Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Велосипеди
Оф май и аз трябва да си взема един тренажор, че вчера се смръзнах доста. Ама със сигурност ще е с директно задвижване. Ама май първо искам да си купя шосейка и после за нея тренажор, та може той да остане за другата зима.
ПП nero_ твоето колело добре го покарах тая година, някоя шосейка не мислиш ли да сменяш
ПП nero_ твоето колело добре го покарах тая година, някоя шосейка не мислиш ли да сменяш

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Шосейките ги карам и двете за сега. Не че не ме сърби за ъпгрейд, но няма смисъл…
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Благодаря! На някъв Elite се бях спрял за горе долу същите пари на Tacx Flow, но втория май е по-добре. Обаче шума на всички ми идва в повече. Ще трябва да пробвам някой с директно задвижванеnero_ написа:Зависи от бюджета, но Tacx Flow или Flux са добър избор. Декатлонските също стават ако бюджетът е скромен. Тренировъчна гума е почти задължителна с този тъп тренажори
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Здравейте, колоездачи. Някой карал ли е колело с ролерни спирачки, ако може да даде мнение за спирачките. В нета мненията са противоречиви, не спирали добре, действали на принципа на контрата.
Vasko_G написа:Здравейте, колоездачи. Някой карал ли е колело с ролерни спирачки, ако може да даде мнение за спирачките. В нета мненията са противоречиви, не спирали добре, действали на принципа на контрата.
Предполагам за някакво градско колело става въпрос с този вид спирачки. За такова колело спират достатъчно. Но иначе е все едно да се сравняват дискови спирачки с такива с барабан. Имат приложение и имат някакви предимства. Поставени на правилното място вършат работа.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
nero_ написа:Предполагам за някакво градско колело става въпрос с този вид спирачки. За такова колело спират достатъчно. Но иначе е все едно да се сравняват дискови спирачки с такива с барабан. Имат приложение и имат някакви предимства. Поставени на правилното място вършат работа.
Благодаря за мнението. И за града си трябват сериозни спирачки. Явно колела с такива спирачки отпадат от търсенето. Тъй като, доколкото разбрах, действали на принципа на контрата и си рших, че спират добре, но явно не е така.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Аз съм карал, в Холандия 99% са такива. Не спират изобщо.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
Явно ще трябва да изтрия обявите от olx с такива спирачки. Жалко, имат готин дизайн.dhtj написа:Аз съм карал, в Холандия 99% са такива. Не спират изобщо.
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk
Vasko_G написа:nero_ написа:Предполагам за някакво градско колело става въпрос с този вид спирачки. За такова колело спират достатъчно. Но иначе е все едно да се сравняват дискови спирачки с такива с барабан. Имат приложение и имат някакви предимства. Поставени на правилното място вършат работа.
Благодаря за мнението. И за града си трябват сериозни спирачки. Явно колела с такива спирачки отпадат от търсенето. Тъй като, доколкото разбрах, действали на принципа на контрата и си рших, че спират добре, но явно не е така.
На принципа на контрата защото работи метал в метал и смазка. Само че в единия случай ползваш 20см курбел за рамо и цялото си тегло за да активираш спирачката, а в други 5см лостче и 2 пръста

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
nero_ написа:Vasko_G написа:nero_ написа: Само че в единия случай ползваш 20см курбел за рамо и цялото си тегло за да активираш спирачката, а в други 5см лостче и 2 пръста. Като цяло задна спирачка е все тая - от нея чудеса не могат да се очакват така или иначе.
nero, за лоста не бях се замислил. Жалко, че отпадат тези спирачки, защото няколко колела с такива доста ми харесаха.
Изпратено от моят moto g(60) с помощта на Tapatalk