СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: СПАМ ТЕМА
Така е, ама тука става и без да се е скофтило. Тука става, защото "тука е така".drifty написа:В доста по-развити държави като се скофти времето яко стават такива неща..
Иначе за къща и извънредни ситуации, ми изглежда добра инвестиция камина на дърва + соларна система

peshehodetz написа:...
alx написа:...
Преди години, в курортно американско градче, се прибирам пеша към вкъщи в малките часове на нощта. Бях на купон при приятели и реших вместо да си взема сам безбожно скъпо такси да повървя 45 минути, толкова ми отнемаше с бодра крачка. Края на лятото, прохладен въздух в 3 сутринта, няма ни жив човек по улиците, ни коли - тишина и спокойствие, кеф. Времето е спряло. Вървя и си свиркам, бях по средата на маршрута, и зад мен по улицата се появява патрулна кола, движейки се с 20 км/ч. Подминаха ме и 10 метра напред патрулката спира. Сваля се прозореца и се подава единия полицай с фенерче:
П: Здрасти, всичко наред ли е?
Аз: Да, бях на купон и се прибирам към вкъщи, не ми се взимаше такси.
П: Аха, ок, но всичко е ок, ти си ок?
Аз: Да, да, абсолютно.
П: Добре, ок. Приятна вечер.
Аз: Благодаря, приятна вечер.
Прозореца се затвори и патрулката тръгна. Аз продължих да вървя. След още 10 метра патрулката спря и прозореца пак се свали.
П: Ела се качи при нас, ще те закараме до вкъщи.
Аз: Благодаря много, но няма нужда, след 15 минути съм си вкъщи, наистина няма нужда.
В този момент тонът на полицая рязко се смени от учтива форма на разпоредително-ултимативна.
П: Не, не, качи се при нас, ще те закараме до вкъщи.
Погледахме се с полицая няколко секунди след нареждането, съгласих се, отвориха ми вратата и седнах отзад. В американската патрулка атмосферата на задната седалка е меко казано тягостна - няма седалка а едно платмасово корито, на което има дупки за да ти влязат ръцете с белезниците, преградата мрежа, която разделя предните от задните места, няма дръжки за отваряне или за прозорците, нямаш къде да бягаш. Дори и без да си арестуван се чувстваш кофти седейки там. Попитаха ме къде живея и след няма и 5 минути си бях пред къщата. Бяха пичове полицаите, поговорихме си, разпитваха ме откъде съм и какво правя там, дружно плюхме по таксиметровите компании, че точно там са безбожно скъпи - ако вместо 45 минутната ми разходка бях хванал такси щях да платя $80-100 за курса, коригирано за инфлация сигурно към $140-150, страшно много.
В задачата се пита защо полицаите ме прибраха?
*от учтивост не е верният отговор.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Мога да предполагам - за да не се налага да те разпознават после ? 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Курортно американско градче и евентуално пострадал турист е лош имидж
.Вероятно са били местни шерифи загрижени за доброто име на курорта.

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
По същата причина поради която, шериф Тизъл прибра Рамбо 
Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk

