Колко трябват за тази кола?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Колко трябват за тази кола?
Здравейте!
Това е първото ми писание във форума, макар че от много време чета редовно какво се пише.
Аз карам от няколко години Пежо 306, но откакто го взех все като се размина с някое Е46 се заглеждам и въздишам тежко. Незнам дали някой си има идея колко много искам да имам таква кола, но както много могат да се сетят, единствената причина да нямам е финансова. Като се замисля ако се напъна ще мога да си купя и после ще има да пъшкам за да я издържам.
Искам да ви попитам какви доходи според вас трябва да има човек за да си позволи таква кола???
Ако въпросът ви се струва прекалено личен, не ми отговаряйте. Може пък някой да сподели нещо.
Благодаря ви
Това е първото ми писание във форума, макар че от много време чета редовно какво се пише.
Аз карам от няколко години Пежо 306, но откакто го взех все като се размина с някое Е46 се заглеждам и въздишам тежко. Незнам дали някой си има идея колко много искам да имам таква кола, но както много могат да се сетят, единствената причина да нямам е финансова. Като се замисля ако се напъна ще мога да си купя и после ще има да пъшкам за да я издържам.
Искам да ви попитам какви доходи според вас трябва да има човек за да си позволи таква кола???
Ако въпросът ви се струва прекалено личен, не ми отговаряйте. Може пък някой да сподели нещо.
Благодаря ви
Според мен ако наистина ресурсите са ти леко ограничени, но пък наистина искаш е46 много внимателно оглеждай и не се мятай на първата, която ти хареса. Задължително мини в Дару на пълна диагностика и оглед ходова част и ако имаш майстор, на който се доверяваш и при него отиди. Виж дали екстрите те задоволяват и също така разхода. Щом казваш, че ресурсите са ти ограничени бих ти препоръчал 320д/136кс или 320ка бензин 150 кончета. На печката е хубав мотора стига да е читав. Задължително да ти направят и тест на турбита понеже често те сдават багажа, а са доста пари. Също се увери ходовата част да е здрава поне за идните месеци защото на е46 там им е слабото място. Може и по-слаб мотор, но не се знае може да се опаричиш (което ти пожелавам) и след това да ти се иска нещо по-мощно и после ще трябва да продаваш пък да търсиш ново... и така. Разхода на дизела е много добър - 10/100 при ръчкане до дупка. За бензина не мога да кажа, но отзивите са добри. Ако си внимателен шофьор и пазиш и ако случиш на читава няма да са ти големи разходите, а пък кефа ще е десет пъти по-голям. Е успех с покупката и да се похвалиш, ако си вземеш е46! 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Грубо, за каквото и да е БМВ (след Е36), трябва да можеш да отделяш по 300 лв. месечно само за него. Един месец по-малко, друг повече, но сметката горе-долу е такава. Изключвам най-новите модели, там аритметиката е по друга формула 

Never mistake motion for action...
брато....
брато не въздишай....напани се и си купи това Е46....колко живота ще имаш...карай това което ти е на сърце...ако трябва го карай 2 месеца в годината....но си го позволи....касмет от мен.....
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Re: брато....
mikejones написа:брато не въздишай....напани се и си купи това Е46....колко живота ще имаш...карай това което ти е на сърце...ако трябва го карай 2 месеца в годината....но си го позволи....касмет от мен.....
Благодаря за куража, приятел, както и на всички споделили мнение. Ще видим как ще се развият нещата и дано да съм скоро в клуба!

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не е толкоз страшно ,все пак караш БМВ
като си стегнеш машината веднъж ( или я купиш стегната) само сменяш консумативи и караш 

9 мнения
• Страница 1 от 1