Tenata написа:Колеги моля за съвет по кой маршрут да мина.
Това на един дъх ли ще се пътува? Принципно много зависи положението на Сърбия-Унгария /колко се чака/ иначе през Унгария-Австрия-Германия би трябвало да е по-добре.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
///M Power написа:Tenata написа:Колеги моля за съвет по кой маршрут да мина.
Това на един дъх ли ще се пътува? Принципно много зависи положението на Сърбия-Унгария /колко се чака/ иначе през Унгария-Австрия-Германия би трябвало да е по-добре.
Двама сме, може и да се напънем да го минем на един дъх, но някак си не го виждам как да стане.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
Според мен се минава през Сегед (Унгария), поне аз съм минавал така.
0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
Колеги, планирам една кратка екскурзия в Италия(аз и жена ми). 4 дни през Март(без значение от датите).
За сега имам 3 варианта:
1.Болоня/Флоренция - Кацане в Болоня, рент а кар, хотел във Флоренция и обикаляне в околията.
2.Пулия - Кацане в Бари, хотел някъде по крайбрежието на север от Бари, или рент а кар или влак. Много поле за обиколки няма.
3.Милано - Кацане в Бергамо, рент а кар, хотел в Милано и обикаляне в града и наоколо(главно към Комо).
Не търсим обикаляне на туристически обекти. Жена ми говори италиански и има наклонности към тяхната култура. По-скоро търсим автентични селца, места за хранене, кафенета и т.н.
Мен много ме влече към наемане на кола, за да можем да обикаляме спокойно, но виждам, че може да имаме проблем с часовете за наемане/връщане както и с паркирането.
Някакви съвети за наемането на коли и паркирането им? Правилно ли го виждам като проблем?
Идеята с обиколките с кола струва ли си или Флоренция/Милано и достъпните с обществения транспорт места около тях ще са ни достатъчни?
За сега имам 3 варианта:
1.Болоня/Флоренция - Кацане в Болоня, рент а кар, хотел във Флоренция и обикаляне в околията.
2.Пулия - Кацане в Бари, хотел някъде по крайбрежието на север от Бари, или рент а кар или влак. Много поле за обиколки няма.
3.Милано - Кацане в Бергамо, рент а кар, хотел в Милано и обикаляне в града и наоколо(главно към Комо).
Не търсим обикаляне на туристически обекти. Жена ми говори италиански и има наклонности към тяхната култура. По-скоро търсим автентични селца, места за хранене, кафенета и т.н.
Мен много ме влече към наемане на кола, за да можем да обикаляме спокойно, но виждам, че може да имаме проблем с часовете за наемане/връщане както и с паркирането.
Някакви съвети за наемането на коли и паркирането им? Правилно ли го виждам като проблем?
Идеята с обиколките с кола струва ли си или Флоренция/Милано и достъпните с обществения транспорт места около тях ще са ни достатъчни?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Задължително търсиш хотел/Airbnb с място за паркиране ако се спреш на варианта с рентабилно-а-кар. Повечето хотели са с платено паркиране и все е скъпо (аз в Сицилия миналата година плащах по 40+лв/ден за паркинг
). Реално влаковия транспорт е доста добре развит и можеш на много места да стигнеш евтино с влак и за сърцевината нас страната аз бих го предпочел като метод за придвижване. Колата си струва ако искаш да посетиш наистина забутани местенца в района където си.
1. Около Болоня може да ги заведеш на автомобилна обиколка из музеите на Ферари, Ламбо и Пагани. Задължително кола ако искаш да обикаляш, че с транспорта може да стане сложно и бавно.
2. Всичко по-интересно в района е достъпно с обществен транспорт. Има малко усложнения по купуването на билети по спирките/гарите, но се преживява. Най-важното е да не се оставяш за последния възможен влак/автобус, че може да си неприятно изненадан
3. До Комо има влак буквално през 30 минути в двете посоки и е 10-15лв/посока (според зависи класата), около час возене. От летището в Бергамо също имаш приличен транспорт и можеш да избегнеш наем на кола.

1. Около Болоня може да ги заведеш на автомобилна обиколка из музеите на Ферари, Ламбо и Пагани. Задължително кола ако искаш да обикаляш, че с транспорта може да стане сложно и бавно.
2. Всичко по-интересно в района е достъпно с обществен транспорт. Има малко усложнения по купуването на билети по спирките/гарите, но се преживява. Най-важното е да не се оставяш за последния възможен влак/автобус, че може да си неприятно изненадан

3. До Комо има влак буквално през 30 минути в двете посоки и е 10-15лв/посока (според зависи класата), около час возене. От летището в Бергамо също имаш приличен транспорт и можеш да избегнеш наем на кола.
Много благодаря!
Всички хотели които гледам са със сериозна такса паркинг и ограничени места. Явно идеята за наемане на кола отпада.

Всички хотели които гледам са със сериозна такса паркинг и ограничени места. Явно идеята за наемане на кола отпада.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Една колежка миналата година ходиха в Бари и околията, и до Лече бяха. Сподели, че е било грешка наемането на кола. Луди пари, а е било излишно - навсякъде се е стигало с влак.

59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4