Изпратено от моят moto g(8) power lite с помощта на Tapatalk
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Защото предполагам рядко се случва в 3ч сутринта да ти се разхожда чужденец по територията. Така са знаели вече и къде да те потърсят ако се наложи. От любезност също не го изключвай като част от отговора. Аз съм бил два пъти на Кейп Код и това мисля е едно от най-спокойните и прекрасни места, на които съм бил. Няма страх от бандити, къщи и коли стоят отключени....бих живял там и често се питам какво щеше да е, ако не бях срещнал сегашната ми жена, заради която не отидох на насроченото си интервю за поредното ходене до този рай.....А по повод темата за дребните душици...и аз като се сблъскам с такива хора и си правя изводите колко сме зле като нация. Аз също возя за без пари и правя услуги и ми е тъпо ако някой приятел(по-скоро познат) опита да ме таксува, но както си трябва на фул чардж, че и се пробва да ме навива, че едва ли не ми прави страшна услуга. Трия номера и продължавам по живо, по здраво.
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Това за Рамбо май е точния отговор. Шерифът е цар там. Нито му трябва неприятности ако някой те блъсне вечерта, нито ако нещо друго ти се случи, а качвайки те вече започва да усеща дали си някоя гад, който се прави на хубав, но ще направи някоя мизерия или наистина си точен.
И няма такова нещо от учтивост в случая. Нали четете, че учтивостта е била при първата покана? През следващите 10 секунди куката си е превъртял в главата някой от горните сценарии и колегата написа, че тона му е бил рязко сменен. През следващите секунди взаимно гледане колегата е осъзнал, че ако пак каже не на 100% ще последва друг разговор, който той не желае в никакъв случай.
Рамбо и шерифа пак да кажа. Сега, във филма Рамбо се оказа... Рамбо, а шерифа една гад, но в реалния живот не става така.
П.п: Ако не си пусна Първа кръв тия дни пък на.
https://youtu.be/Ehzq20bsxFk?si=Deroz0XwEt2hXLSl
И няма такова нещо от учтивост в случая. Нали четете, че учтивостта е била при първата покана? През следващите 10 секунди куката си е превъртял в главата някой от горните сценарии и колегата написа, че тона му е бил рязко сменен. През следващите секунди взаимно гледане колегата е осъзнал, че ако пак каже не на 100% ще последва друг разговор, който той не желае в никакъв случай.
Рамбо и шерифа пак да кажа. Сега, във филма Рамбо се оказа... Рамбо, а шерифа една гад, но в реалния живот не става така.
П.п: Ако не си пусна Първа кръв тия дни пък на.

https://youtu.be/Ehzq20bsxFk?si=Deroz0XwEt2hXLSl
Последна промяна Top Gun Maverick на 17 Яну 2025, 15:34, променена общо 2 пъти
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Дребни тарикатчета винаги ще има ,мизантропи и егоисти интересуващи се да не се минат.Такива ги отсявам и черен печат .Направено добро винаги се връща по един или друг начин .Неприятно е оставя лош вкус в устата когато си се раздал ,а ти броят залъците в устата.
smamf написа:В задачата се пита защо полицаите ме прибраха?
*от учтивост не е верният отговор.
генерално казано в щатите ако някой ходи край пътя еле пък нощно време - нещо не е наред / изкофтило се е... говориме за прованса нали. всеки полицай ще спре и ще те пита какво става и дали може да ти помогне. най- генерално казано гледат да те махнат от там за да не те бутне някой или да не паднеш в някое дере ако си пиян/ надрусан и тн.
в щатите нормалните хора (а те са 99% от всички общо взето) са ... нормални- добри, положителни, леко наивни... аз изкуствено съм го развил да съм такъв защото съм забелязал, че това светоусещане е хубаво за душевния комфорт.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
ceco_kd написа:Защото предполагам рядко се случва в 3ч сутринта да ти се разхожда чужденец по територията. Така са знаели вече и къде да те потърсят ако се наложи. От любезност също не го изключвай като част от отговора. Аз съм бил два пъти на Кейп Код и това мисля е едно от най-спокойните и прекрасни места, на които съм бил. Няма страх от бандити, къщи и коли стоят отключени....бих живял там и често се питам какво щеше да е, ако не бях срещнал сегашната ми жена, заради която не отидох на насроченото си интервю за поредното ходене до този рай.....А по повод темата за дребните душици...и аз като се сблъскам с такива хора и си правя изводите колко сме зле като нация. Аз също возя за без пари и правя услуги и ми е тъпо ако някой приятел(по-скоро познат) опита да ме таксува, но както си трябва на фул чардж, че и се пробва да ме навива, че едва ли не ми прави страшна услуга. Трия номера и продължавам по живо, по здраво.
Къде на Кейпа си бил ? И кои години?

