Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Велосипеди

Мнение от b_u_b_o » 24 Ное 2024, 21:12

Оф май и аз трябва да си взема един тренажор, че вчера се смръзнах доста. Ама със сигурност ще е с директно задвижване. Ама май първо искам да си купя шосейка и после за нея тренажор, та може той да остане за другата зима.

ПП nero_ твоето колело добре го покарах тая година, някоя шосейка не мислиш ли да сменяш :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 24 Ное 2024, 22:12

:clap: евала, стабилно си покарал. За МТБ си е доста сериозен километраж. Аз за всичките години от както го имам не можах и 1000 май да му направя. Радвам се че отиде при някой, който да го ползва.

Шосейките ги карам и двете за сега. Не че не ме сърби за ъпгрейд, но няма смисъл…

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 30 Ное 2024, 14:28

nero_ написа:Зависи от бюджета, но Tacx Flow или Flux са добър избор. Декатлонските също стават ако бюджетът е скромен. Тренировъчна гума е почти задължителна с този тъп тренажори
Благодаря! На някъв Elite се бях спрял за горе долу същите пари на Tacx Flow, но втория май е по-добре. Обаче шума на всички ми идва в повече. Ще трябва да пробвам някой с директно задвижване

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Мнение от Vasko_G » 26 Яну 2025, 12:24

Здравейте, колоездачи. Някой карал ли е колело с ролерни спирачки, ако може да даде мнение за спирачките. В нета мненията са противоречиви, не спирали добре, действали на принципа на контрата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 26 Яну 2025, 12:50

Vasko_G написа:Здравейте, колоездачи. Някой карал ли е колело с ролерни спирачки, ако може да даде мнение за спирачките. В нета мненията са противоречиви, не спирали добре, действали на принципа на контрата.

Предполагам за някакво градско колело става въпрос с този вид спирачки. За такова колело спират достатъчно. Но иначе е все едно да се сравняват дискови спирачки с такива с барабан. Имат приложение и имат някакви предимства. Поставени на правилното място вършат работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko_G » 26 Яну 2025, 13:26

nero_ написа:Предполагам за някакво градско колело става въпрос с този вид спирачки. За такова колело спират достатъчно. Но иначе е все едно да се сравняват дискови спирачки с такива с барабан. Имат приложение и имат някакви предимства. Поставени на правилното място вършат работа.

Благодаря за мнението. И за града си трябват сериозни спирачки. Явно колела с такива спирачки отпадат от търсенето. Тъй като, доколкото разбрах, действали на принципа на контрата и си рших, че спират добре, но явно не е така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 26 Яну 2025, 14:37

Аз съм карал, в Холандия 99% са такива. Не спират изобщо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko_G » 26 Яну 2025, 15:00

dhtj написа:Аз съм карал, в Холандия 99% са такива. Не спират изобщо.
Явно ще трябва да изтрия обявите от olx с такива спирачки. Жалко, имат готин дизайн.

Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nero_ » 27 Яну 2025, 13:09

Vasko_G написа:
nero_ написа:Предполагам за някакво градско колело става въпрос с този вид спирачки. За такова колело спират достатъчно. Но иначе е все едно да се сравняват дискови спирачки с такива с барабан. Имат приложение и имат някакви предимства. Поставени на правилното място вършат работа.

Благодаря за мнението. И за града си трябват сериозни спирачки. Явно колела с такива спирачки отпадат от търсенето. Тъй като, доколкото разбрах, действали на принципа на контрата и си рших, че спират добре, но явно не е така.

На принципа на контрата защото работи метал в метал и смазка. Само че в единия случай ползваш 20см курбел за рамо и цялото си тегло за да активираш спирачката, а в други 5см лостче и 2 пръста :). Като цяло задна спирачка е все тая - от нея чудеса не могат да се очакват така или иначе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko_G » 27 Яну 2025, 13:20

nero_ написа:
Vasko_G написа:
nero_ написа: Само че в единия случай ползваш 20см курбел за рамо и цялото си тегло за да активираш спирачката, а в други 5см лостче и 2 пръста :). Като цяло задна спирачка е все тая - от нея чудеса не могат да се очакват така или иначе.

nero, за лоста не бях се замислил. Жалко, че отпадат тези спирачки, защото няколко колела с такива доста ми харесаха.

Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk

Предишна

Назад към Извън Темата