Правилно се ориентирахте колеги, до ден днешен и аз си мисля, че ме качиха с цел превенция, но не защото са се притеснявали, че на мен ще ми се случи нещо. Drifty правилно написа, че мястото е едно от най-приятните и безопасни, наистина масово къщи и коли са отключени, хората са други, особено пък на острова, на който бях аз.
По-скоро полицаите ме прибраха с цел превенция аз да не направя някой зулум, защото наистина града спи и аз за 25 мин пеша разходка не видях друг човек или кола в движение. И това е стандартното в 4-5 сутринта, рядко се случва някакво оживление по това време, освен ако не е пика на сезона и не е уикенда, примерно.
Но пък евала на полицаите за действията с цел превенция. На мен това ми направи огромно впечатление, и до ден днешен след като разкажа историята питам реторично дали някога би се случило това в България? Искаше ми се и нашите да бяха толкова отговорни и нарочни в работата си, но уви. Тука е така.
И аз като колегата пазя страхотни спомени за времето прекарано там, и понякога се хващам да мисля какъв ли щеше да ми е живота ако бях останал, както възнамерявах в един момент.
Знам, че в един момент ще се върна. Колко ще остана е Божа работа.
По-скоро полицаите ме прибраха с цел превенция аз да не направя някой зулум, защото наистина града спи и аз за 25 мин пеша разходка не видях друг човек или кола в движение. И това е стандартното в 4-5 сутринта, рядко се случва някакво оживление по това време, освен ако не е пика на сезона и не е уикенда, примерно.
Но пък евала на полицаите за действията с цел превенция. На мен това ми направи огромно впечатление, и до ден днешен след като разкажа историята питам реторично дали някога би се случило това в България? Искаше ми се и нашите да бяха толкова отговорни и нарочни в работата си, но уви. Тука е така.
И аз като колегата пазя страхотни спомени за времето прекарано там, и понякога се хващам да мисля какъв ли щеше да ми е живота ако бях останал, както възнамерявах в един момент.
Знам, че в един момент ще се върна. Колко ще остана е Божа работа.
И аз на бригада имам подобна история... пристигаме в 3-4 ч. сутринта и отиваме до общежитията, които си избрахме за лятото (по-евтиния вариант) с моя човек. Щастливи, че най-накрая ще спим, оправяме документи на рецепцията, дават ни ключове, влизаме в стаята и те тогава, майко мила, разбрах как мирише чернокож
Само се спогледахме двамата и излязохме, тръгвайки към другите общежития на 2-3 км по един мост. Ходим, ходим с два големи куфара, сигурно минахме едно 500 метра и една патрулка спира до нас, питат ни какви ги вършим, обяснихме, качиха ни и ни закараха. После разбрахме, че било нелегално да ходиш по тоя мост пеша, въпреки че имаше нещо като банкет. хаха До 9 сутринта спахме на пейките в двора и после лятото си ми остава като най-незабравимото досега в живота ми.

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
drifty написа:
2003 година изкарах в North Chatham, после 2005 живях в Harwich. Най-хубавите ми две години. И аз като колегата по-горе често мисля за това какво ли щеше да стане ако 2006 бях тръгнал и да не се върна. Такава ми беше идеята, но ме удари сляпата неделя.
Карам бавно! Стигам Бързо!
Къде ги намирате тия полицаи в щатите под път и над път, да ви возят... още една тема в живота, която съм пропуснал.
Аз полицай не съм виждал сигурно от 1г в моя район... ако някъде закъсам "из квартала", няма и сигнал на телефона в големи райони, не знам тия СОС фийчъри колко работят. Наскоро в един подобен район двама закъсали ги търсиха една седмица.

Аз полицай не съм виждал сигурно от 1г в моя район... ако някъде закъсам "из квартала", няма и сигнал на телефона в големи райони, не знам тия СОС фийчъри колко работят. Наскоро в един подобен район двама закъсали ги търсиха една седмица.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
ceco_kd написа:drifty написа:
2003 година изкарах в North Chatham, после 2005 живях в Harwich. Най-хубавите ми две години. И аз като колегата по-горе често мисля за това какво ли щеше да стане ако 2006 бях тръгнал и да не се върна. Такава ми беше идеята, но ме удари сляпата неделя.
Аз 2014та бях в Хаянис. Така се случи, че си намерих втора работа да сглобявам палатки и покривахме целия Кейп, та повечето градчета мисля ги посетих, макар и на работа. В Харуич мисля също сме имали обекти, ако не се лъжа даже беше много близо като разстояние до Хаянис.
И аз съм останал с впечатление, че е много спокойно място. Работех на 3 места, та редовно рано сутрин или късно вечер карах колело и беше доста спокойно, нищо не работеше, дори дискотеките затваряха рано, не ще сме имали време да ходим де

Веднъж ходихме до Бостън с един Буик от 90те, беше на един колега. Спряха ни highway патрулите, карахме със 100 мили в час. Бяха разбрани хората, помолиха ни учтиво да намалим темпото и ни пуснаха.